| Autor |
Wiadomość |
Memek (Wrocław)
![]()
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 15:11 Temat postu: red grom 650FL 1990 :) Memek |
|
|
Dziś nabyłem popularnego fiata 126p. kupiłem go ponieważ od zawsze chciałem mieć maluszka. ma on w sumie trochę do roboty ale jak za 300zł mi pasuje. tzn mam zamiar go zrobić. i zeswapować silnik. ale na razie wygląda tak
muszę wywalić trochę wiochy z niego np te kierunki na lusterkach. hehe
ktoś miał fantazje hehe
i co najważniejsze wziąć się za blacharkę |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 15:16 Temat postu: |
|
|
fajny FL udający EL'a zrób to co pisałeś a dobrze bedzie widzę felgi 13' założone,brawo! _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 15:20 Temat postu: |
|
|
co on ma za progi to wylada jak tasma klejąca przyklejona do resztek progu i pomalowana na czerwono
ciekawe plany... powodzenia  _________________ Budowa trwa;]
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 16:02 Temat postu: |
|
|
| NO nie obraź sie ale przepłaciłeś, jak bedzie coś jeszcze dało się tam zrobić to powodzenia. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Memek (Wrocław)
![]()
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 16:05 Temat postu: |
|
|
cybul bo tak właśnie jest. progi mam do wymiany. ale wszystko da się zrobić u mnie kolesie składaja auta z trzech a tego nie dało by rady zrobić?? wszystko da rade  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 16:27 Temat postu: |
|
|
| O trzymajcie mnie litości ludzie. Dobra mniejsza spawaj spawaj ... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 16:57 Temat postu: |
|
|
On ma 2 odcienie czerwieni. Auto albo jest po delikatnym bądź mocnym dzwonku, albo już raz robiona była korozja.
300 zł to ostatecznie dobrze BO:
- fotele lotnicze
- 13 calowe felgi
- zdrowe drzwi i klapy ( chyba )
także POWIEDZMY, UMÓWMY SIĘ, że jest to dość dobry zakup. Ale czeka Cię wpakowanie 1500 zł w niego, żeby było ładnie, shcludnie, estetycznie i do jazdy. I przede wszystkim Lama powie - BEZPIECZNIE  _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobi (54°16)

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 18:32 Temat postu: |
|
|
Z zewnątrz może i tak, ale części też na bank masz jakieś do wymiany. Możesz się w tych 1500 nie zamknąć  _________________ Mistrzów prostej pozdrawia pierwszy zakręt.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/49118
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cybul (Wrocław)
|
Wysłany: Sro 17 Gru, 08 18:53 Temat postu: |
|
|
jak juz progow nie ma to wole nie myslec jak wyglada podloga... lepiej wbijaj szybko na allegro i poki jeszcze jest cala kpl podloga z podloznicami do malca kupuj... progi wew, zew... ciekawe jak nadkola... mocowania zawieszenia itp... w choooj tego wszystkiego!! jak to ma miec 75KM to lepiej rob go... ale nie w stodole tylko profi warsztacie...
powodzenia.... _________________ Budowa trwa;]
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Memek (Wrocław)
![]()
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 2:32 Temat postu: |
|
|
wiecie maluch to nie jest moje auto do codziennego użytku. ja go kupiłem żeby sobie go porobić. podłoga jest cała bo sprawdzałem. do wymiany są progi. ale to akurat się wszystko zrobi bo mam znajomego blacharza i lakiernika. ja chce całe auto rozebrać w mak i składać od podstaw. całą blacharkę zrobić i zakonserwować, po prostu chce go dopracować.
aaa a na codzień mam do jazdy bmw e36 coupe 2.0l ale uwierzcie nie jestem łysym dresiarzem. ja nie uznaje grupowania ludzi poprzez posiadanie innej marki pojazdu. według mnie charakteru nie zmienisz samochodem o onnej marce. po prostu jek sie jest chu... to jakim autem by się niejeżdziło to nadal się nim będzie hehe
a kupiłem tego maluszka za taka cenę i w takim stanie bo był on niedaleko. nie opłacało by mi się jechać pół polski za maluchem. wole kupić tutaj i zrobić od podstaw. bynajmniej wiem co będę miał. bynajmniej takie jest moje zdanie.
proszę was o szczere wypowiedzi w kierunku moich poglądów. i wiem ze wy siedzicie dłużej w tych samochodach wiec jakbyście mogli jakoś pomóc to byłbym bardzo wdzięczny czekam na odpowiedzi |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:00 Temat postu: |
|
|
straszny ten maluszek jest i wydaje mi sie ze mogles cos lepszego wyrwac z Twojego regionu, ale jak masz pieniadze, zapal (nie slomiany ), wiedze to podolasz. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 10:03 Temat postu: |
|
|
Ale jakiś kompleks beemki masz, skoro się tak tłumaczysz
Żartuję.
Zacząłeś już kompletować części blacharskie do 126p ? Zrobiłeś już wstępną rozbiórkę, wiesz co trzeba ciąć, gdzie trzeba spawać ? Masz jakieś fotki z początku prac ? _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 11:16 Temat postu: |
|
|
| Cybul napisał: | | to lepiej rob go... ale nie w stodole tylko profi warsztacie |
a co w stodole nie można zrobić wszystkiego profesjonalnie??? wbrew pozorom Ci co sami coś robią, po stodołach, garażach itp. to lepiej na tym wychodzą niż w warsztacie gdzie ktoś Ci feszere od.je.bie, a tak przynajmniej się coś nauczysz i zawsze to jakaś pasja, a nie, że tatuś Ci zrobi w warsztacie auto i wow jak zajefajnie jest zrobione _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Memek (Wrocław)
![]()
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 12:02 Temat postu: |
|
|
początki prac zaczną się w styczniu. bo teraz muszę go zarejestrować itp itd. ale na dniach chyba go rozbiorę z całej tapicerki. i chce mu wywalić te listwy boczne. co o tym myślicie?? bo ja chce zrobić z niego takiego niskiego bolida na szerokich zderzakach i szerokich kapciach hehe
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 12:53 Temat postu: |
|
|
plastiki z boku mozna wywalic, bedzie trzeba dziurki pod nimi zalatac. w ogole bedziesz mial co latac nisko i szeroko --> kozak _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 13:17 Temat postu: |
|
|
| Harnas napisał: | | nisko i szeroko |
że niby coś na Niemca, znaczy się German Style _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 13:18 Temat postu: |
|
|
musialo by byc jeszcze gladko  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Memek (Wrocław)
![]()
|
Wysłany: Czw 18 Gru, 08 13:18 Temat postu: |
|
|
można tak to nazwać
mam już w sumie swój cel. jest on na 5str ciekawych zdjęć 126. taka żółta fura  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|