Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ramki reflektorów
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
EGON (łódź)

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 9:28    Temat postu: Ramki reflektorów Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam to mój pierwszy post na tym forum, zakupiłem sobie malucha rok 1993 FL kolor biały, kupiłem go z sentymentu ponieważ zaczynałem o tego autka i miałem kiedyś 4 sztuki Smile chce go doprowadzić do stanu fabrycznego i zastanawia mnie jedna rzecz w którym roku zaprzestano montowania ramek do reflektorów ? bo mój nie ma i nie wiem czy ktoś je zdemontował czy juz w 93r. nie montowali

a auto wyglada tak:
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 10:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

EGON, załóż temat w teraz my Smile bo fajny maluszek Smile

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 16:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spokojnie powoli ogarane Smile
Powrót do góry
Wojtas08

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 16:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedz o jakie ramki Ci chodzi. Jest tyle rodzajów ramek Rolling Eyes
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 17:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie jakie Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 17:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba chodzi mu o te gumowe antywłamaniowe okulary wokół reflektorów Razz

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz fl'a więc powinieneś mieć ramki, el'e nie miały w ogóle.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
endimajster (Neiße)

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 19:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli pytasz o te gumowe okulary, to w żadnym maluchu ich nie montowali. Powinny być plastikowe ramki osadzone we wgłębieniach pod reflektorami . Takie jak na tej aukcji (te górne na zdjęciu)
http://allegro.pl/fiat-126p-okulary-lamp-przod-ramki-i1444060595.html
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 19:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

endimajster napisał:
Jeśli pytasz o te gumowe okulary, to w żadnym maluchu ich nie montowali. Powinny być plastikowe ramki osadzone we wgłębieniach pod reflektorami

To ciekawe co piszesz bo tak się składa że w moim domu były dwa maluchy prosto z salonu i miały je w oryginale
Nie miały tylko pierwsze wersje st i eleganty
Powrót do góry
endimajster (Neiße)

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 20:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No widzisz, ja też pamiętam nówkę FLa, rocznik 94 w chyba najbogatszej wówczas wersji, który tych ramek nie miał. W paru innych, z których właścicielami rozmawiałem też albo ich nie było, albo sami montowali. Po 2 jakość i spasowanie często było raczej lipne, no i po 3 w katalogach i prospektach też nie rzuciły mi się w oczy. Tak więc "takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam" Laughing
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 20:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I tu się milisz kolego bo ja mam wersje eksportową czyli najbogatsza w tedy 93r. od pierwszego właściciela z pełną dokumentacją i te wersje FL 'A miały te gumowe ramki i nawet mam je wpisane w książce jakie wyposażenie było Very Happy (posiadam wiele książek i opisów maluchów jak by co mogę skreczować komuś )

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 20:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgodzę się ze Szczepanem Smile Ramki były w dodatkowym wyposażeniu FL'i Smile
Powrót do góry
endimajster (Neiße)

PostWysłany: Pią 11 Lut, 11 21:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zapodajcie jakiś skan, bo sam jestem ciekaw. Możliwe że było to jakieś dodatkowe wyposażenie, ale głównie ludzie montowali to sami, czy to w fl, czy st. Nie wiem po co, bo moim zdaniem jest po prostu brzydkie. Wink
Powrót do góry
EGON (łódź)

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 9:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chodziło mi o te gumowe zabepieczające, ale temat widze ciekawy zanim napisałem go podgladałem zdjecia w ksiazce o naprawie 126p jest tam zdjecie fl 1992r. z tablicami jazda próbna ale czarno białe i cięzko zobaczyć
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 16:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak już wcześniej pisałem, powinieneś mieć, el'e nie miały tych gum , ale te plastiki były w każdych modelach, nawet el'ach.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 16:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W mojej książce na zdjęciach są owe ramki Mr. Green

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 18:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałeś Dużego Fiata białego ?

PostWysłany: Sob 12 Lut, 11 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja dalej czekam na jakieś skany, bo dyskusja ciekawa. Mogę przyjąć wersję, że było to jakieś dodatkowe wyposażenie, ale nie że montowali to we wszystkich FLach Rolling Eyes
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 1:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

endimajster napisał:
To zapodajcie jakiś skan, bo sam jestem ciekaw. Możliwe że było to jakieś dodatkowe wyposażenie, ale głównie ludzie montowali to sami, czy to w fl, czy st. Nie wiem po co, bo moim zdaniem jest po prostu brzydkie. Wink

Po to, bo jak dawno dawno temu na ulicy co drugi samochód to był maluch, więc jak ktoś se zbił reflektor np. w stłuczce, to nie szedł kupować, bo drogie było, tylko pożyczał od jakiegoś innego auta. Ramki te właśnie takim pożyczkom miały zapobiegać. Tak samo często ginęły inne lampy, lusterka, koła, czyli wszystko to, co na zewnątrz samochodu można wykręcić bardzo szybko i niemal bezszelestnie. A to czy ramka jest brzydka czy nie... moim zdaniem to kwestia tego, jak jest bardzo zniszczona i jak umiejętnie jest założona.

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 10:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak ok, źle się wyraziłem Wink . Wiem po co były montowane, ale w dzisiejszych czasach prędzej przyjdzie komuś do głowy rozbicie reflektora niż jago kradzież Embarassed . Zresztą łatwiej zwinąć całego malucha niż poszczególne części, niestety. BTW sprawdziłem katalog części zamiennych z 89r i nie ma wzmianki o ramkach na żaden rynek. W pakietach oferowanych w 1992 też ramek brak
Powrót do góry

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 10:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam ksążkę i w niej jest pokazany FL , zdjęcia są podpisane tak "Samochód PF 126P 650 FL (model 1992)" i ma te ramki ...

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
endimajster (Neiße)

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 10:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jaki tytuł książki? To są zdjęcia nowego samochodu, czy tylko przykładowe jak wygląda FL
Powrót do góry
EGON (łódź)

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 12:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Miałeś Dużego Fiata białego ?

jak to do mnie to miałem Razz

chyba się znamy bo kojarzę nick bo jakies cześci chyba byłem dawno temu Smile
Powrót do góry

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 12:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

endimajster napisał:
Jaki tytuł książki? To są zdjęcia nowego samochodu, czy tylko przykładowe jak wygląda FL

Tytuł- "Naprawa samochodów FIAT 126p" rozdział- "Zmiany w samochodach Polski Fiat 126p" wyd. WKŁ z roku 1995. Tak to jest nowy samochód ale liczy się to że w nim są Wink

Powrót do góry
EGON (łódź)

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 13:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tu ramek nie widzę zwłaszcza patrząc na lewą lampe

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński