| Autor |
Wiadomość |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 9:28 Temat postu: Ramki reflektorów |
|
|
Witam to mój pierwszy post na tym forum, zakupiłem sobie malucha rok 1993 FL kolor biały, kupiłem go z sentymentu ponieważ zaczynałem o tego autka i miałem kiedyś 4 sztuki chce go doprowadzić do stanu fabrycznego i zastanawia mnie jedna rzecz w którym roku zaprzestano montowania ramek do reflektorów ? bo mój nie ma i nie wiem czy ktoś je zdemontował czy juz w 93r. nie montowali
a auto wyglada tak:
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 10:45 Temat postu: |
|
|
EGON, załóż temat w teraz my bo fajny maluszek  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 16:05 Temat postu: |
|
|
spokojnie powoli ogarane  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojtas08

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 16:54 Temat postu: |
|
|
Powiedz o jakie ramki Ci chodzi. Jest tyle rodzajów ramek  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 17:30 Temat postu: |
|
|
Właśnie jakie  _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 17:38 Temat postu: |
|
|
chyba chodzi mu o te gumowe antywłamaniowe okulary wokół reflektorów  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 19:59 Temat postu: |
|
|
| endimajster napisał: | | Jeśli pytasz o te gumowe okulary, to w żadnym maluchu ich nie montowali. Powinny być plastikowe ramki osadzone we wgłębieniach pod reflektorami |
To ciekawe co piszesz bo tak się składa że w moim domu były dwa maluchy prosto z salonu i miały je w oryginale
Nie miały tylko pierwsze wersje st i eleganty |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 20:27 Temat postu: |
|
|
No widzisz, ja też pamiętam nówkę FLa, rocznik 94 w chyba najbogatszej wówczas wersji, który tych ramek nie miał. W paru innych, z których właścicielami rozmawiałem też albo ich nie było, albo sami montowali. Po 2 jakość i spasowanie często było raczej lipne, no i po 3 w katalogach i prospektach też nie rzuciły mi się w oczy. Tak więc "takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam"  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szczepan (Łódź)

1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 20:41 Temat postu: |
|
|
I tu się milisz kolego bo ja mam wersje eksportową czyli najbogatsza w tedy 93r. od pierwszego właściciela z pełną dokumentacją i te wersje FL 'A miały te gumowe ramki i nawet mam je wpisane w książce jakie wyposażenie było (posiadam wiele książek i opisów maluchów jak by co mogę skreczować komuś ) _________________

D'N'B-Dobry bass cały czas
Nadworny awanturnik  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 20:52 Temat postu: |
|
|
zgodzę się ze Szczepanem Ramki były w dodatkowym wyposażeniu FL'i  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
Wysłany: Pią 11 Lut, 11 21:00 Temat postu: |
|
|
To zapodajcie jakiś skan, bo sam jestem ciekaw. Możliwe że było to jakieś dodatkowe wyposażenie, ale głównie ludzie montowali to sami, czy to w fl, czy st. Nie wiem po co, bo moim zdaniem jest po prostu brzydkie.  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Sob 12 Lut, 11 9:11 Temat postu: |
|
|
| chodziło mi o te gumowe zabepieczające, ale temat widze ciekawy zanim napisałem go podgladałem zdjecia w ksiazce o naprawie 126p jest tam zdjecie fl 1992r. z tablicami jazda próbna ale czarno białe i cięzko zobaczyć |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
Wysłany: Sob 12 Lut, 11 18:31 Temat postu: |
|
|
A ja dalej czekam na jakieś skany, bo dyskusja ciekawa. Mogę przyjąć wersję, że było to jakieś dodatkowe wyposażenie, ale nie że montowali to we wszystkich FLach  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 1:55 Temat postu: |
|
|
| endimajster napisał: | | To zapodajcie jakiś skan, bo sam jestem ciekaw. Możliwe że było to jakieś dodatkowe wyposażenie, ale głównie ludzie montowali to sami, czy to w fl, czy st. Nie wiem po co, bo moim zdaniem jest po prostu brzydkie. Wink |
Po to, bo jak dawno dawno temu na ulicy co drugi samochód to był maluch, więc jak ktoś se zbił reflektor np. w stłuczce, to nie szedł kupować, bo drogie było, tylko pożyczał od jakiegoś innego auta. Ramki te właśnie takim pożyczkom miały zapobiegać. Tak samo często ginęły inne lampy, lusterka, koła, czyli wszystko to, co na zewnątrz samochodu można wykręcić bardzo szybko i niemal bezszelestnie. A to czy ramka jest brzydka czy nie... moim zdaniem to kwestia tego, jak jest bardzo zniszczona i jak umiejętnie jest założona. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 10:13 Temat postu: |
|
|
kaszlak_maniak ok, źle się wyraziłem . Wiem po co były montowane, ale w dzisiejszych czasach prędzej przyjdzie komuś do głowy rozbicie reflektora niż jago kradzież . Zresztą łatwiej zwinąć całego malucha niż poszczególne części, niestety. BTW sprawdziłem katalog części zamiennych z 89r i nie ma wzmianki o ramkach na żaden rynek. W pakietach oferowanych w 1992 też ramek brak |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 10:28 Temat postu: |
|
|
| Jaki tytuł książki? To są zdjęcia nowego samochodu, czy tylko przykładowe jak wygląda FL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 12:19 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | | Miałeś Dużego Fiata białego ? |
jak to do mnie to miałem
chyba się znamy bo kojarzę nick bo jakies cześci chyba byłem dawno temu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 12:52 Temat postu: |
|
|
| endimajster napisał: | | Jaki tytuł książki? To są zdjęcia nowego samochodu, czy tylko przykładowe jak wygląda FL |
Tytuł- "Naprawa samochodów FIAT 126p" rozdział- "Zmiany w samochodach Polski Fiat 126p" wyd. WKŁ z roku 1995. Tak to jest nowy samochód ale liczy się to że w nim są  _________________
http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 13:03 Temat postu: |
|
|
ja tu ramek nie widzę zwłaszcza patrząc na lewą lampe