Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ramki reflektorów
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 13:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIe no bez kitu u mnie dobrze widać Very Happy może słabe zdjęcie masz nie wiem

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
EGON (łódź)

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 13:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pawwel92 napisał:
NIe no bez kitu u mnie dobrze widać Very Happy może słabe zdjęcie masz nie wiem

książkę mam nowa zdjecie idealne nie mam skanera tylko to aparatem zrobiłem, a z tymi ramkami ciężko stwierdzić jak to było chyba za dużą wagę przywiązałem do tego
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 13:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znamy się znamy. Z Retkini się znamy. To ja - najwierniejszy przeciwnik Twoich wiejskich tuningów Mr. Green Zawsze byłem na nie - pamiętasz ?

Nawet przeze mnie uszczelkę pod głowicę wymieniałeś w pizzeryjnym 126p Twisted Evil

Member
Member

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 13:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Właśnie pytalem swojego starszego i mówił że miał FL'a z tymi ramkami więc juz nie wiem jak to było Very Happy

http://www.terytorium126p.pl/forum/fiat-126p-fl-patriota-by-pawwel92-t7886-100.html
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 13:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Generalnie to fabrycznie nie było ramek zabezpieczających przed kradzieżą, jedynie plastikowe wkładki w pas przedni pod reflektor.

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 14:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Amen, a na tym zdjęciu właśnie nie ma ramek Wink
Powrót do góry
EGON (łódź)

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 10:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Znamy się znamy. Z Retkini się znamy. To ja - najwierniejszy przeciwnik Twoich wiejskich tuningów Mr. Green Zawsze byłem na nie - pamiętasz ?

Nawet przeze mnie uszczelkę pod głowicę wymieniałeś w pizzeryjnym 126p Twisted Evil

wiesz z tuningów kazdy wyrasta Razz - ale ta uszczelke to nie kojarze
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 20:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałem zawieść pizzawę malaczek z kierownica od motorówki. Nadal nic nie kojarzysz?
Jak wróciłem to ledwo zipał. Nie zniósł "pałowania".
Pracowałeś wtedy na Retkińskiej w pizzeri, czasem wpadałem.

PostWysłany: Wto 15 Lut, 11 9:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malucha kojarze, jak sie spotkamy na spocie to pogadamy nie bedziemy forum zaśmiecać Smile
Powrót do góry
bing17 (Łódź)

PostWysłany: Wto 15 Lut, 11 21:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A tam po Fiacie to nic Ci nie zostało ?? Wink Bo ja obecnie mam jednego 125p i co nie co się przyda Smile Jakby co to priv.
Powrót do góry
gibalohio

PostWysłany: Nie 06 Mar, 11 16:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie z tego co mi wiadomo maluchy face lifting a takiego ma kolega miały ramki plastikowe . Z przodu one są mało widoczne, ale są. Podejrzewam że ramki powinny być we wszystkich tych maluchach na co wskazywałyby różnego rodzaju dokumenty. Mieliśmy czasy komuny więc myślę że po prostu jak im brakło ramek "bo jakiś prezes zapił i zapomniał zamówić " wypuszczali 126p bez ramek. Stąd podejrzewam ta niepewność czy w oryginale te ramki były czy też nie. Moim skromnym zdaniem z ramkami czy bez zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne.

Ostatnio zmieniony przez gibalohio dnia Nie 06 Mar, 11 20:35, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 06 Mar, 11 16:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gibalohio napisał:
Panowie z tego co mi wiadomo maluchy face lifting a takiego ma kolega miały ramki plastikowe . Z przodu one są mało widoczne, ale są. Podejrzewam że ramki powinny być we wszystkich tych maluchach na co wskazywałyby różnego rodzaju dokumenty. Mieliśmy czasy komuny więc myślę że po prostu jak im brakło ramek "bo jakiś prezes zapił i zapomniał zamówić " wypuszczali 126p bez ramek. Z tond podejrzewam ta niepewność czy w oryginale te ramki były czy też nie. Moim skromnym zdaniem z ramkami czy bez zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne.

Zanim coś napiszesz przeczytaj ze zrozumieniem, tu chodziło o gumowe "okulary" na reflektory.
Cytat:
Z tond
Stąd Rolling Eyes Rolling Eyes

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
gibalohio

PostWysłany: Nie 06 Mar, 11 20:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przepraszam może moja wypowiedź jest niezrozumiała Very Happy poprawię: powinny być plastikowe. Z takich czy innych względów czasami "wypuszczali 126p bez takich ramek" co miało znaczyć że wkładali co popadło tłumacząc to np. wersja eksportowa. "Moim skromnym zdaniem z tymi ramkami czy bez tych ramek zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne."
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 06 Mar, 11 20:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gibalohio napisał:
Przepraszam może moja wypowiedź jest niezrozumiała Very Happy poprawię: powinny być plastikowe. Z takich czy innych względów czasami "wypuszczali 126p bez takich ramek" co miało znaczyć że wkładali co popadło tłumacząc to np. wersja eksportowa. "Moim skromnym zdaniem z tymi ramkami czy bez tych ramek zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne.

Kolejny raz powtórzę, tu chodzi o gumowe ramki nie o te plastiki w środku, które były w każdych modelach. Evil or Very Mad

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 07 Mar, 11 7:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam EL i ma ramki gumowe.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński