| Autor |
Wiadomość |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

Pochwał: 2
1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
EGON (łódź)

|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 13:17 Temat postu: |
|
|
| pawwel92 napisał: | NIe no bez kitu u mnie dobrze widać może słabe zdjęcie masz nie wiem |
książkę mam nowa zdjecie idealne nie mam skanera tylko to aparatem zrobiłem, a z tymi ramkami ciężko stwierdzić jak to było chyba za dużą wagę przywiązałem do tego |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 13:31 Temat postu: |
|
|
Znamy się znamy. Z Retkini się znamy. To ja - najwierniejszy przeciwnik Twoich wiejskich tuningów Zawsze byłem na nie - pamiętasz ?
Nawet przeze mnie uszczelkę pod głowicę wymieniałeś w pizzeryjnym 126p  _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pawwel92 (Dzbenin / Ostrołęka)

1991 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 13:53 Temat postu: |
|
|
Generalnie to fabrycznie nie było ramek zabezpieczających przed kradzieżą, jedynie plastikowe wkładki w pas przedni pod reflektor. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
endimajster (Neiße)

|
Wysłany: Nie 13 Lut, 11 14:07 Temat postu: |
|
|
Amen, a na tym zdjęciu właśnie nie ma ramek  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Pon 14 Lut, 11 10:37 Temat postu: |
|
|
| Moch napisał: | Znamy się znamy. Z Retkini się znamy. To ja - najwierniejszy przeciwnik Twoich wiejskich tuningów Zawsze byłem na nie - pamiętasz ?
Nawet przeze mnie uszczelkę pod głowicę wymieniałeś w pizzeryjnym 126p  |
wiesz z tuningów kazdy wyrasta - ale ta uszczelke to nie kojarze |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pon 14 Lut, 11 20:25 Temat postu: |
|
|
Miałem zawieść pizzawę malaczek z kierownica od motorówki. Nadal nic nie kojarzysz?
Jak wróciłem to ledwo zipał. Nie zniósł "pałowania".
Pracowałeś wtedy na Retkińskiej w pizzeri, czasem wpadałem. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EGON (łódź)

|
Wysłany: Wto 15 Lut, 11 9:20 Temat postu: |
|
|
malucha kojarze, jak sie spotkamy na spocie to pogadamy nie bedziemy forum zaśmiecać  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bing17 (Łódź)

|
Wysłany: Wto 15 Lut, 11 21:09 Temat postu: |
|
|
A tam po Fiacie to nic Ci nie zostało ?? Bo ja obecnie mam jednego 125p i co nie co się przyda Jakby co to priv. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gibalohio
![]()
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 11 16:15 Temat postu: |
|
|
Panowie z tego co mi wiadomo maluchy face lifting a takiego ma kolega miały ramki plastikowe . Z przodu one są mało widoczne, ale są. Podejrzewam że ramki powinny być we wszystkich tych maluchach na co wskazywałyby różnego rodzaju dokumenty. Mieliśmy czasy komuny więc myślę że po prostu jak im brakło ramek "bo jakiś prezes zapił i zapomniał zamówić " wypuszczali 126p bez ramek. Stąd podejrzewam ta niepewność czy w oryginale te ramki były czy też nie. Moim skromnym zdaniem z ramkami czy bez zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne.
Ostatnio zmieniony przez gibalohio dnia Nie 06 Mar, 11 20:35, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 11 16:45 Temat postu: |
|
|
| gibalohio napisał: | | Panowie z tego co mi wiadomo maluchy face lifting a takiego ma kolega miały ramki plastikowe . Z przodu one są mało widoczne, ale są. Podejrzewam że ramki powinny być we wszystkich tych maluchach na co wskazywałyby różnego rodzaju dokumenty. Mieliśmy czasy komuny więc myślę że po prostu jak im brakło ramek "bo jakiś prezes zapił i zapomniał zamówić " wypuszczali 126p bez ramek. Z tond podejrzewam ta niepewność czy w oryginale te ramki były czy też nie. Moim skromnym zdaniem z ramkami czy bez zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne. |
Zanim coś napiszesz przeczytaj ze zrozumieniem, tu chodziło o gumowe "okulary" na reflektory.
Stąd  _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gibalohio
![]()
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 11 20:31 Temat postu: |
|
|
Przepraszam może moja wypowiedź jest niezrozumiała poprawię: powinny być plastikowe. Z takich czy innych względów czasami "wypuszczali 126p bez takich ramek" co miało znaczyć że wkładali co popadło tłumacząc to np. wersja eksportowa. "Moim skromnym zdaniem z tymi ramkami czy bez tych ramek zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne." |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 06 Mar, 11 20:38 Temat postu: |
|
|
| gibalohio napisał: | | Przepraszam może moja wypowiedź jest niezrozumiała Very Happy poprawię: powinny być plastikowe. Z takich czy innych względów czasami "wypuszczali 126p bez takich ramek" co miało znaczyć że wkładali co popadło tłumacząc to np. wersja eksportowa. "Moim skromnym zdaniem z tymi ramkami czy bez tych ramek zważając na paradoks tamtych czasów autko będzie oryginalne. |
Kolejny raz powtórzę, tu chodzi o gumowe ramki nie o te plastiki w środku, które były w każdych modelach.  _________________
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

|
Wysłany: Pon 07 Mar, 11 7:37 Temat postu: |