Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
ramka okien przednich-bocznych

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Machu19 (Piekary Śląskie)

PostWysłany: Nie 07 Gru, 08 10:31    Temat postu: ramka okien przednich-bocznych Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam mam pyt co do ramek szybek przednich-bocznych bo scgodzi z nich farba i wygląda to paskudnie i moje pyt jest takie można tą farbe zdrapać albo wyczyścić papieram ściernym żeby było srebrne?? i do tego czy po zdrapaniu nie będzie mi to rdzewieć ?? z góry dzięki za odp
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Nie 07 Gru, 08 10:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

śmiało możesz wziąć papier ścierny i to zedrzeć myślę że na początek 200 a potem już coraz wyżej żeby ładnie wyglądało - z tego co wiem to nie będzie rdzewieć (bo to alu), także powodzenia bo to żmudna robota Mr. Green

Powrót do góry
Machu19 (Piekary Śląskie)

PostWysłany: Nie 07 Gru, 08 13:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a można to jakoś zdjąć czy trzeba pracować na aucie a i jeszcze jedno czy z wycieraczkami moge zrobić tak samo?? i jeszcze jedno pyt jakich paierów najlepiej użyć żeby był fajny efekt tzn zacząć od a dalej jakie?? pzdr
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 07 Gru, 08 15:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teleskop po co tyle roboty wystarczy 350 na sucho na pozbycie sie farby. 600 na mokro . 1500 i 2000 i koniec pasta. kątówką nie zrobisz bo jak ?? to jest za mała powierzchnia i wszystko Very Happy

PostWysłany: Nie 07 Gru, 08 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja wiem że da rade tylko filcem na kątówce możesz mieć problemy z zakamarkami lepiej ręcznie, to są cieńkie elementy to po co kątówka Very Happy

PostWysłany: Nie 07 Gru, 08 23:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli zrobi tak jak ma napisane Very Happy

PostWysłany: Pią 19 Gru, 08 19:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jaki jest sposób na te ramki i zdjęcie żeby się za mocno nie odkształcały Question
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

PostWysłany: Pią 19 Gru, 08 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co wiem to niema sposobu jak już zdejmiesz to już ich nie założysz musisz kupić nowe - tak słyszałem

Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 19 Gru, 08 22:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ozzy napisał:
z tego co wiem to niema sposobu jak już zdejmiesz to już ich nie założysz musisz kupić nowe - tak słyszałem

kolega zdemontował i założył i nic się nie popsuło, jednakże jest to delikatny element i przy nie umiejętnym demontażu można zepsuć - pogiąć.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 19 Gru, 08 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zdejmowałem i nic mi się nie pogięło... Rolling Eyes

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 19 Gru, 08 23:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ozzy napisał:

A ja słyszałem ze z ciebie największy "mechanior" Laughing

Naprawdę delikatnie trzeba się z tym obchodzić.

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Sob 20 Gru, 08 3:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Demon126p napisał:
Ozzy napisał:

A ja słyszałem ze z ciebie największy "mechanior" Laughing

Laughing

Zabawy trochę z tym jest, ale nie jest takie straszne - ostrożnie i da się zrobić Wink
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

PostWysłany: Sob 20 Gru, 08 11:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

płaskim śrubokkrętem odginasz w miejscach gdzie są spinki . są one widoczne jak sie dobrze przyjzysz po zdjęciu ramek sobie to odegniesz spowrtem, tylko jest jeden problem po za Elegantem. Chodzi o to że z drzwiami z tym uchylnym trójkącikiem jest mały problem gdzie szybjka jest mocowana na zawiasie na skosie. tam sie lubią giąć dlatego zdjęcie jmoże być trudne, ja naszczęście mam z głowy ten problem bo mam Fl'a z szybami El'a Very Happy hehe Miłej zabawy

PostWysłany: Sob 20 Gru, 08 13:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spoko wiem ze cieżko idzie bo robiłem to kiedyś ale mysłałem ze macie jakiś sposób. spinki widać tyle że bardzo czesto trzymają one same i ruda która na styku alu z drzwiami ma pole do popisu.
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

PostWysłany: Sob 20 Gru, 08 14:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale zawsze możesz potem spinki dac w miejsce obok Very Happy

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Sob 20 Gru, 08 21:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie testowałem, ale znajomy żeby nic nie porysować, to płaski śrubokręt owijał jakimś kawałkiem materiału - piszę jako ciekawostkę, nie sprawdzałem.
Powrót do góry
BeXa (Mysłowice(Śląsk))

PostWysłany: Nie 21 Gru, 08 0:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja też owijałem Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński