| Autor |
Wiadomość |
Mroziu126p (Wrocław)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 19:41 Temat postu: EleganTcki Sportowiec Mroziu126p |
|
|
Witam wszystkich serdecznie, jako zarejestrowałem się na forum, to postanowię się przedstawić.
Jestem Łukasz, mem 19 lat, mieszkam we Wrocławiu. Mój samochód to biało-pomarańczowy FIAT 126 ELX z 1998 roku. Jak widać malowanie jest oczoj**Ne, więc samochód wyróżnia się na drodze i wywołuje pozytywne reakcje kierowców i przechodniów . Pojazd ten ma KJS-ową przeszłość co wiązało się ze śmiertelnym zużyciem większości części. Mając taką świadomość wziąłem się za remont. Na pierwszy ogień poszło zawieszenie,nowe amory z tyłu, nowy resor(dlatego tez z przodu tak wysoko siedzi musze go sklepać),sprężyny zostały ponieważ są w miarę. Następnie wymianie uległ cały silnik, który kupiłem od kolegi w okazyjnej cenie. Nastepnie zabrałem się za drobne czynności obsługowe(czyszczenie gaźnika, regulacja zaworów, zapłonu.itp) . Skrzynia także nie była w najlepszej kondycji, po 1 była bez oleju, po 2 drugi bieg chodził już tak głośno jak pierwszy, po 3 żeby wszedł trzeci bieg trzeba było go ze zgrzytem wrzucać po 2-3 razy by wszedł . Więc długo się nie namyślając zakupiłem na szrocie skrzynie w stanie idealnym(trafiła mi się) dzieki temu biegi wchodzą masełkowo , a jedynki praktycznie nie słychać tak jakby była zsynchronizowana, któś musiał świetnie tryby złożyć. Dodatkowo zmieniłem przeguby i zabieraki, gdyz były na granicy zerwania. Na następny ogień poszły hamulce, na razie wymienione bębny i szczęki na nowe. Zmienione drążki kierownicze na mototechnika. w przedniej części auta. Dodatkowo założona strumienica dolotu Michael, Dorwałem oryginalny tłumik Tekla Motorsport,który także niedługo założe bo jeszcze mi nie doszedł tuningowe klosze lamp(biało czerwone) oraz zderzaki starego typu(inwencja poprzedniego właściciela) postanowiłem jednak uzupełnić wszystkie emblematy (FIAT,126elx, MALUCH itp.).Aktualnie udało mi się także dorwać felgi”koniczynki” z Opla Ascony. Po trudzie pracy, włożeniu trochę monety w samochód(myślę ze ponad tysiaka wyszło) i nieocenionej pomocy mojego kolegi, udało się doprowadzić tenże samochód niemal do ideału .Blacharsko samochod jest w miare zdrowy(szczególnie jak na eleganta) progi do leciutkich poprawek, podłoga ok, nadkola zdrowe, podszybia zdrowe. Bolączką jest jedynie pas przedni, lecz zostanie najprawdopodobniej wspawany nowy.
Dodatkowo dokupiłem drugi silnik po szlifie, który będzie bazą przeróbek bardziej wyczynowych(lekki zamach, sportowy wałek, Breda, plan głowicy, głowica bambino kwadratowa z 600cm3).
Pozdrawiam wszystkich maluchowiczów, szczególnie z wrocławia i okolic, trzeba się zgadać na jakiegoś spota !
PONIZEJ ZAMIESZCZAM PARE ZDJĘĆ :
 _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
FSM Bielsko B. Polski Fiat 126p 650E 86r(granatowa przejściówka)
Ostatnio zmieniony przez Mroziu126p dnia Pon 05 Mar, 12 17:02, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 19:44 Temat postu: |
|
|
On był na allegro?
Takie rajdówki mi się bardzo podobają także maszynka jest  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 19:46 Temat postu: |
|
|
zacnie, zacnie oby tak dalej _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 19:46 Temat postu: |
|
|
był na allegro w lipcu  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
FSM Bielsko B. Polski Fiat 126p 650E 86r(granatowa przejściówka) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 19:48 Temat postu: |
|
|
no malczan ładny no i te kończynki to naprawdę okazja masz zamiar startować w jakiś kzk czy coś ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 19:55 Temat postu: |
|
|
| po co Ci w KJS ekonomizer?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 20:00 Temat postu: |
|
|
Uprasza się o wstawienie miniaturek, edytuj swój post.
Edit: Dziękuję.

Ostatnio zmieniony przez morrek dnia Czw 01 Gru, 11 21:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 20:07 Temat postu: |
|
|
| mateuszgan napisał: | | po co Ci w KJS ekonomizer?? |
traktuje to jako gadzet  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
stopek126p (Toruń)

Pochwał: 1
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 20:19 Temat postu: |
|
|
| powitać kolege w naszych progach fajna rajdóweczka |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metaltymek (Kady)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 20:44 Temat postu: |
|
|
co oznacza ta strzałka na przednim pasie? kilka razy już taką widziałem i nie wiem  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 20:49 Temat postu: |
|
|
Mroziu, pytałeś kiedyś o ten emblemat 126elx - on nie jest na bolcach tylko na podwójnej taśmie klejącej, mam go odklejony w całości jakby co.
Maluszek jest suuper  _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 21:04 Temat postu: |
|
|
| Rampula napisał: | Mroziu, pytałeś kiedyś o ten emblemat 126elx - on nie jest na bolcach tylko na podwójnej taśmie klejącej, mam go odklejony w całości jakby co.
Maluszek jest suuper  |
tak tak u mnie on tez jest klejony, takze jesli masz to za jakas symboliczna cene bym brał, bo wole chromowany niz ten jakis pomalowaniec
P.S dziekuje wszystkim za wypowiedzi  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzysztofer00 (Łódź)

Pochwał: 13
|
Wysłany: Czw 01 Gru, 11 23:52 Temat postu: |
|
|
| Z kad masz te lusterka i wakuometr? Pytam z ciekawości, ostatnio takie sprzedałem na allegro ;d |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 17:03 Temat postu: |
|
|
przedstawiam kolejny etap modyfikacji auta
maluszek powrócił na ziemię, oprocz tego zalozylem mu odnowione manty, maluszek został wybebeszony z tapicerki i wygłuszeń, została zakupiona nowa podłoga, gdyż ta nie prezentuje się najlepiej, oraz założyłem wydech Hot Rod by Err. Zrobiłem głowicę -4mm, jeszcze tylko dobry wałek i bede składał dłubany silniczek. Myślę ze całość prezentuje się coraz lepiej, dalszym etapem będzie remont blacharski.
Oto fotki:
 _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 19:27 Temat postu: |
|
|
zajebisty jest  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fsofan (ŁÓDZ)

|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 20:10 Temat postu: |
|
|
powiem ci kawał dobrej roboty gleba jest koło jest Ładna rajdówka  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 20:11 Temat postu: |
|
|
to jest 3,2 mm. Jesteś pewny, że Twoja zeszła 4mm??  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
fsofan (ŁÓDZ)

|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 20:15 Temat postu: |
|
|
| głowica głowicy nie równa :)ale jednak 0,8 troszkę widoczne |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 22:37 Temat postu: |
|
|
ja miałem 4,5 i wiem jak wyglądała serio ta mi na 4 nie wygląda ;/ _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fabi96

|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 23:21 Temat postu: |
|
|
Super Malacz!!
A te felgi miodzio  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Pon 05 Mar, 12 23:32 Temat postu: |
|
|
| Stasiu126p napisał: | | ja miałem 4,5 i wiem jak wyglądała serio ta mi na 4 nie wygląda ;/ |
Twoja była cała pogięta ta jest prosciutto i jest 4mm w doł moze na fotach nie widac _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 12 0:18 Temat postu: |
|
|
Mroziu126p tez jestes pogięty
jak widac silnik na niej chodzi i nie ma ŻADNYCH problemów,mało tego zapierdala az miło
ale i tak w drodze jest inna głowica bo ta już swoje przeżyła
co do krzywości głowicy to co mam ją krzywo splanowaną ? raczej nie sądze,to że reszti żeberek pokruszyłem nie znaczy że była krzywa ale looz nie o tym temat
działaj dalej działaj  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mroziu126p (Wrocław)
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 12 0:21 Temat postu: |
|
|
| Stasiu126p napisał: | Mroziu126p tez jestes pogięty
jak widac silnik na niej chodzi i nie ma ŻADNYCH problemów,mało tego zapierdala az miło
ale i tak w drodze jest inna głowica bo ta już swoje przeżyła
co do krzywości głowicy to co mam ją krzywo splanowaną ? raczej nie sądze,to że reszti żeberek pokruszyłem nie znaczy że była krzywa ale looz nie o tym temat
działaj dalej działaj  |
głowica była Twoja i ok, zaryzykowałeś i smiga aczkolwiek ja nie byłem tego pewien, a jesli smiga to sie ciesze  _________________ Fiat 126 ELX 98r (EleganTcki Sportowiec)
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 06 Mar, 12 0:24 Temat postu: |