Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
EleganTcki Sportowiec Mroziu126p

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Mroziu126p (Wrocław)

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 19:41    Temat postu: EleganTcki Sportowiec Mroziu126p Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie, jako zarejestrowałem się na forum, to postanowię się przedstawić.
Jestem Łukasz, mem 19 lat, mieszkam we Wrocławiu. Mój samochód to biało-pomarańczowy FIAT 126 ELX z 1998 roku. Jak widać malowanie jest oczoj**Ne, więc samochód wyróżnia się na drodze i wywołuje pozytywne reakcje kierowców i przechodniów Smile. Pojazd ten ma KJS-ową przeszłość co wiązało się ze śmiertelnym zużyciem większości części. Mając taką świadomość wziąłem się za remont. Na pierwszy ogień poszło zawieszenie,nowe amory z tyłu, nowy resor(dlatego tez z przodu tak wysoko siedzi musze go sklepać),sprężyny zostały ponieważ są w miarę. Następnie wymianie uległ cały silnik, który kupiłem od kolegi w okazyjnej cenie. Nastepnie zabrałem się za drobne czynności obsługowe(czyszczenie gaźnika, regulacja zaworów, zapłonu.itp) . Skrzynia także nie była w najlepszej kondycji, po 1 była bez oleju, po 2 drugi bieg chodził już tak głośno jak pierwszy, po 3 żeby wszedł trzeci bieg trzeba było go ze zgrzytem wrzucać po 2-3 razy by wszedł Wink . Więc długo się nie namyślając zakupiłem na szrocie skrzynie w stanie idealnym(trafiła mi się) dzieki temu biegi wchodzą masełkowo , a jedynki praktycznie nie słychać tak jakby była zsynchronizowana, któś musiał świetnie tryby złożyć. Dodatkowo zmieniłem przeguby i zabieraki, gdyz były na granicy zerwania. Na następny ogień poszły hamulce, na razie wymienione bębny i szczęki na nowe. Zmienione drążki kierownicze na mototechnika. w przedniej części auta. Dodatkowo założona strumienica dolotu Michael, Dorwałem oryginalny tłumik Tekla Motorsport,który także niedługo założe bo jeszcze mi nie doszedł Smile tuningowe klosze lamp(biało czerwone) oraz zderzaki starego typu(inwencja poprzedniego właściciela) postanowiłem jednak uzupełnić wszystkie emblematy (FIAT,126elx, MALUCH itp.).Aktualnie udało mi się także dorwać felgi”koniczynki” z Opla Ascony. Po trudzie pracy, włożeniu trochę monety w samochód(myślę ze ponad tysiaka wyszło) i nieocenionej pomocy mojego kolegi, udało się doprowadzić tenże samochód niemal do ideału Smile.Blacharsko samochod jest w miare zdrowy(szczególnie jak na eleganta) progi do leciutkich poprawek, podłoga ok, nadkola zdrowe, podszybia zdrowe. Bolączką jest jedynie pas przedni, lecz zostanie najprawdopodobniej wspawany nowy.
Dodatkowo dokupiłem drugi silnik po szlifie, który będzie bazą przeróbek bardziej wyczynowych(lekki zamach, sportowy wałek, Breda, plan głowicy, głowica bambino kwadratowa z 600cm3).
Pozdrawiam wszystkich maluchowiczów, szczególnie z wrocławia i okolic, trzeba się zgadać na jakiegoś spota ! Smile
PONIZEJ ZAMIESZCZAM PARE ZDJĘĆ Smile :

Ostatnio zmieniony przez Mroziu126p dnia Pon 05 Mar, 12 17:02, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 19:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

On był na allegro?
Takie rajdówki mi się bardzo podobają także maszynka jest Mr. Yellow

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zacnie, zacnie oby tak dalej

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

był na allegro w lipcu Smile
v max96 (cieszyn)

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 19:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no malczan ładny Very Happy no i te kończynki to naprawdę okazja Smile masz zamiar startować w jakiś kzk czy coś ??
Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 19:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po co Ci w KJS ekonomizer??
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 20:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uprasza się o wstawienie miniaturek, edytuj swój post.

Edit: Dziękuję.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy

Ostatnio zmieniony przez morrek dnia Czw 01 Gru, 11 21:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 20:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mateuszgan napisał:
po co Ci w KJS ekonomizer??

traktuje to jako gadzet Smile
stopek126p (Toruń)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powitać kolege w naszych progach fajna rajdóweczka
Powrót do góry
metaltymek (Kady)

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 20:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co oznacza ta strzałka na przednim pasie? kilka razy już taką widziałem i nie wiem Sad

Powrót do góry
Rampula (Bytom)

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 20:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mroziu, pytałeś kiedyś o ten emblemat 126elx - on nie jest na bolcach tylko na podwójnej taśmie klejącej, mam go odklejony w całości jakby co.

Maluszek jest suuper Smile

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula napisał:
Mroziu, pytałeś kiedyś o ten emblemat 126elx - on nie jest na bolcach tylko na podwójnej taśmie klejącej, mam go odklejony w całości jakby co.

Maluszek jest suuper Smile

tak tak u mnie on tez jest klejony, takze jesli masz to za jakas symboliczna cene bym brał, bo wole chromowany niz ten jakis pomalowaniec Smile
P.S dziekuje wszystkim za wypowiedzi Smile
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Czw 01 Gru, 11 23:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z kad masz te lusterka i wakuometr? Pytam z ciekawości, ostatnio takie sprzedałem na allegro ;d
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 17:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przedstawiam kolejny etap modyfikacji auta
maluszek powrócił na ziemię, oprocz tego zalozylem mu odnowione manty, maluszek został wybebeszony z tapicerki i wygłuszeń, została zakupiona nowa podłoga, gdyż ta nie prezentuje się najlepiej, oraz założyłem wydech Hot Rod by Err. Zrobiłem głowicę -4mm, jeszcze tylko dobry wałek i bede składał dłubany silniczek. Myślę ze całość prezentuje się coraz lepiej, dalszym etapem będzie remont blacharski.
Oto fotki:

Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 19:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zajebisty jest Exclamation

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 20:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem ci kawał dobrej roboty gleba jest koło jest Smile Ładna rajdówka Smile
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 20:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest 3,2 mm. Jesteś pewny, że Twoja zeszła 4mm?? Confused Question

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 20:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

głowica głowicy nie równa :)ale jednak 0,8 troszkę widoczne
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 22:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja miałem 4,5 i wiem jak wyglądała serio ta mi na 4 nie wygląda ;/

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Fabi96

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 23:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super Malacz!!
A te felgi miodzio Cool
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Pon 05 Mar, 12 23:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:
ja miałem 4,5 i wiem jak wyglądała serio ta mi na 4 nie wygląda ;/

Twoja była cała pogięta Wink ta jest prosciutto i jest 4mm w doł Wink moze na fotach nie widac
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 06 Mar, 12 0:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mroziu126p tez jestes pogięty Crazy
jak widac silnik na niej chodzi i nie ma ŻADNYCH problemów,mało tego zapierdala az miło Wink
ale i tak w drodze jest inna głowica bo ta już swoje przeżyła Smile
co do krzywości głowicy to co mam ją krzywo splanowaną ? raczej nie sądze,to że reszti żeberek pokruszyłem nie znaczy że była krzywa Crazy ale looz nie o tym temat Wink
działaj dalej działaj Smile

Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Wto 06 Mar, 12 0:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stasiu126p napisał:
Mroziu126p tez jestes pogięty Crazy
jak widac silnik na niej chodzi i nie ma ŻADNYCH problemów,mało tego zapierdala az miło Wink
ale i tak w drodze jest inna głowica bo ta już swoje przeżyła Smile
co do krzywości głowicy to co mam ją krzywo splanowaną ? raczej nie sądze,to że reszti żeberek pokruszyłem nie znaczy że była krzywa Crazy ale looz nie o tym temat Wink
działaj dalej działaj Smile

głowica była Twoja i ok, zaryzykowałeś i smiga Wink aczkolwiek ja nie byłem tego pewien, a jesli smiga to sie ciesze Wink
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 06 Mar, 12 0:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoko Smile nie karce za to Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński