Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Pytanie o wał...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 10

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 22:30    Temat postu: Pytanie o wał... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie mam pytanie co do silnika mojego i kumpla od SC 899
Mianowicie czy wał od 899 pasuje do 903 ?? czy mają taki sam skok tłoka ? Mysle że tak ale potrzebuje porad ludków którzy to wiedza na pewno,silniki blokiem silnika sie w sumie nie różnią ale co z wałem ??
Proszę o stosowne komentarze Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)

Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 22:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do wału nie wiem, ale chciałem powiedzieć, żebyś oddał korbę do regeneracji, lub ją wymienił ( tą na której panewka się obróciła), bo wiele osób wymienia wał/panewki, a zapomina ze na korbie tez robi się luz po obróceniu Smile

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 10 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ello. wal w 899 jest identyczny jak w903 tylko ze nie ma napedu aparatu zaplomowego wiec musisz wrzucic digiplex.

Mam pyatnie nie w temat a jednak chodzi o 903 jakie predkosci osiakga na poszczegolnych biegach ,1,2,3,4???? sorry za OT.

dzieki z gory za odp.
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 27 Kwi, 10 13:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pompka paliwa zasilana jest z krzywki na zębatce od rozrzadu tej dużej Smile

Wiesz co 903 sie nawet nieźle zbiera ale żeby tak mierzyć nie mierzyłem jak złoże silnik napisze napewno Smile

Powrót do góry
evo4tom (zdolnyslask)

PostWysłany: Wto 27 Kwi, 10 22:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

stasiu ogarnij sie , czytaj dokladnie. Pompke to se wrzuc elektryczna.

a z tymi prędkosciami to chodzi mi o 2-gi i 3-ci bieg nie pamietasz??? tak +/-
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 27 Kwi, 10 22:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurde wcześniej wydawało mi sie pisze inaczej Rolling Eyes
dobra mniejsza o to wiem jak jest zbudowany 899 i jak 903 Smile spokojnie to wiem o tym
chodziło mi ogólnie o sam wał korbowy ale jest okey Smile
Prędkości na 3 biegu jak mocno go przetergałem to tak 110 km/h
na 4 biegu szedł na 12 feldze 140 Wink w 4 osoby

Powrót do góry
evo4tom (zdolnyslask)

PostWysłany: Sro 28 Kwi, 10 0:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znowu prawie w temat,ale obok. Ja ptam bardziej o 2-gi bieg ??
ale i tak dzieki (jak pamietasz to opisz prosze ta 2-jeczke).

sorry stasiu z blad 899 ma mniejsze wykorbienie o 0,15mm co daje skok 67.7 a nie 68 jak w 903. Dziwne ze sprezanie sie nie zmienilo wogole w obu przypadkach 9bara.
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 28 Kwi, 10 13:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na 2 nie pamiętam w sumie jakie tam było Rolling Eyes
nie o 0,15 tylko o 0,3mm ale chyba to raczej nie przeszkadza z tego co gadałem z ziomkiem od wałów na praktykach Wink

Powrót do góry
evo4tom (zdolnyslask)

PostWysłany: Sro 28 Kwi, 10 16:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

racja mistrzu, nie jasno sie wyrazilem jest mniejszy o 0.15mm promienia walka, czyli wychodzi 0.3mm srednicy, lecz cala reszta sie zgadza 67,7mm skoku.

Stasiu126p napisał:
ale chyba to raczej nie przeszkadza z tego co gadałem z ziomkiem od wałów na praktykach

Pewnie ze nie przeszkadza jak wrzucisz ten wal ,dasz glowice do planowania i jakies 1,5mm, no 2mm max i kompresja Ci pieknie podskoczy tak do ok11-12bara i bedzie git.

Aha student (stasiu126p) masz tu jeszcze lekture do pocztania :
http://rapidshare.com/files/190850390/Fiat.Cinquecento_wyd_WKL.rar
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 28 Kwi, 10 18:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem o tym skoku tłoka itp już mam wszystko do poczytania Smile
A co do planu główki to robię gdzieś na 2,5mm Smile
teraz trochę pomodzimy 4 gary bo jak każdy mnie dobrze zna wie że długo serią nie jeżdżę Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński