Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
[swap] pytanie o chłodnice

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 28 Lis, 06 14:07    Temat postu: [swap] pytanie o chłodnice Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam Wink

mam do kupienia za symboliczne 0.5l chlodnice z lancii Delty 1.6 i nie bardzo wiem czy podejdzie taka chłodnica tzn. czy sie zmiesci bo wydolic to napewno wydoli. Nie orientuje sie z was ktoś??

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
sebcyc (era)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 28 Lis, 06 17:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do maluch wszystko się zmieści tylko kwestia ile trzeba wyciąć buszówkom
Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member
Pochwał: 1

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pon 25 Gru, 06 20:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aby miała nie większe wymiary niż 65cm szer.... a z wysokością hmmm... ja montuję taką do 35, bo opiera się na podłodze,a nie wystaje za wzmocnienie przedniego pasa, na którym jest mocowana maska... najlepij jak by była w miarę płaska, a przynajmniej wentylator. Według moich pomiarów idealna była by od Skody 120, ale optymalna jaest od poldka na wtrysku, ale on kosztuje, a od skody za 60 zł z płaskim wiatrakiem..

Nie ma zakretow, nie ma zabawy Wink
Powrót do góry
skamils (Żywiec)

PostWysłany: Pon 25 Gru, 06 21:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niewiem Nermak jak to jest z tym dokładnie zalezy czy chcesz zachowac mocowanie akumulatora. Ja napewno montuje z VW Smile
Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pon 25 Gru, 06 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skamils dobrze mówi... półka na akusia to spora przeszkoda... dlatego pozbyłem sie jej jeszcze przed wycieciem wlotu Twisted Evil akusia przerzucę troszkę wyżej żeby nie przeszkadzał, a chłodnica niech robi swoje Wink

tak szczerze mówąc to po usunięciu tej półki w malcu pojawja się spore pole do popisu jeśli chodzi o samą chłodnice, ale trzeba pomyśleć jeszcze o wiatraku Confused można w sumie wyciąć kawałek podłogi przy pompie ham. wtedy znika problem braku miejsca ale może woda chlapać na wiatrak/do środka Confused

co kto lubi Wink

Powrót do góry
HNT (MIKOŁÓW)

PostWysłany: Pon 25 Gru, 06 23:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak Wy ale ja bym tam brał chłodnice z auta które jest popularne- i chłodnica łatwo dostepna. Oczywiscie przy tym wszystkim musi miec dobra wydajnosc...
własnie ze skodziny 120 bym dał, ale wiem ze zakładaja dosc powszechnie chłodnice z polda trucka na 2 wentylach.
Ja mam za darmo chłodnice z bmw 318 swietnie pasujaca bez usuwania akusia i bardzo wydajna jak na swoje gabaryty, wiec bede experymentował z nia Wink
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 8:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja rozmawiałem z dwoma gosciami którzy maja założoa chłodnice z cc700 i powiedzieli mi że nie narzekaja na wydajnosc tej chłodnicy a z tego co wiem to startuja oni w kjs'ach a wiadomo że w takich imprezach silnik lubi sie grzac. Ja chyba tez taka bede zakladał

Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 9:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chłodnica od skody 120 bez problemu da rade bo mam taką założoną w 1.1(zoltar tez miał od skody )
A tak naprawdę to nie jest zbyt istotnie jaka chodnica tylko żeby miał dobrom wentylacje , doprowadzenia i doprowadzenie powietrza

Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 12:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Super fotka podglądowa... jeśli możesz to wrzóć jeszcze parę fotek układu chłodzenia, byłbym bardzo wdzieczny.

Z jakiej Skody to chłodnica?? bo ta którą ja dorwałem, od Skody 120 według pomiarów wejdzie z wiatrakiem bez cięcia podłogi, ma płaski wiatrak Cool

Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 12:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

według mnie jakby do tej chlodnicy co na focie zalozyc inny wiatak to tez nie trzeba by bylo ciac podlogi Wink

Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 12:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak... ale ta moja ma seryjnie taki płaski i nic nie było modzone... dlatego zastanawia mnie z jakiej to Skodzianki, skoro ten wentyl taki szeroki??

Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 13:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moze to byc taka sama chlodnica jjak twoja tylko kupiona bez wiatraka no i ten zostal dokupiony Question

Powrót do góry
Sobi (Otwock)

Member
Member

1988 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 13:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maybe baby Razz

Powrót do góry
sebcyc (era)

PostWysłany: Wto 26 Gru, 06 14:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam od skody 120

Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 13:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie pytanie mnie naszło.
Czy chłodnica od bisa wystarczy do 900?
Albo jeszcze inaczej czy przy silniku 900 jest możliwośc zamontowania chłodnicy z tyłu?

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 14:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mozna zamonotwac z tyłu chłodnice,ale wycinasz wtedy wielkie otwory po bokach.Wyglada wtedy to jak z d...
Chłodnica z bisa to chyba raczej napewno za mało.

PostWysłany: Czw 06 Gru, 07 15:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, nie, żadne dodatkowe otwory w gre nie wchodzą.
Właśnie dlatego chce to jakoś z tylu upchnąć żeby nie robić dodatkowych otworów i żeby mieć normalny bagarznik z tyłu.

PostWysłany: Pią 07 Gru, 07 1:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chłodnica z BISa trochę za mała, co do umieszczenia z tyłu to jak najbardziej można, wystarczy nawet popatrzeć na fiata 600/850 i wątpliwości są rozwiane.
Powrót do góry
Medyk (ETM)

PostWysłany: Pią 07 Gru, 07 1:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chłodnica z BISa trochę za mała, co do umieszczenia z tyłu to jak najbardziej można, wystarczy nawet popatrzeć na fiata 600/850 i wątpliwości są rozwiane.
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

PostWysłany: Pią 07 Gru, 07 8:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I o to właśnie mi chodziło.
Wielkie dzieki a z resztą pytań to udeże ale w innych tematach.
thx

PostWysłany: Pią 14 Gru, 07 17:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, mozna mieć chłodnicę z tyłu. Temat przerabieny wiele razy i w 90% przypadków wniosek był taki aby zamontować ją z przodu i ja również do takiego doszedłem i taki polecam.
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 25 Maj, 08 16:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podepnę się pod temat, mimo, że pytanie nie jest o chłodnicę a o wlot powietrza z przodu.
Czy ktoś z Was widział lub ma u siebie zrobiony wlot z przodu z przeszczepionej klapy tylnej? Chodzi mi o te otwory z poprzeczkami znad silnika. Cieawi mnie jak by to wyglądało. Bo wydaje mi się, że lepiej niż siatka.

PostWysłany: Nie 27 Lip, 08 1:01    Temat postu: eeee Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co ty to by chyba troche nisymetryczniewygladalo Razz ja mam 2 otwory zrobione jeden mniejszy na widoku zamaskowany siatka a drogi zakrywa od góry zderzak a od spodu kto ci tam zagląda:p jak masz chromy to jest wszystko ok chłodzi tak jak trzeba . a propo chłodnicy ja mam od zastavy bodajrze i wentyla mam od fiata uno bo jest płaski i np od poldka ma 4 pióra a ten ma 8 dmucha jak niewiem RazzRazz Mr. Greena co do chłodnicy z tyłu to lepiej nie wkładac tego tam wiem z doświadczenia ;/
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński