| Autor |
Wiadomość |
wow12911

|
Wysłany: Sob 07 Sty, 12 17:16 Temat postu: Pytanie dotyczące felg. |
|
|
| Witam. Za niedługo mam urodziny i dostałem propozycje prezentu od dziewczyny do 1000zł. I tak przeglądając allegro trafiłem w dział felg. Mam na oku takie: http://moto.allegro.pl/5103-felgi-alu-13-4x100-daewoo-chevrolet-honda-i1993614248.html tylko nie wiem czy one podejdą do malca. Jeśli chodzi o zawieszenie to jest fabryczne, nie ma żadnej gleby choć może kiedyś.. Jakie opony byście na to założyli do malucha tak żeby wyeliminować tarcie przednich kół(jeśli się da). Jak to się będzie później miało do gleby? No i czy da się jakoś zabezpieczyć przed kradzieżą? Bo maluch garażu nie ma. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
rybagosc
![]()
|
Wysłany: Sob 07 Sty, 12 17:30 Temat postu: |
|
|
musisz mieć fajną dziewczynę  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Sob 07 Sty, 12 17:41 Temat postu: |
|
|
| rybagosc napisał: | musisz mieć fajną dziewczynę  |
Nie ukrywam że nie. Chce robić prezent to niech robi. Ja jej w tym nie przeszkadzam. Widzi po prostu że maluch to moje drugie oczko w głowie więc chce mi pomóc. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wow12911

|
Wysłany: Sob 07 Sty, 12 17:59 Temat postu: |
|
|
| Ok zapytam, a w maluchu jaki jest? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DryGi

|
Wysłany: Sob 07 Sty, 12 20:10 Temat postu: |
|
|
Rozstaw śrub się nie zgadza. Fiaty mają 4x98, a tu jest 4x100. Powinno się przy czymś takim zastosować śruby pływające, chociaż wiele osób mówi, że jeździ na zwykłych śrubach, bo te 2 mm nic nie znaczą .
Ja na Twoim miejscu poszukałbym alu z rozstawem 4x98
Z tego co pamiętam to otwór centrujący we Fiatach wynosi 58,1mm  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Sob 07 Sty, 12 21:59 Temat postu: |
|
|
Miałem założone, jak i wiele osób 4x100 i bez problemów podchodzi. A zabezpieczenie to śruby antykradzieżowe. A opony bym dał 135/70. _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
malczan22 (Przemyśl)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 08 Sty, 12 0:38 Temat postu: |
|
|
zgadzam się z fcinter19 do 500-600 zł można na allegro kupić ładny komplecik felg używanych, które będą wyglądać równie dobrze, a napewno dłużej posłużą niż te z linku... _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam (Pabianice)

Pochwał: 1
1992 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 08 Sty, 12 9:18 Temat postu: |
|
|
W tym momencie mam założone też alusy z rozstawem 4x100 . Felgi da się przykręcić normalnymi śrubami ale łatwiej będzie bo kosztują tyle samo co zwykłe kupić kulowe. Albo trochę droższy wydatek na pływające. I tutaj wszyscy dobrze mówią aby patrzeć na otwór centrujący . Bo ja już kombinowałem i
nie radzę tobie . Szkoda czasu i pieniędzy  _________________ Zero smutków, zero złoci, wyjebane po całoci...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sejek (Łódź)

|
Wysłany: Nie 08 Sty, 12 12:32 Temat postu: |
|
|
Nie krzywdź maluszka tymi chińskimi felgami
Do 1 tyś można kupić tyle ciekawych,kultowych felg że się w pale nie mieści...
Poszukaj takich felg jak, mangelsy,mattig,steffany,centra,power tech, schmidt,ats,intra,borbet,brocki,ative i jeszcze parę by się znalazło |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
paulo850

|
Wysłany: Pon 09 Sty, 12 21:22 Temat postu: |
|
|
| Sejek napisał: | | Nie krzywdź maluszka tymi chińskimi felgami |
kiedyś pytałem o felgi na pewnym forum i pełno było tego typu odpowiedzi.kupiłem inne.
po jakimś czasie pewna osoba kupiła odradzane felgi i wszyscy sie spuszczali jakie to one nie sa zaj*biste i w ogóle.
poza tym co dzisiaj nie jest z chin? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sejek (Łódź)

|
Wysłany: Pon 09 Sty, 12 22:22 Temat postu: |
|
|
Ale tu nie chodzi o spuszczanie się bądz nie, na te felgi tylko o to że to jest CHIŃSKA felga, jaka by ona nie była, mało było takich przypadkó w polsce na chińskich felgach że po lepszej dziurze pękały...
zagraża to Twojemu bezpieczeństwu jak i innym.
I również po za tym, wg mnie ni Uja chińskie felgi nei wyglądają. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
malczan22 (Przemyśl)

|
|
| Powrót do góry |
|