Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Przeróbka tylnej klapy
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Jacq

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Pią 04 Sie, 06 9:35    Temat postu: Przeróbka tylnej klapy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A tak dla rozruszania mam pytanie. Chce wyciąć co drugi szczebelek w tylnej klapy, ale nie mam nożyc do metalu, kombinerki są za grube żeby zmieściły się w szczelinki. Czym w takim układzie wyciąć szczebelki? Wszelkie pomysły i sugestie (ale nie głupie) mile widziane

Ostatnio zmieniony przez Jacq dnia Wto 03 Paź, 06 18:15, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Pią 04 Sie, 06 19:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja powiem tyle że mój blacharz wycinał mi to wyżynarką do metalu i wyszło to całkiem nieźle Cool

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 05 Sie, 06 11:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Już zrobiłem. Bardzo przydatna była podpowiedź Bartonga44 o tym żeby odgiąć szczebelek. Najpierw wywierciłem dziurkę w szczebelku, odgiąłem go kombinerkami do środka, a potem obcęgami złamałem, i już było z górki.

Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Nie 06 Sie, 06 11:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brawo Jacq ty to jesteś zdolny wszystko zrobic. A jeśli można wiedziec ile czasu zajeło ci usuniecie tych zeberek??

Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 06 Sie, 06 14:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dłuugo, bo nie miałem tego opanowanego. Z pierwszą kratką to się męczyłem z godzine (włącznie z przerwami Wink ) a druga kratka poszła w pół godziny.
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Wto 08 Sie, 06 17:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha wypije kiedy za ciebie zdrowie za kawal dobrej roboty Wink

Powrót do góry
Bad (Świętochłowice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 24 Wrz, 06 9:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jacq napisał:
Dłuugo, bo nie miałem tego opanowanego. Z pierwszą kratką to się męczyłem z godzine (włącznie z przerwami Wink ) a druga kratka poszła w pół godziny.

To sie nieźle namęczyłeś, mi to zajęło 10minut, ale miałem nożyce. Wink
http://img204.imageshack.us/my.php?image=img0123vp5.jpg
Podobno najlepiej jest nożycami(jak są) uciąć w połowie odgiąć do tyłu,
potem ściąć kątówką.

Małe światełko w tunelu...
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Nie 24 Wrz, 06 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

każdy orze jak może Wink wychodzą braki sprzętowe Laughing

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 24 Wrz, 06 12:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale Jacq to nie Twój maluch bo ta rejestracja jakoś mi nie pasuje Razz Very Happy

PostWysłany: Pon 02 Paź, 06 19:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mnie juz wkurza ze wszyscy maja takie same klapy z wywalonymi szczebelkami wiec sklecilem takie cudo Twisted Evil

Ale to niestety wersja tylko na lato Crying or Very sad

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 02 Paź, 06 20:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobrze ze za to z taka wizja klapy jestes pierwszy Ekhm...
Powrót do góry
Medyk (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 02 Paź, 06 21:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eee, chyba Szary był pierwszy
Powrót do góry
Jumper (o)\ | /(x)

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 02 Paź, 06 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no chyba o to mi chodzi Smile
Powrót do góry
Phantom (Wrocław)

Member
Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 15:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 16:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiedys byly plaskie klapy...potem byl boom na bambino....potem cale czarne klapy....potem czarne bez szczebelkow.....potem czaren tylk oz siatka....to ja wprowadze nowy stajl brak klapy albo klape z plexi Razz
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 16:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w przyszłym sezonie modne będą zaspawane klapy i szyby z tyłu Laughing

no i zderzaki P4 Wink
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 17:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest jeden taki frajer, co ma fioletowego malacza, z tylną klapą z plexy.
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 17:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nermack napisał:
Brawo Jacq ty to jesteś zdolny wszystko zrobic. A jeśli można wiedziec ile czasu zajeło ci usuniecie tych zeberek??

ja to robilem w sumie jakies 20 minut do pol godziny na spokojnie

Ostatnio zmieniony przez bartonq dnia Wto 03 Paź, 06 17:45, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 17:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak masz diakse to tneisz szczebelek po skosie poloie potem kombinerki wyginasz docinasz diaksa i delikatnei wyrownuejsz i tyle zero filozofii Razz 20 min roboty Smile
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 03 Paź, 06 17:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja uzywalem tylko malych szczypczykow Wink
Powrót do góry
JojO (Łoodź)

Member
Member

PostWysłany: Wto 17 Paź, 06 22:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam wycinalem wyzynarka i tylko flexem wyrownalem 20 minut z przerwa mi to zajelo...
Powrót do góry
Numen (Łódź)

Member
Member

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 23 Paź, 06 9:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
HNT (MIKOŁÓW)

PostWysłany: Pon 23 Paź, 06 12:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ha zapomnieliscie jeszcze o modzie na laminatowe klapy Wink
tylko głownie w rajdach, rallycrossie, wyscigach górskich...
niektórzy juz widzieli moja dosc oryginalna recepte na klape (wyzej), mysle ze jest estetyczna, nie ma ordynarnie i nierówno wycietych kwadratów i prostokatow, lecz trapezy, jest gładka, z wklejona siatka alu, a wyloty w tego typu klapach da sie wycinac jakie kto chce Smile no i lekkosc konstrukcji tez sie liczy, nigdy nie zardzewieje!Very Happy

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 23 Paź, 06 17:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Boze... nie. Az takie inowacje. Laughing

PostWysłany: Pon 23 Paź, 06 17:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widzisz nie na czasie jestes teraz wchodzimy znowu w ere plastiku i na topie sa przezroczyste klapy z plexy Razz
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński