| Autor |
Wiadomość |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 20:47 Temat postu: Przepalony bezpiecznik |
|
|
| Po naciśnięciu pedału hamulca, gdy naciskam zapala się kontrolka akumulatora na pare sekund w tym czasie gasną światła mijania po 3,4sek. światła mijania się zapalają a światła STOP jak i kierunkowskazy, wycieraczki oraz dmuchawa przestają działać powód przepalony bezpiecznik, więc wymieniam bezpiecznik i...to samo bezpiecznik przepalony. Co może powodować przepalanie się bezpiecznika??? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 20:48 Temat postu: |
|
|
Zwarcie gdzieś ? Brak masy ? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 20:54 Temat postu: |
|
|
sprawdzałem tylnie lampy zmieniałem na nowe i to samo szukałem po kablach od tylnich świateł i też nic ale znalazłem jakiś 3-ci kabelek przy włączniku świateł STOP-u byle jak zamontowany niewiem do czego by mógł być...po odłaczeniu tego kabelka wszystko działa i nie przepala bezpiecznika... 
Ostatnio zmieniony przez Driver dnia Wto 03 Sty, 12 21:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 12 21:18 Temat postu: |
|
|
musiałbym zobaczyć bo nie jestem pewny ale chyba do któregoś konektorka powinny iść dwa _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
paulo850

|
Wysłany: Sro 04 Sty, 12 0:50 Temat postu: |
|
|
ja mialem problemy ze swiatlami i jak ogladalem schemat instalacji to tam bylo ze do stopu szedl niebieski czarny i czerwony przewód. u mnie idzie niebieski i czarno-czerwony.czyli jest inaczej połączone to co arek pisze. u mnie pewnie gdzieś dalej się rozdzielaja. no i ja mam elx to pewnie tez inna baja.
ale jak bezpiecznik przepala to tylko cos z plusem bo na masie sie bezpiecznika nie daje chyba nie? do elektryki nie mam glowy ale wg mnie z plusowym kablem cos jest nie tak. musi miec przebicie gdzies chyba.
poza tym tyle rzeczy przestaje dzialać i jeden bezpiecznik przepala? u mnie by musiały z 3 pojsc.
podejrzewam ze tak jak u mnie sprawa bedzie prosta tylko ciezko do tego dojsc.
ja wciskałem stop i sie postojowki zapalaly a jak swiatla zapalalem to sie stop caly czas swiecil. wyszlo na to ze w lewej lampie z tylu czyli tej do ktorej zasilanie u mnie jest puszczone i idzie dalej, mialem plytke wymieniona na jakis inny typ i w kostce jeden kabel byl nie tak i zwarcie robil |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Driver (Zielona Góra)

1993 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 04 Sty, 12 17:14 Temat postu: |
|
|
po odłączeniu tego kabla wszystko jest ok stopy są i kierunki i tak dalej no i własnie co dziwne to jeden bezpiecznik wywala i tyle przestaje działać. Jak będę miał czas to wyjme fotele i wykładzinke i wtedy zobacze dokąd idzie kabel
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|