Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Przepalony bezpiecznik

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 03 Sty, 12 20:47    Temat postu: Przepalony bezpiecznik Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po naciśnięciu pedału hamulca, gdy naciskam zapala się kontrolka akumulatora na pare sekund w tym czasie gasną światła mijania po 3,4sek. światła mijania się zapalają a światła STOP jak i kierunkowskazy, wycieraczki oraz dmuchawa przestają działać powód przepalony bezpiecznik, więc wymieniam bezpiecznik i...to samo bezpiecznik przepalony. Co może powodować przepalanie się bezpiecznika???
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 03 Sty, 12 20:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zwarcie gdzieś ? Brak masy ?

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 03 Sty, 12 20:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdzałem tylnie lampy zmieniałem na nowe i to samo szukałem po kablach od tylnich świateł i też nic ale znalazłem jakiś 3-ci kabelek przy włączniku świateł STOP-u byle jak zamontowany niewiem do czego by mógł być...po odłaczeniu tego kabelka wszystko działa i nie przepala bezpiecznika... Crazy

Ostatnio zmieniony przez Driver dnia Wto 03 Sty, 12 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 03 Sty, 12 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

musiałbym zobaczyć bo nie jestem pewny ale chyba do któregoś konektorka powinny iść dwa

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
paulo850

PostWysłany: Sro 04 Sty, 12 0:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mialem problemy ze swiatlami i jak ogladalem schemat instalacji to tam bylo ze do stopu szedl niebieski czarny i czerwony przewód. u mnie idzie niebieski i czarno-czerwony.czyli jest inaczej połączone to co arek pisze. u mnie pewnie gdzieś dalej się rozdzielaja. no i ja mam elx to pewnie tez inna baja.

ale jak bezpiecznik przepala to tylko cos z plusem bo na masie sie bezpiecznika nie daje chyba nie? do elektryki nie mam glowy ale wg mnie z plusowym kablem cos jest nie tak. musi miec przebicie gdzies chyba.

poza tym tyle rzeczy przestaje dzialać i jeden bezpiecznik przepala? u mnie by musiały z 3 pojsc.

podejrzewam ze tak jak u mnie sprawa bedzie prosta tylko ciezko do tego dojsc.
ja wciskałem stop i sie postojowki zapalaly a jak swiatla zapalalem to sie stop caly czas swiecil. wyszlo na to ze w lewej lampie z tylu czyli tej do ktorej zasilanie u mnie jest puszczone i idzie dalej, mialem plytke wymieniona na jakis inny typ i w kostce jeden kabel byl nie tak i zwarcie robil
Powrót do góry
Driver (Zielona Góra)

Member
Member

1993 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 04 Sty, 12 17:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po odłączeniu tego kabla wszystko jest ok stopy są i kierunki i tak dalej no i własnie co dziwne to jeden bezpiecznik wywala i tyle przestaje działać. Jak będę miał czas to wyjme fotele i wykładzinke i wtedy zobacze dokąd idzie kabel
Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński