Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
przedni resor

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 9:44    Temat postu: przedni resor Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Exclamation mam mały kłopocik z przednim resorkiem sklepany jest na płasko i dołożona mam lage plus obciety ten aluminiowy szajs wiecie podstawke czy jakos tak. akurat tak sie składa ze nadkole siedzi równo z kołami przednini ale po dziurach jak jade nawet tych małych słysze jak sie dziad francowaty tłucze resor o blache Exclamation jak zrobic zeby byla taka gleba i sie hu.... nie tłukł Evil or Very Mad
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 10:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A nie dobijają Ci czasem amorki do końca?
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 12:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie one maja jeszcze skok tylko jak popatrzysz na podwozie to wystaja w duł takie blachy łączenie to jest. zobacz sobie od mocowania resora na zewnątrz
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 12:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem o co Ci chodzi ale nie chce mi się wieżyć, że do tego może dobić bo amor nie ma tak dużego skoku i by resoru tak daleko nie puścił.
No może, że ktoś Ci robił mocowanie przedniego zawiasu i reperaturki za nisko wspawał. Ale i tak obstawiam amory bo przy płaskim resorze mi też seria dobijała do końca.
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 12:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz moze masz racje zobacze. ale wiesz oprucz tego ze mam sklepany resor to obciete te aluminiowe podstawki czy cos. a ty masz te podstawki obciete??
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 13:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałem resor na 13 cm(strzałka ugięcia), podcięte podstawki o 11 mm i do chwili kiedy nie założyłem twardszych i krótszych amorów to mi właśnie dobijały do końca.
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 13:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha heheh tylko wiesz u mnie strzałka ugiecia jest równa 0 jest prosty. wiesz utwardze amorki i zobacze powinno cos momuż? A tak przy okazja to te amorki co masz to dostane gdzies? słyszałem ze firma Bilstein czy jakos tak ma dobre ale niewiem poradz jesli mozesz
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 14:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
aha heheh tylko wiesz u mnie strzałka ugiecia jest równa 0 jest prosty

Prosty to jest pod obciążeniem. Strzałkę ugięcia mierzysz na nie obciążonym.

Cytat:
A tak przy okazja to te amorki co masz to dostane gdzies?

Ja sam przerabiam amorki.

Cytat:
słyszałem ze firma Bilstein czy jakos tak ma dobre ale niewiem poradz jesli mozesz

Jak masz na tyle siana żeby dać za sztukę 300 zł to bierz bez zastanowienia.
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 14:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie strzałke wiem jak sie mierzy i na wyjetym resorze tyle mam. jak zakladam go to jest wygiety w druga strone Confused a jaki olej dajesz do tych amorków??
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 14:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
nie nie strzałke wiem jak sie mierzy i na wyjetym resorze tyle mam

Shocked Shocked Shocked

To, w którym miejscu on ma mieć zakres pracy?
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 14:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz co mi wujas tłumaczyl to ze strzałke mierzy sie od podłoza do tego punktu najbarziej wychylonego no czaisz o co chodzi. powrznie ja mam prosty resor ja wlorze go do auta to idzie w druga strone i dlatego mowie ci tlucze sie o te blachy.
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 14:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A powiedz mi po co Ci resor, który praktycznie nie pracuje?
Przecież na tym się strasznie jeździ. O ile asfalt jeszcze jako tako to na szutrach można zapomnieć auto wogóle się nie słucha.
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 14:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no nieweim wiesz ja chce mieć taka glebe jak mam teraz czyli zeby nadkola mi siedziały równo zgurną cześcia opony. jesli morzesz to powiedz mi jak mam zrobic zeby było dobrze a gleba zeby taka została Question
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 15:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ty majster załóż sobie tylne amory na przód i nic nie powinno dobijac,jeśli niechce ci sie utwardzac.

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sob 21 Lip, 07 21:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Demon126p demon ma racje a zeby były twardsze zalej je motodocto czy jakos tak albo hipolem Very Happy
Powrót do góry
Bad (Świętochłowice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 23 Lip, 07 22:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdź jescze czy nie opiera ci sie resor o przednie bałwanki i rant
w którym łączy się belka z mocowaniem szpilek wachacza, one wystają
w dół i może ci o nie uderzać

Małe światełko w tunelu...
Powrót do góry
ekarol (kraków nh)

PostWysłany: Pon 23 Lip, 07 23:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe tylko wiesz ja juz bałwanków niemam musiałem je wykrecic. postanowiłem ze utwardze amorki i zobaczymy co dalej
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński