| Autor |
Wiadomość |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 9:44 Temat postu: przedni resor |
|
|
Witam mam mały kłopocik z przednim resorkiem sklepany jest na płasko i dołożona mam lage plus obciety ten aluminiowy szajs wiecie podstawke czy jakos tak. akurat tak sie składa ze nadkole siedzi równo z kołami przednini ale po dziurach jak jade nawet tych małych słysze jak sie dziad francowaty tłucze resor o blache jak zrobic zeby byla taka gleba i sie hu.... nie tłukł  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 12:28 Temat postu: |
|
|
| nie nie one maja jeszcze skok tylko jak popatrzysz na podwozie to wystaja w duł takie blachy łączenie to jest. zobacz sobie od mocowania resora na zewnątrz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 12:43 Temat postu: |
|
|
Wiem o co Ci chodzi ale nie chce mi się wieżyć, że do tego może dobić bo amor nie ma tak dużego skoku i by resoru tak daleko nie puścił.
No może, że ktoś Ci robił mocowanie przedniego zawiasu i reperaturki za nisko wspawał. Ale i tak obstawiam amory bo przy płaskim resorze mi też seria dobijała do końca. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 12:48 Temat postu: |
|
|
| wiesz moze masz racje zobacze. ale wiesz oprucz tego ze mam sklepany resor to obciete te aluminiowe podstawki czy cos. a ty masz te podstawki obciete?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 13:01 Temat postu: |
|
|
Miałem resor na 13 cm(strzałka ugięcia), podcięte podstawki o 11 mm i do chwili kiedy nie założyłem twardszych i krótszych amorów to mi właśnie dobijały do końca. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 13:17 Temat postu: |
|
|
| aha heheh tylko wiesz u mnie strzałka ugiecia jest równa 0 jest prosty. wiesz utwardze amorki i zobacze powinno cos momuż? A tak przy okazja to te amorki co masz to dostane gdzies? słyszałem ze firma Bilstein czy jakos tak ma dobre ale niewiem poradz jesli mozesz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 14:03 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | aha heheh tylko wiesz u mnie strzałka ugiecia jest równa 0 jest prosty |
Prosty to jest pod obciążeniem. Strzałkę ugięcia mierzysz na nie obciążonym.
| Cytat: | | A tak przy okazja to te amorki co masz to dostane gdzies? |
Ja sam przerabiam amorki.
| Cytat: | | słyszałem ze firma Bilstein czy jakos tak ma dobre ale niewiem poradz jesli mozesz |
Jak masz na tyle siana żeby dać za sztukę 300 zł to bierz bez zastanowienia. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 14:20 Temat postu: |
|
|
nie nie strzałke wiem jak sie mierzy i na wyjetym resorze tyle mam. jak zakladam go to jest wygiety w druga strone a jaki olej dajesz do tych amorków?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 14:25 Temat postu: |
|
|
| wiesz co mi wujas tłumaczyl to ze strzałke mierzy sie od podłoza do tego punktu najbarziej wychylonego no czaisz o co chodzi. powrznie ja mam prosty resor ja wlorze go do auta to idzie w druga strone i dlatego mowie ci tlucze sie o te blachy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 14:28 Temat postu: |
|
|
A powiedz mi po co Ci resor, który praktycznie nie pracuje?
Przecież na tym się strasznie jeździ. O ile asfalt jeszcze jako tako to na szutrach można zapomnieć auto wogóle się nie słucha. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 14:34 Temat postu: |
|
|
no nieweim wiesz ja chce mieć taka glebe jak mam teraz czyli zeby nadkola mi siedziały równo zgurną cześcia opony. jesli morzesz to powiedz mi jak mam zrobic zeby było dobrze a gleba zeby taka została  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 15:15 Temat postu: |
|
|
Ty majster załóż sobie tylne amory na przód i nic nie powinno dobijac,jeśli niechce ci sie utwardzac. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nowaczek (EL)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 07 21:21 Temat postu: |
|
|
Demon126p demon ma racje a zeby były twardsze zalej je motodocto czy jakos tak albo hipolem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bad (Świętochłowice)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 23 Lip, 07 22:36 Temat postu: |
|
|
sprawdź jescze czy nie opiera ci sie resor o przednie bałwanki i rant
w którym łączy się belka z mocowaniem szpilek wachacza, one wystają
w dół i może ci o nie uderzać _________________
Małe światełko w tunelu... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ekarol (kraków nh)

|
Wysłany: Pon 23 Lip, 07 23:13 Temat postu: |
|
|
| hehe tylko wiesz ja juz bałwanków niemam musiałem je wykrecic. postanowiłem ze utwardze amorki i zobaczymy co dalej |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|