Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
problemy z iskra

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
sickcarlo

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 12:00    Temat postu: problemy z iskra Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam fiata elx i chce odpalic go na krotko bo polowa kabli jest powyrywana... kable mam do rozrusznika podlaczone i kreci... ale problem jest z iskra... probowalem wiele mozliwosci ale cos jest nie tak... jesli ktos moze pomoc bede bardzo wdzieczny...
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 13:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sprawdź czy kable WN są dobre, czy jest zasilanie cewki i nanoplexu oraz reszte okablowania.
Powrót do góry
sickcarlo

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 14:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiedzcie mi jak go podlaczyc na krotko cewke zeby do niej prad doszedl...
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 15:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pociagnij + choćby z aku i podłącz pod + do nanoplexu jak neiwiesz co gdzie i jak to z download na portalu sobei schemat pobierz instalacji EL.
Powrót do góry
sickcarlo

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 15:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten schemat ze strony jest do EL a nie do ELX... czy to jest jakas roznica bo jestem zdekoncentrowany...
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 15:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeden ch*j bym powiedział instalacja ta sama.
Powrót do góry
sickcarlo

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 16:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale w elx jest podpiecie modulu do cewki a ego w zwyklym el niema i tu moze byc problem z ta iskra...
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 16:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I w EL i ELX jest nanoplex i nie kombinuj bo wiem co mówię Exclamation
A tak w ogóle to wpisz w profilu lokalizację Exclamation
Powrót do góry
sickcarlo

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 16:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja sie moze nie znam... ale czy wiesz jak go podpiac na krotko czy ten modol tez musi byc jakos podpiety?? 5568218 to moje gg jesli mozesz sie ze mna na gg skontaktowac bylbym bardzo wdzieczny:)
Powrót do góry
Mandolina (Opole)

Pochwał: 16

PostWysłany: Sro 18 Cze, 08 16:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kable zasilające cewkę i moduł są dwa, obydwa idą do kabiny wystarczy je odnaleść w wiązce i podpiąć do +. Następnie kabel z akumulatora na rozrusznik, dobrze zmasować silnik do aku i powinien odpalić.

ZAMKNIĘTE //Lama
http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński