Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Problemy po założeniu skrzyni.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
wow12911

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 10:41    Temat postu: Problemy po założeniu skrzyni. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio skrzynia biegów mi padła więc kupiłem na złomie następną. Została założona lecz nie ma żadnego biegu, po odpaleniu można lewarkiem zmieniać biegi bez sprzęgła. I tu teraz pytanie: nie wiem czy nie podciągnąłem za bardzo sprzęgła i jest wysprzęglony, czy może popełniłem jakiś błąd w montażu? Da się popełnić błąd przy montażu że nie ma żadnego biegu?
Powrót do góry
CEJOTUNIO (Warszawa Mokotów)

Member
Member
Pochwał: 3

1993 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 11:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na mój gust popuść sprzęgło. Nie zarżnąłeś słoneczka przy wymianie skrzyni?
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 11:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem o co Ci chodzi ze słoneczkiem ale wydaje mi się że nie. W ogóle ciężko było ją włożyć na swoje miejsce. Tak jak by się coś zapierało po wejściu w silnik. Złożyłem odpalam i nie ma żadnego biegu. Zaraz idę kombinować dalej, tylko szkoda że to tak daleko.
Powrót do góry
Mroziu126p (Wrocław)

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 11:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a półosie się kręcą czy w ogole nic? jesli nie to ja bym na sprzęgło obstawiał.
olek_90 (Tuchów)

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 12:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprawdzałeś tą skrzynie ze złomu przed montażem? obracały się półosie jak wałkiem kręciłeś?
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 12:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łożysko oporowe założyłeś ?
jeśli tak to czy dobrze

Member
Member

1993 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 12:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wow12911 chodzi o to, że mogłeś uderzyć lub nagiąć jedną lub kilka łopatek w słoneczku i dlatego nie łapie. U mnie było uszkodzenie widoczne dopiero jak zdemontowałem sprzęgło Smile
Crush the glass with my bare hands and swallow it
And spit it back in the face of you racists
And hypocrites who think the same shit but don't say shit
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 13:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko złożone ale cięzko biegi wchodzą lizak wymieniony jakieś 2 tygodnie temu. Jest jakaś regulacja?
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 19 Sty, 12 22:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek84 napisał:
łożysko oporowe dobrze założyłeś ?

ponawiam pytanie
mogłeś założyć je do góry nogami i będą takie objawy

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 20 Sty, 12 1:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pamiętaj, że lizaka się nie skręca do oporu...

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Sob 21 Sty, 12 19:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziś zauważyłem że skrzynia (chyba) wali o podłogę więc chyba poduszki mam do poprawy.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sob 21 Sty, 12 20:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej do wymiany Rolling Eyes

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
wow12911

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 1:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
raczej do wymiany Rolling Eyes
Poduszki nowe tylko tyle że przykręcane jak maluch leżał na boku więc i skrzynia była nie ustawiona jak powinna.
Powrót do góry
foczka241 (Krzyżanowice/Iłża/Radom)

PostWysłany: Nie 22 Sty, 12 1:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przesmaruj wałek od skrzyni,jak jest zajebany nie poleci niestety skrzynia stara i nie nasmarowana odpowiednio,a to wszystko potrzebuje poślizgu jak to w życiu bywa Cool
Powrót do góry
URBIHISZPAN (KIELCE)

PostWysłany: Czw 02 Lut, 12 20:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolego,z 15 lat temu miałem taki przypadek.Debilowaty wujek załozył tarcze sprzegła odwrotnie.taki sam objaw był.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński