Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Problem ze wskaznikiem poziomu paliwa poimocy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
kuba860724 (Chociwel zachodniopomorskie)

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 18:52    Temat postu: Problem ze wskaznikiem poziomu paliwa poimocy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem od niedawna właścicielem fiata 126p z 1980r i mam taki mały problem otóż po przekręceniu zapłonu wskazówka paliwa wskazuje pełen zbiornik paliwa i nie wiem co to może być ponoć masy nie ma może tak być??? i jak dojść do tego pływaka czy co to tam jest muszę zbiornik wykręcać ??? drugi problem to taki chciałem zamontować radio te nowsze nie z epoki i nie mam żadnych kabli co poradzicie proszę o pomoc
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 19:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do pływaka to odpowiem po kolei, mozesz miec przewody źle podłaczone, zwarcie, albo ścieżkę uszkodzoną na pływaku, w zasadzie żeby cokolwiek zrobić trzeba wyjąć bak bo inaczej pływaka nie wyciągniesz, zanim to jedna zrobisz to kum uszczelkę nowa pod pływak koszt żaden bo chyba złotówkę a jak juzbędziesz to składał na nowo to będize lepiej trzymać.
Jeżeli chodzi o podłączenie radia to pociągnij csobei przewód najlepiej bezpośrednio od akumulatora i mase na dobrą sprawe tez. Oczywiście radia wymagają dwóch plusów (+) to albo złącz je razem (te które z radia wychodzą) i po kłopocie albo pociągnij dodatkowy plus z puszki bezpieczników np. po zapłonie czy włączeniu świateł pozycyjnych jak wlisz. Najwygodniejsze jednak jest podłączenie dwóch plusów pod jeden.
Powrót do góry
kuba860724 (Chociwel zachodniopomorskie)

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 23:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki bardzo jak tylko chwile będę miał to zrobię jak mi napisałeś i dam znać co i jak
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Czw 12 Lut, 09 10:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoko jakby co wal na gg
Powrót do góry
piotrek87 (Hajnówka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sob 14 Lut, 09 14:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kuba860724 napisał:
po przekręceniu zapłonu wskazówka paliwa wskazuje pełen zbiornik paliwa

Prawdopodobnie jakiś syf wsypał sie do tłoczka (tłoczka zapobiegającego "falowaniu" wskazówki poziomu paliwa) w czujniku poziomu paliwa i go zablokował. Wystarczy go przeczyścić i powinno być w porządku.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński