Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Sob 04 Lip, 09 22:16 Temat postu: Problem z kompem CC900 |
|
|
Może ktoś ma trochę wiedzy lub ludzie od swapów 900 na coś wpadną?
CC900 na wtrysku.
Zbyt małe obroty biegu jałowego i proble z wkręcaniem się auta na obroty( hm jakby to opisać: to tak jakby zdjąć dwa kable ze świecy i próbować rozpędzić auto... no coś w tym stylu) auto strzela we wtrysk i muli, słabo się wkręca, nie równo z tendencją prawie do gaśnięcia przy starcie, trzeba podnieść na obroty poczekać aż popyrka, popierdzi, postrzela i można na pół sprzęgle ruszyć) , jak się rozbuja na obroty to jedzie równo tylko trochę słabiej niż kiedyś.
Co już zrobione:
Świece zmienione, kable WN też, wszystkie wtyczki poczyszczone, wymieniony wtryskiwacz, silniczek krokowy , czujnik położenia przepustnicy.
Podpięty pod kompa wykasowane błędy.
Usterki widoczne na kompie : falujące wyprzedzenie zapłonu wacha się od 6 do 17 * i niesprawna sonda lambda( sonda zostanie wymieniona ale nie ma ona wpływu na takie usterki jak i falujące wyprzedzenie zapłonu).
Co jutro zrobię jakie podejrzenia? Hm trochę brakuje mi już koncepcji a nie chciał bym oddawać auta do serwisu fiata bo wiadomo jak to wygląda.
Mam prawie wszysko zapasowe więc lecę jutro profilaktycznie z cewką, mapsensorem, czujnikiem położenia wału i kontrolą ząbków na kole pasowym ( tu pada moje nnajwiększe podejrzenie ).
Po opowieści jednego z kumpli o tłumiku który pordzewiał w środku, zapadły się w nim przegrody i skutecznie zapchały wydech odepnę profilaktycznie wydech przy kolektorze wydechowym i sprawdzę drożność wydechu.
Może jeszcze jakieś pomysły macie? _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
Porthos (Głosków/ pod Wawą)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 05 Lip, 09 12:43 Temat postu: |
|
|
U Dara00 mielismy podobne problemy z 1,2 - jak sie okazało pompa paliwa nie dawała odpowiedniego cisnienia, głupiał na wolnych obrotach, potrafił zgasnąć no i zanim si wkrecił strzelał i prychał
i zobacz czujnik hala - moze jest luźno zamocowany ? |
|
|
|