Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
problem z chłodnicą

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
bad boy gang

PostWysłany: Pią 18 Gru, 09 23:31    Temat postu: problem z chłodnicą Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mianowicie wydaje mi sie ze chyba jest cos nie tak .
gdy silnik pracuje chłodnica nie nagrzewa sie tak samo jak silnik
dodam ze rury od płynu chłodniczego mam pod autem
Powrót do góry
Tesqs (Poznań)

PostWysłany: Nie 20 Gru, 09 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najpierw musi się rozgrzać silnik... dopiero wtedy termostat puści obieg na chłodnicę. Chłodnica zawsze będzie miała inna mniejsza temperaturę niż silnik...

Nie wiem o jakich różnicach mówisz, jeśli czuć, że silnik jest gorący a chłodnica zimna, to sprawdź termostat, albo czy płyn nie zamarzł.
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Nie 20 Gru, 09 20:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aktualnie nie mam termostatu poniewaz spsół sie . wiec go wyrzucilem Confused Mad
nie sa to jakies duze roznice tylko myslalem ze jest cos nie tak ale dzis go dogrzalem i temp jest bardzo podobna jak na silniku
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 20 Gru, 09 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiec nie powinno byc problemów Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Tesqs (Poznań)

PostWysłany: Nie 20 Gru, 09 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
aktualnie nie mam termostatu poniewaz spsół sie . wiec go wyrzucilem Confused Mad

Gratuluje podejścia. Przypominam, że mamy zimę...
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 20 Gru, 09 21:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tesqs i co z tego ze mamy zime ?? silnik bez termostatu sie wolniej nagrzewa no i nie ma ciepła w srodku ale jezeli autko jest w fazie projectu jeszcze i nie słuzy na codzien to ogrzewania nie musi miec Mr. Green

Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Pon 21 Gru, 09 14:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie stasiu 126p . termostat bedzie załozony ale niebawem
a ja i tak nie jezdze nim wiec nie ma problemu za bardzo
Powrót do góry
Tesqs (Poznań)

PostWysłany: Pon 21 Gru, 09 20:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie mowie o ogrzewaniu, tylko o odpowiedniej temperaturze silnika... Nie muszę chyba pisać czym to się objawia?

Skoro nie jeździsz, faktycznie to czy posiadasz termostat czy nie, nie ma znaczenia.
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Wto 22 Gru, 09 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no czym to sie obiawia po za kosmicznym spalaniem
? teraz i tak nie moge zapalic go wiec poczekam az sie cieplej zrobi a i tak musze mocowanie silnika przerobic poniewaz troche nim trzesie
Powrót do góry
Tesqs (Poznań)

PostWysłany: Wto 22 Gru, 09 18:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiadomo, duze spalanie, osiagi. Nie mam 100% pewnosci, ale tloki, pierscienie i cylindry sa przystosowane do wysokiej temperatury, jak wiadomo niedogrzany silnik nie uzyskuje ow temperatury, co za tym idzie tloki, pierscienie, cylindry nie sa z soba tak spasowane jak w nominalnej temperaturze, i wydaje mi sie, ze ich zuzycie moze byc szybsze, mozna dolaczyc do tego olej... w nizszej temperaturze od "odpowiedniej" nie smaruje tak jak powinien Wink To tylko taka moja teoria, nie chce nikomu jej nazucac. Poprawcie mnie jesli sie myle.
Powrót do góry
keniak94122

PostWysłany: Wto 22 Gru, 09 21:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Tesqs

Ma racje bo czesci o wyzszej temperaturze sa eleastyczniejsze i wytrzymalsze:P
Ale skoro kolega Zadko jezdzi to w sumie jego sprawa:)
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Sro 23 Gru, 09 18:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro załoze termostat bo mi sracha napędziliscie ze sie cos rozpieprzy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 23 Gru, 09 18:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to zakładaj i zobaczysz ze bedzie róznica Very Happy

Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Czw 24 Gru, 09 18:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no rzeczywiscie duza roznica bo wode wywala
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński