Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Poszerzki 5.5"/6"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 15 Mar, 09 20:35    Temat postu: Poszerzki 5.5"/6" Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Potrzebuje zdjec maluchow na poszerzkach 5.5 cala i 6 cala. nie wiem jakie wybrac na tyl dlatego chcialbym sie was poradzic i obejzec zdjecia. Aktualnie mam wszystkie 5 calowe.

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)

PostWysłany: Nie 15 Mar, 09 21:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo miałem ten sam problem dlatego na razie poszerzyłem o 4cm, a jak sie okaże, że za małe są to dam je na przód a na tył dorobię 6J...

Tutaj jest 5,5J

Tutaj 6J

Osobiście powiem Ci, że jak porównałem 2szt. nowych poszerzek do starych to masakra (stare były poszerzane o 3cm)...

Ostatnio zmieniony przez Wolf88 dnia Nie 15 Mar, 09 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 15 Mar, 09 21:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy sprawa tych felg nie była tu niedawno poruszana? Mam nawet wrażenie, że te same zdjęcia wtedy oglądałem. Moim zdaniem 5.5J wystarczy w zupełności.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 0:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak ten problem był poruszany u kolegi Wolf88 w temacie,co do zdjec tez sie zgadza Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 10:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak poszerzac to już konkretnie Razz

Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 17:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nieeeeeee... To na ostatnich zdjęciach to już gruba przesada...

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 17:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

różnie można poszerzyć... "wiaderka" też są ładne, ale wszystko zależy od tego w jakim samochodzie będą zainstalowane, wątpię żeby na słabej glebie dobrze takie szerokie fele wyglądały Laughing
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 20:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
To na ostatnich zdjęciach to już gruba przesada

Gadasz.

SR - kozak Cool

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 21:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja na tyle mam rowno 5,5
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 21:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madd napisał:
Gadasz.

Każdy lubi co innego, jedni wolą
Wolf88 napisał:
"wiaderka"
a inni coś co bardziej przypomina felgę. Wink

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bilo - na tył 6J na przód 5.5J i tyle... To się ZAWSZE sprzeda, więc nie ma problemu. Testuj.

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

6J na takiej glebie jak ma Bilo będą troche komicznie wyglądać... dasz szersze opony to będą wystawać, dasz wąskie to będzie wygladało jak kupa Rolling Eyes
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 16 Mar, 09 22:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja może podepnę się pod temat. Mam w planach oddanie zwykłych stali do zakładu, żeby mi je poszerzyli.
Na razie funduszy na glebienie niestety brak, choć w przyszłości z pewnością siądzie niżej. Jakie rozmiary proponujecie, aby to nie wyglądało jak pisaliście wcześniej KOMICZNIE w nieobniżonym elegancie i jakie na to laczki? Very Happy

Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Wto 17 Mar, 09 19:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z przodu mam juz 5 cali i tak musi pozostac. Sa rewelacyjnie wykonane proste i w sumie nie obcieraja wiec na przod wiecej byc nie musi. Nawiazlem juz kontakt mam gotowy material i chyba jutro wysylam felgi. 6 cali rzeczywiscie wyglada grubo ale nie mam jakiejs srasznej gleby wiec moze te 5.5 bedzie akurat. Te 5.5 na zdjeciach wygladaja dobrze tak samo jak u Bartonqa. Seryjne fele malca maja 4 cale wiec o ile centymetrow trzeba imm dodac by byly 5.5 calowe?

EDIT ok juz wiem 1 cal to 25.4 mm czyli na 5.5 cala trzeba dodac okolo 37.5mm. Dodam 40mm i bedzie troche wiecej niz 5.5 ale jeszcze nie 6 cali

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 17 Mar, 09 20:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sr99 zmiażdżyłeś mnie, aaaaaaaaaaaaaaaa, chyba do klasyka takie sobie zrobie

Pochwał: 3

PostWysłany: Sro 10 Cze, 09 13:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ma ktoś z was fotki 13" poszerzek na maluchu Question np z DF, poldolota
Powrót do góry
Mały (okolice piły)

PostWysłany: Wto 06 Paź, 09 21:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To ja się podepnę pod temat. Jakie oponki naciągacie na szeroka stal?
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 07 Paź, 09 23:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

albo seryjne albo 165/65/12
te ostatnie zagoszcza u mnie jak sie juz uporam z całym pierdem
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 08 Paź, 09 9:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

145/70R12 nieźle się "naciąga".
Na 6 calach "seria" ma fajnie "rozpięty" profil Mr. Green
Ja chyba jutro powalczę z 165/60R12 Yokohama...
A Ty się czasem przyjacielu nie pomyliłeś? Na pewno 165/65R12 ?

PostWysłany: Czw 08 Paź, 09 17:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja na nowe kółeczka pewnie naciągnę seryjną oponkę, tylko boje sie czy na obecnym zawiasie nie bedzie mi o błotnik ocierać Ekhm... (będą poszerzone o 6cm moze 6,5)

Mam foto takich Yokohamek:

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński