| Autor |
Wiadomość |
Lucas621p

|
Wysłany: Pon 06 Lut, 12 11:43 Temat postu: |
|
|
a jak by założyć inny altek tak jak ja miałem ?? prądu nigdy nie zabrakło a i nie trzeba by się męczyć z bebechami seryjnego chyba że zależy na seryjnym wyglądzie
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/122685/889415 zdjęcie 2 altka w maluchu |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Pon 06 Lut, 12 14:11 Temat postu: |
|
|
morrek Grociu z tego co pamiętam, dołożył drugi altek, i drugi akumulator, oddzielna instalacja tylko i wyłącznie do audio  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
morrek (Łódź)

Pochwał: 17
1991 Fiat 126p SWAP
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 12 9:07 Temat postu: |
|
|
Ostatnio obilo mi sie o uszy, ze mozna zamontowac altek od starego poloneza w miejsce maluchowskiego.
Ktos cos o tym slyszal?
Bo mi pradu brakuje a chcialbym w jakims dbdragu sie sprawdzic  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 12 17:41 Temat postu: |
|
|
Może i się da, ale to też pewnie nie jest kwestia "zrobić nowe otwory w oblachowaniu i założyć". Problem polega na tym, że wirnik alternatora maluchowskiego jest jednocześnie napędem wiatraka chłodzącego silnik i w tym cały problem. Może alternator z Poloneza da się porzeźbić tak, żeby jego wirnik mógł jednocześnie napędzać dmuchawę, ale na pewno będzie to jedna wielka rzeźba. O wiele prościej będzie zrobić mocowanie do drugiego alternatora i wydumać do niego jakiś napęd. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|