Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Poprawa ladowania seryjnego alternatora
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
Lucas621p

PostWysłany: Pon 06 Lut, 12 11:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak by założyć inny altek tak jak ja miałem ?? prądu nigdy nie zabrakło a i nie trzeba by się męczyć z bebechami seryjnego chyba że zależy na seryjnym wyglądzie
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/122685/889415 zdjęcie 2 altka w maluchu
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 06 Lut, 12 13:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nowości nie odkryłeś, bo Grociu był pierwszy. Temat już był.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Pon 06 Lut, 12 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek Grociu z tego co pamiętam, dołożył drugi altek, i drugi akumulator, oddzielna instalacja tylko i wyłącznie do audio Smile

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 06 Lut, 12 14:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W sumie fakt sorry Razz

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 16 Mar, 12 9:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio obilo mi sie o uszy, ze mozna zamontowac altek od starego poloneza w miejsce maluchowskiego.
Ktos cos o tym slyszal? Rolling Eyes
Bo mi pradu brakuje a chcialbym w jakims dbdragu sie sprawdzic Mr. Green

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 16 Mar, 12 17:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może i się da, ale to też pewnie nie jest kwestia "zrobić nowe otwory w oblachowaniu i założyć". Problem polega na tym, że wirnik alternatora maluchowskiego jest jednocześnie napędem wiatraka chłodzącego silnik i w tym cały problem. Może alternator z Poloneza da się porzeźbić tak, żeby jego wirnik mógł jednocześnie napędzać dmuchawę, ale na pewno będzie to jedna wielka rzeźba. O wiele prościej będzie zrobić mocowanie do drugiego alternatora i wydumać do niego jakiś napęd.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński