Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Pomysły na zmiany i ich rozwiazania
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Portal i forum - sprawy techniczne
Autor Wiadomość
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 16:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Coś mi się z klapiszami w klawiaturze dzieje i jka syzbko pisze to takie szlaczki wychodza.
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 17:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to pisać wolniej albo po napisaniu poprawiać. Wink No ale mniejsza o to. Nie to jest istotnym problemem forum. Wink
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To ode mnie parę uwag:
1.Modowie powinni mieć czas i kontrolować forum na bieżąco.
2. Moda jako dodatkowe osoby (często mają np. mniej czasu) powinni być prezesowie oddziałów i mieć uprawnienia tylko na działa spoty/zloty i że tak powiem pilnować swoich tematów czyli oddziałów lub zlotów na ich Terytorium Wink )
3. Rejestracja tu jest największy problem bo skłamać z wiekiem nie problem więc może zostawić jak jest i po prosu mod wykasuje takie konto po cichu.
4. Małkers powinie mieć bana ten człowiek albo wnerwia albo spamuje - tez na gg go zablokowałem...
5. Wywalenie nie aktywnych/nie używanych kont
6. Wywalenie z garażu samochodów których już nie mam
7. Dział spoty jako jeden super pomysł. oddziały zostają przyklejone Wink Wyróżnił bym temat o ogólnopolskim jeszcze jak się da osobno od oddziałów Wink
8. Porządek w dziale Hp i naprawy.
9. Lama używaj Mozilla Firefox jak zle napiszesz to podkreśla tobie na czerwono i wszystkim to polecam Wink
10. I każde kłótnie od razu do śmieci (od tego macie PW, gg, komóry czy co tam chcecie). Tu uwaga do kolegi Nowaczka, spełnij swoją obietnice i czytaj dokładnie tematy bo później jest niepotrzebny dym na forum Wink a sam pisałeś ze już jesteś trochę na forum...

ja jestem na forum od 2004 a memberem od 2006 czy 07 więc trochę lat już jest i powiem szczerze, że na początku przyjemnie się wchodziło bo nie było takie burdelu... ale liczę, że wspólnym siłami przywrócimy porządek i Maxx też się w to włączy Wink
10.
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

karol S. 126wlkp napisał:
1.Modowie powinni mieć czas i kontrolować forum na bieżąco.

To napewno

2. Moda jako dodatkowe osoby (często mają np. mniej czasu) powinni być prezesowie oddziałów i mieć uprawnienia tylko na działa spoty/zloty i że tak powiem pilnować swoich tematów czyli oddziałów lub zlotów na ich Terytorium

Jak najbardziej na TAk bardzo dobry pomysł Moda dla prezesów tylko do tematu ich spotów

3. Rejestracja tu jest największy problem bo skłamać z wiekiem nie problem więc może zostawić jak jest i po prosu mod wykasuje takie konto po cichu.

A ja bym to wprowadził z tego względu, że jeżeli ktoś zarejestruje się mimo wieku o czym sie kapniemy ale bedzie w pożo to można bedzie juz na taką osobę przymknąć oko, a jeżeli to od razu wyjdzie że totalny dzieciak i wiocha to out na podstawie punktu z regulaminu i cześć.

6. Wywalenie z garażu samochodów których już nie mam

Juz dawno o tym temat założyłem ale ucichło bo niby powinny zostać jako pamiątka, ale ja uważam że to totalnie bez sensu. Niech w garażu będą tylko aktualne auta.

7. Dział spoty jako jeden

To jak najbardziej na TAK co juz mówiłem

9. Lama używaj Mozilla Firefox

Spoko wodza używam ale pośpiech robi swoje Razz
Powrót do góry
Karol13 (Poznan)
Prezes oddziału
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 08 Maj, 09 22:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lama napisał:

2. Moda jako dodatkowe osoby (często mają np. mniej czasu) powinni być prezesowie oddziałów i mieć uprawnienia tylko na działa spoty/zloty i że tak powiem pilnować swoich tematów czyli oddziałów lub zlotów na ich Terytorium

Jak najbardziej na TAk bardzo dobry pomysł Moda dla prezesów tylko do tematu ich spotów

A ja bym to wprowadził z tego względu, że jeżeli ktoś zarejestruje się mimo wieku o czym sie kapniemy ale bedzie w pożo to można bedzie juz na taką osobę przymknąć oko, a jeżeli to od razu wyjdzie że totalny dzieciak i wiocha to out na podstawie punktu z regulaminu i cześć.

o tym też myślę, ale zapomniałem napisać Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Pią 15 Maj, 09 18:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odnośnie nieuwazywanych kont to mam już pomysł jak zrobić to całkowicie automatycznie. Skrypt będzie wyciągał z bazy osoby które nie logowały się przez X czasu na stronie lub forum (jeden SELECT), a potem w petli będzie ich usuwał. Uruchamiany będzie z tablicy CRONa np. raz na pół roku.

Pytanie tylko ile czasu ustalić wstecz (od ost. logowania)?

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Pią 15 Maj, 09 18:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pięć miesięcy ...

zapraszam do tematu o rozliczeniach panie maxx Rolling Eyes

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 15 Maj, 09 21:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

phpBB ma wbudowany taki skrypt podobnie jak konta z 0 ilością postów, raczej skryptem władowanym do Crona tutaj nie ma sensu się przejmować, może ciachnąć czasem nie to co trzeba.

Co do modów tutaj zastanowił bym się nad podziałem modów na grupy do poszczególnych działów Forum, z doświadczenia wiem że zawężenie zakresu obowiązków pomaga w ich realizacji.

Maxx z ciekawości jaki ruch generuje szukajka bo coś ostatnio nie bardzo mi załapuje (nie za każdym razem) a forum z tego co widzę dość obszerne chyba że skrypt troszkę szfankuje.
sigo (Katowice)

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Pią 15 Maj, 09 23:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Karol13 napisał:
4. Małkers powinie mieć bana ten człowiek albo wnerwia albo spamuje - tez na gg go zablokowałem...

Lama, m.a.x.x.

dlaczego się nie ustosunkujecie do powyższego ? Mr. Green

no dobra, nevermind, ale nadal się nie ustosunkowałeś

Ostatnio zmieniony przez sigo dnia Sob 16 Maj, 09 6:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pią 15 Maj, 09 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie przeginaj to było na hardcore grill'u w domu dziecka qrwa Exclamation
Powrót do góry
szczuraz (WrocLove By)

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sob 16 Maj, 09 10:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ScApi napisał:
Co do modów tutaj zastanowił bym się nad podziałem modów na grupy do poszczególnych działów Forum, z doświadczenia wiem że zawężenie zakresu obowiązków pomaga w ich realizacji.

Sylwuniu ... walczę o to od pół roku ... ale odpowiedź jest zawsze taka sama że jak któryś wyjedzie na wakacje albo na zieloną szkołę to dział zostanie nie moderowany bo reszta będzie miała klapki na oczach i nie będzie widziała nic poza własnymi tematami ... Crazy

Lama napisał:
Nie przeginaj to było na hardcore grill'u w domu dziecka qrwa

Znaczy się będą jeszcze jacyś nowi memberzy ? i to tak bez głosowania ? Mr. Green
Mr. Green Mr. Green Twisted Evil

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 16 Maj, 09 16:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ScApi napisał:

Każdy ma inne doświadczenia. Ja próbowałem czegoś takiego na swoim forum i efekt był odwrotny od zamierzonego.

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 16 Maj, 09 20:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje forum jakoś n'lat już tak działa, wcześniej za to było zbyt wiele kłótni/sprzeczek, jak każdy był do wszystkiego, a tak po 3 na dział i spokój. Co do modów trzeba umieć ich dobrać, kwestia wolnego czasu i obiektywizmu, zbyt często udzielający się mod to też niedobrze bo zaczyna wtedy pilnować własnych tematów i usuwa to co "mu nie pasuje". A zbyt rzadko udzielający się nie wie w ogóle co ma robić.

P.S. szczuraz nie pisz do mnie zdrobniale, głupio brzmi Twisted Evil Wink
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 16 Maj, 09 21:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U mnie z kolei było odwrotnie. Często dochodziło do sytuacji "to nie mój dział, to ja się nie tykam". Po powrocie do "starych zasad" problem ustąpił.

ScApi napisał:
Co do modów trzeba umieć ich dobrać, kwestia wolnego czasu i obiektywizmu, zbyt często udzielający się mod to też niedobrze bo zaczyna wtedy pilnować własnych tematów i usuwa to co "mu nie pasuje". A zbyt rzadko udzielający się nie wie w ogóle co ma robić.

Święte słowa. Wink
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński