Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
pomocy!! jak podłaczyc silnik od Una 1,0 do instalacji 1266p
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
papaclapa

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 20 Wrz, 10 19:02    Temat postu: pomocy!! jak podłaczyc silnik od Una 1,0 do instalacji 1266p Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prosze o pomoc kogos kto wie jak podłaczyc silnik od una 1,0 na wtrysku z kopułka i cewka na 4 pini do instalacji od maluszka prosze pilnie pomocy
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 21 Wrz, 10 11:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a masz sterownik silnika i wiązkę kabli do niego?

PostWysłany: Wto 21 Wrz, 10 18:45    Temat postu: wiązka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak mam wszystko , dwie wiazki (krótka i długa) z popprzyklejanymi tasemkami z napisami od czego odłaczałem ....pompe paliwa cewke zapłonowa sterownik z oznaczeniem 001 kable WN wszystko wszystko wszystko co jest w oraginalnym uno zdemontowałem ... chodzi o to ze-po przekreceniu kluczyka potrzebuje prad na pompe cewke i rozrusznik i co dalej skad mam to brac .... wiazka od maluszka została i nic w niej nie ruszalem jeszcze to jest elegant 1994 !! stoje teraz w miejscu bo nie mam co do czego i jak....
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 7:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do kompa potrzebujesz podpiąć pomarańczowy przewód z instalacji Eleganta, jest to plus po stacyjce. Potrzebujesz jeszcze podpiąć + który będzie na stałe, najlepiej z alternatora.
Pompa, cewka są sterowane z sterownika silnika.
Sygnał na rozrusznik to gruby czerwony przewód w instalacji eleganta.
Najlepiej jak byś przesłał fotkę kabli od silnika to bym Ci napisał które to są

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 13:59    Temat postu: wiazka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i jeszcze pojawia sie problem czy kable od rozrusznika łaczyc z tymi nowymi przedłuzac je czy jak??? z alternatora te od maluszka wystarcza czy bedzie lipa ??? jaka wiazke mam fotografowac tylko dokladnie wytłumacz bo ich jest tam pare !! nie chce grzebac w stacyjce itd no bo bym wpuscił moze tamta wiazke ale tam alarm lutowac itd -prze.... walone !! jutro bym zaczoł z samego rana to bym to skonczył "morrek" ma bisa bo bylem nawet u niego ogladac i ma inni silnik
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 16:17    Temat postu: Re: wiazka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

papaclapa napisał:
"morrek" ma bisa bo bylem nawet u niego ogladac i ma inni silnik

morrek ma FL z silnikiem 1.1

Będziesz w sobote w Łodzi? To bym Ci to wszystko wytłumaczył...

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 16:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie bede myslalem zeby tam przyjechac jak go uruchomie heh !! wiec potrzebuje pilnie pomocy bo bym jutro z samego rana zaczoł od 7
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 18:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

porób foty i mi prześlij linki instalacji malucha i instalacji silnika to Ci odeślę opisane

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 19:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Brakuje mi kostki ktora dochodzi na cewke nie moge jej znalezc nigdzie w tej mojej wiazce mam na 4 piny cewke i do pompy raczej tez nie mam ,taka podłuzna kostka z jednym pinem nie wiem od czego jest ,napisz prosze co i jak do czego bo ja w zyciu sobie z tym nie poradze .... i mozesz napisac nr na pw to zadzwonilbym jutro albo jeszcze dzis wieczorem jak bym czegos nie wiedzial plusa i dobra gorzałke masz napewno nie przejmuj sie

http://www.speedyshare.com/files/24365724/maluch.rar
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 19:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gorzałka i plusik dla Grocia, a dla mnie to co ?Razz Ziom z tego co widzę to zdjęcie nr 201009223487 pokazuje wtyczkę, którą podłączasz do takiego większego przekaźniczka, na zdjęciu 201009223497 to są przewody masowe, a na zdjęciach ta szeroka wtyczka jest od kompa, po mojemu brakuje tu zdjęcia kostki którą przerabiasz i łączysz na konektorki lub robisz wtyczkę z 8 pinami.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
papaclapa

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 20:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ej mateuszku tzn "morrrkkku" dostałes ode mnie pochwalke dlatego masz ich az 4 a nie tylko 3 Smile i buziaka jak byłem u Ciebie pamietasz ??? heh tylko gdzie ta wtyczke 8 pinow itd w ogole nie wiem o co chodzi jaka konektorka |??? chodzi o to ze tak jak "grociu" pisał + stały gdzie pod kompa polaczyc pod ktory z alternatora jak podłaczyc cewke bo nie mam tam wtyczki jak pompe i w ogole ??? od poczatku do konca ja mam wszystko tylko ktos musi napisac dokladnie co mam zrobic jak krowie na granicy bo inaczej nie dam rady hmm do jakiego przekaznika ??? to mam zostawic to co wyciagnolem ??? czekam na grocia zobaczymy co on napisz jak on to mysli moze da rade jakos mi to wytłumaczyc zebym w ciagu jednego dnia potrafil miec iskre pompe po stacycje itp no bo sam w zyciu w zyciu nie dam rady .....
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 10 21:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytanie za 100pkt masz tą wiązkę, która idzie do stacyjki ? jest taka kostka prawdopodobnie z 8 przewodami, daj zdjęcie tego, na pewno już mogę opisać parę przewodów, czerwony taki grubszy + do rozrusznika(podciąganie bendix'a) , pomarańczowy + po stacyjce dochodzący do kompa, brązowo-biały + do pompy, niebieski obrotomierz, szaro czarny kontrolka ładowania.

XD Very Happy
Powrót do góry
papaclapa

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 7:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm hmm chlopaki pomocy stoje w miejscu z robota
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 12:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To było uno 1.0 i.e.?

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 13:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak tak to uno 1.0 na jedno pukncie SPI 45 koni
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 13:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale czy i.e?
Bo jest różnica w osprzęcie silnika...
Ilu pinowa jest wtyczka do kompa?

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 13:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

25 pinów wszystkich w tym 19 zajetych -to jest moj uklad czy ktos pomoze to podłączyc do instalacji maluszka EL ???

http://www.sendspace.pl/file/10dff74d0554f676e2ccf0d
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 19:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za 2 - 3 godziny mają mi napisać na forum uno co do czego.

Sorry że nie odbierałem, musiałem wybyć z domu a nie wziąłem telefonu

PostWysłany: Czw 23 Wrz, 10 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozczytaj mi ta wiazke co do czego ma isc .....co jest czym sterowne i pod jakie kable z EL mam podpiac jakie kable sterownika czy jakis przekaznik montowac gdzie jakie i do czego maja isc "dzikie" kable co podłaczac pod co itp itp co zmieniac co wywalac i tym podobne .... bo stary w zyciu tego nie ogarne to jest przejebane!! TEN UKŁAD KTORY WYSŁALM TZN TO ZDJECIE TO RACZEJ NIE JEST UKLAD OD MOJEGO MODELU JA MAM STEROWNIK BOSCHA OZNACZENIE 001 Grociu pomoz
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 24 Wrz, 10 9:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety ciężko mi to połączyć ze zdjęciami , Które przesłałeś, większość przewodów ma inne kolory niż na schemacie. Bez fizycznego kontaktu z Twoją wiązką nic nie pomogę.

PostWysłany: Pią 24 Wrz, 10 13:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra a to jest instalacja od mojego silnika ??? bo ja nie wiem czy ta jest dobra czy ta moja jest dobra .... co o tym sadzisz ??? z ktorej powinienem korzystac ??
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 24 Wrz, 10 19:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli tak jak pisałeś masz 25 pinów do kompa to masz osprzęt BOSCH mono jetronic
jeżeli byś miał 35 to byś miał Magneti marelli IAW

PostWysłany: Sob 25 Wrz, 10 8:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak tak ja mam boscha 25 pinow !!! te rysynki mi sie zgadzaja z ta moimi kolorami kabli itd itp powiedz teraz gdzie pod sterownik dac plus na stałe gdzie po stacycje no i gdzie dac podstawowa masse i gdzie jeszcze jakas inna ?? a i przed wtryskiem jest jakis rezystor -gdzie on sie znajduje ??? on jest gdzies w wiazce we wtrysku czy gdzies na przekazniku czy cos takiego ???
Powrót do góry
master461 (Czchów)

PostWysłany: Nie 27 Lut, 11 15:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,Mam pytanie montuje silnik od cc 900 na wtrysku do mojego malucha,i mam możliwość kupna instalacji to tego silnika kompletną,komputer,sterowniki.I tu moje pytanie ,co ze starą instalacją od malca,co będzie mi potrzebne ze starej instalacji ,a co z nowej od cc 900 żeby odpalił i jeździł i wszystko grało w nim;)??Dzięki za pomoc. :)Pozdrawiam
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 27 Lut, 11 15:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko podpinasz do starej instalacji. Ciągniesz tylko 3 nowe przewody (temp., obrotek, kontrolka wtrysku).

XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński