Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Pomoc w odnalezieniu nr lakieru

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
mario895 (Wadowice/Kraków)

PostWysłany: Pią 29 Maj, 09 22:26    Temat postu: Pomoc w odnalezieniu nr lakieru Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich mam problem z odszukaniem nr lakieru chodzi mi poglądowo o ten niebieski z fotki.

Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 29 Maj, 09 22:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pod maska po prawej stronie pod podszybiem jest tabliczka znamionowa i tam powinien byc nabity numer lakieru
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 29 Maj, 09 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kulik napisał:
pod maska po prawej stronie pod podszybiem jest tabliczka znamionowa i tam powinien byc nabity numer lakieru

hehe wiem Smile, tylko że mój maluch jest pomarańczowy? Cool , a chce na taki kolor go przesmarować..
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 29 Maj, 09 22:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

b;elit adriatycki numer 408 to by pasowało Smile
Powrót do góry
Milten (Kraków City)

PostWysłany: Pią 29 Maj, 09 22:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A masz może więcej fot starych fiatów w tym stylu? Bo też jestem na etapie wyboru lakieru. Mr. Green

A lakier to chyba Turchese Farfalla z palety Dupont.. Nr bodajrze 463

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nikt nie wie co to za nr lakietu ;|, ktoś ma nawet takeigo malca w avatarku na forum..
Powrót do góry
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 22:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jestt takie forum panie... maluchy zamiast roweru natomiast wiedzy to tu nie ma Laughing
zapytaj tego uzytkownika Arrow http://www.terytorium126p.pl/forum/member37.html

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 03 Cze, 09 22:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przecież odpowiedź padła już wyżej.

http://eles.pl/fiat/zdjecia/kolor3.jpg

Trzecia kolumna, drugi wiersz...

PostWysłany: Czw 04 Cze, 09 5:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ewentualnie może to być
http://tnij.org/adriatico
Powrót do góry
janek3

PostWysłany: Czw 04 Cze, 09 8:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To ja może zadam głupie pytanie , ale..
Jeśli chciałbym przykładowo kupić taki lakier , to w lakierni dorobią mi taki kolor na podstawie jego nr ?
Czy kupie go tylko u FIAT-a , na podstawioe tego nr ?
Co trzeba zrobić żeby taki lakier zakupić / dorobić ?
Powrót do góry
Mały (okolice piły)

PostWysłany: Czw 04 Cze, 09 16:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak kupowałem renowacje to kupiłem po numerze producenta czyli poszedłem z numerem z tabliczki w moim przypadku f 204 i dostałem idealnie ten kolor. A teraz chciałem kupić akryl w bazie to już muszę dorabiać kolor z maski.
Powrót do góry
MAD_DOGG (Łódź)

PostWysłany: Pią 05 Cze, 09 19:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Bilo, dostałem po twoim poście milion pytańWink

To jest F-463 "Turchese farfalla"

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 06 Cze, 09 9:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Uroczy jak zawsze Wink

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sob 01 Sie, 09 15:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

śliczne auty tylko dlaczego go na miescie nie widac Razz

Pochwał: 4

PostWysłany: Nie 02 Sie, 09 9:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo przeważnie tak jest, że człowiek trochę się "cyka" zwłaszcza w Łodzi - duze miasto, duże niebezpieczeństwo, a takich egzemplarzy nie ma wiele Sad
A żeby nie było, że robię OT, to powiem, iż lakier dobierzecie na podstawie numeru - kodu, albo podając markę i rocznik danego auta (będzie trudniej). Zawsze jednak warto wziąć jakiś element, bo najczęściej 1 koloru jest po kilka odcieni i tzreba wybrać ten najbardziej pasujący. Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 02 Sie, 09 14:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam was, lakier hm na zdjęciu fajnie ale na żywo (próbka 50ml) nie podobał mi się za bardzo wpada w zielony no końcu turkus Smile, ja postanowiłem polecieć po bandzie i kupiłem niebiańsko niebieski, niedługo pokaże projekt w dziale Teraz My...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński