Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Polerowanie lakieru

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
machi (Ostrów k. Włoszczowy)

PostWysłany: Sob 11 Lip, 09 21:51    Temat postu: Polerowanie lakieru Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak wygląda sprawa z polerką w maluchu, może bym kupił nie zgniłego FLa ale jest po prostu matowy (nie wrzucę fot bo nie mam cyfrówki) da sie zrobić tak żeby sie świecił czy za cienki lakier jest i dojade do podkładu,najlepiej żeby sie wypowiedział ktoś kto polerował małego. a tak nawiasem to kupiłbym nie zgniłego Fla w rozsądnej cenie z okolic Włoszczowy
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 12 Lip, 09 1:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja bym spróbował kupić parę tubek pasty polerskiej na pierwszym lepszym CPNie, parę szmat (starych prześcieradeł, t-shirtów, gaci, skarpetek) i jechał łapą ile wlezie, miejsce przy miejscu. Maszyną raczej się nie opłaca, chyba, że masz ziomka co Ci przepoleruje całe auto za frajer, w co wątpię w dzisiejszych realiach Cool

Powrót do góry

PostWysłany: Nie 12 Lip, 09 11:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej to by było kupić lepszego, bede jeszcze szukał Faja
Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Nie 12 Lip, 09 20:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

machi napisał:
ktoś kto polerował małego

Bobi napisał:
i jechał łapą ile wlezie, miejsce przy miejscu

te wypowiedzi to mistrzostwo Devil

a btw. pasta tempo i po kłopocie

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 13 Lip, 09 2:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja pytole! Nie zauważyłem w sumie tego <lol>
Może by tak Piter założyć temat podobny jak na fiat126p.pl - "CYTATY - czyli najlepsze teksty z forum'a"?? Twisted Evil

Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

PostWysłany: Pon 13 Lip, 09 7:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

róbta co chceta Devil

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

Pochwał: 4

PostWysłany: Sro 15 Lip, 09 11:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobry system polerski to wydatek rzędu 150 zł (produkty w opakowaniach po 1L) + maszyna co najmniej drugie tyle (jakiś no name, ale wystarczy do domowych zastosowań).
Ja używam pasty polerskiej G3 + biała gąbka, mleczko wykańczające Presta Glaze 3000 + czarna gąbka i na koniec wosk presta Fast Wax + futerko.
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

PostWysłany: Sro 15 Lip, 09 12:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie Rybapasta G3 maszyna i bedzie git a ja po polerce stosuje mleczko nablyszczające BOLL i jest cud miód i orzeszki Smile
Powrót do góry
ziomal (WrOcŁaW)

Member
Member

PostWysłany: Sro 15 Lip, 09 14:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak ryba mówi a jeżeli chcesz taniej to kup przejściówkę i będziesz mógł założyć krążek na wiertarkę pod warunkiem ze masz dobrą wiertarkę a i ręcznie nie osiągniesz takiego efektu jak maszyną nie ma takiej możliwości

PostWysłany: Sro 15 Lip, 09 16:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ryba napisał:
+ futerko.

Co to jest, Mr. Green gąbka z futerkiem? Czy za maszyne może posłużyć szlifierka kątowa
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

PostWysłany: Sro 15 Lip, 09 17:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak masz regulowane obroty w niej (w co watpie)to tak w innym wypadku przepalisz lakier i bedziesz malowac nie polerowac Mr. Green
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 15 Lip, 09 20:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeszcze nie mam małej szlifierki Faja
Powrót do góry
Ryba (Radomsko)

Pochwał: 4

PostWysłany: Sob 18 Lip, 09 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Futerko to po prostu futro, które zakładasz na maszynę. Szlifierka nie może służyć za polerkę. Do polerowania ja uzywam obrotów rzędu 1600 -1800. Do końcowego polerowania wosku 2000-2200. A w zwykłej kątówce masz obroty ok 12 000 Cool
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński