Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Podróże tramwajami MPK Wrocław. :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 0:55    Temat postu: Podróże tramwajami MPK Wrocław. :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po przeczytaniu poniższego wywiadu zastanawiałem się na początku, czy nie wkleić go po prostu do któregoś tematu poświęconego dowcipom, no ale... Poczytajcie sami: Wink

"WYWIAD z Januszem Rajcesem , rzecznikiem wrocławskiego MPK:

- Dlaczego, pasażer Waszego tramwaju nie może przesiąść się z wagonu do
wagonu?
Janusz Rajces , rzecznik wrocławskiego MPK:
- Może, tylko musi skasować drugi bilet.
- Jak to? Przecież nadal jedzie tym samym tramwajem i ma bilet.
- Regulamin przewozowy mówi wyraźnie: bilet jest ważny w tym wagonie, w którym został skasowany.
- Przepis przepisem, ale staram się zrozumieć jego sens. Tak naprawdę, dlaczego nie mogę zmienić wagonu?
- Przebiec na czerwonym też pani może, tyle ze ryzykuje pani wypadkiem albo mandatem. A tutaj ryzykuje pani, że złapie ją kontroler.
- Ale przechodzenie na czerwonym świetle jest niezgodne z prawem, a przesiadanie się z wagonu do wagonu nie.
- Jakby się ludzie tak przesiadali, to kontrolerom byłoby trudno pracować.
- Czyli wygoda kontrolerów ma być argumentem?
- Argumentem jest przepis. A poza tym, jeśli kupuje pani bilet na pociąg, to, chociaż do Gdańska jedzie i 15.30, i o 18.15, to pani ma bilet tylko na ten o 15.30.
- Przepraszam, ale tylko, jeśli to miejscówka, a u nas jakoś w tramwajach ich nie ma.
- A po co w ogóle się przesiadać?
- Przecież są sytuacje, kiedy trzeba się przesiąść, na przykład, gdy w naszym wagonie jadą pijani, agresywni ludzie.
- O tak, uciec jest najprościej, a przecież trzeba zainterweniować.
- Szczególnie, gdy się jedzie na przykład z małym dzieckiem?
- Nie ma powodu, by zmieniać wagon. Można, podejść do motorniczego, a on już wie, co robić.
- Ale przecież w drugim wagonie nie ma motorniczego…
- No właśnie, on przestrzega przepisu. Nie ma go w drugim wagonie, bo nie może przejść, gdyż też musiałby skasować bilet.
- To jak interweniować, jesli jest się w drugim wagonie, w którym nie ma motorniczego?
- Przejść do pierwszego i skasować bilet…
- Skasować bilet?!
- Oczywiście. Przepis jest wyraźny.
- Czy motorniczy przejdzie do drugiego wagonu i interweniuje?
- Jeśli skasuje mu Pani bilet, to tak.-
- Ja mam kasować bilet za motorniczego?!
- Oczywiście, przecież mówiłem Pani, że motorniczy nie przechodzi, bo musiałby kasować bilet. Jeśli chce Pani interwencji, to musi Pani mieć dodatkowy bilet dla motorniczego, a najlepiej dwa, żeby mógł wrócić do
pierwszego wagonu.
- A po co będzie jeszcze przechodził?
- Jak to po co ? Ktoś musi kierować tramwajem!
- To nie może po prostu przejść jak człowiek?!
- Proszę Pani, przecież przepis wyraźnie mówi, że bez skasowania dodatkowego biletu nie można przechodzić… Poza tym motorniczy to nie jakiś człowiek, a motorniczy. To zasadnicza różnica!
- Wie Pan, to ja wolę zostać w tym pierwszym wagonie i nie
interweniować…
- No widzi Pani, od razu mówiłem: po co przechodzić i robić
zamieszanie…"

Co jest głupsze? Przepis czy rzecznik?
Ciekawe czym kierowała się osoba, która ów przepis wymyśliła i ciekawe ile dostaje rzecznik za robienie z siebie (lub pasażerów) kretyna...

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 1:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest dowcip, prawda?? Shocked

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 9:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy chyba słyszałem tą rozmowe w radiu, taka jest polska rzeczywistość Shocked , czasami to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać Very Happy
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 9:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hahaha a to mocne, nie wiedziałem że w moim mieście są tacy 'yntelygentni' urzędnicy Very Happy

Pochwał: 7

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak napisał:
- Ale przecież w drugim wagonie nie ma motorniczego…
- No właśnie, on przestrzega przepisu. Nie ma go w drugim wagonie, bo nie może przejść, gdyż też musiałby skasować bilet.

buahahahahhahhaahaha mocne mocne, dawno się tak ze śmiechu nie usrałem Laughing Laughing Laughing

Powrót do góry
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)

Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 10:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ozzy napisał:
dawno się tak ze śmiechu nie usrałem

było sobie pampersa założyć Devil Mr. Green

a co do tego to rzeczywiście koleś mocny Laughing

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 12:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wrocław przeprasza za MPK Mr. Green Mr. Green Mr. Green

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 15:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aż mi się nie chce wierzyć,że taka rozmowa miała miejsce.Przecież ten rzecznik gadał jak potłuczony. Hehe Wrocław,ale macie MPK Devil Devil Devil

Pochwał: 9

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 15:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobrze że u mnie nie ma tramwajów Twisted Evil
Powrót do góry
artidu (Poznań)

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak dobrze ze żadko musze korzystać z tej komunikacji - ale fakt polska rzeczywistość
Powrót do góry
chybol (Skierniewice)

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 17:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czytam to 3 raz i nie moge wyrobic ;P poprostu przechuj ;d
Czerwony Smile

Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 19:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja cały czas szukam zdjęcia tego yntelygenta na necie Twisted Evil

PostWysłany: Pon 20 Kwi, 09 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja ........ czytalem to dwa lata temu Rolling Eyes

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 21 Kwi, 09 0:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mało Bilo - ten tekst był wymyślony ok. 10 lat temu... Jak ten czas leci...

Pochwał: 11

PostWysłany: Sro 22 Kwi, 09 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rolling Eyes nie mam słów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński