| Autor |
Wiadomość |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Pią 07 Lis, 08 12:36 Temat postu: Podkład epoxydowy na podkład reaktywny |
|
|
Witajcie, Gołe blachy maluję dobrym podkładem reaktywnym glasuritu, jednak nie jest on epoxydem i chciałbym nanieść na niego podkłąd gruntujący w postaci epoxydu. Czy ten podkład dobrze spełni tę funkcje czy proponujecie jakiś inny?
http://allegro.pl/item463544266_podklad_epoksydowy_novol_0_8l_0_8l.html
Ostatnio zmieniony przez chemik143 dnia Sob 08 Lis, 08 1:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MateuszC
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pią 07 Lis, 08 17:18 Temat postu: |
|
|
uzywam tego podkladu i uważam ze jest bardzo dobry
gdzie kupowales podklad glasuritu ten zolty i ile placiles?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grociu (EL ....K) Site Admin
Pochwał: 4
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 07 Lis, 08 20:37 Temat postu: |
|
|
Według danych producenta należy na niego bezpośrednio podkład wypełniający, czyli nie epoxydowy, bo nie jest podkładem wypełniającym tylko gruntującym. _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią 07 Lis, 08 20:38 Temat postu: |
|
|
a do tego znakomicie nadaje się novol protect 310 (z niebieską etykietą) _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Pią 07 Lis, 08 22:16 Temat postu: |
|
|
MateuszC Napisałem do jednego goscia z allegro i mi skołował Dam namiary jak znajdę. 200zł za komplet 1l + 1l
Grociu Nie rozumiem... Tzn wg Ciebie na podkład reaktywny glasuritu nie mogę dawać tego podkłady epoxydowego? Istnieją przecież podkłady epoxydowe - wypełniające. Dotarłem do informacji, że na ten reaktywny podkład mam dawać albo podkład gruntujący epoxydowy albo akrylowy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sob 08 Lis, 08 4:47 Temat postu: |
|
|
No fakt przeglądając teraz neta znalazłem coś takiego jak podkład epoxydowy wypełniający.
Ale i tak nie polecam epoksydowego, bo będzie to zbędna warstwa pomiędzy podkładem reaktywnym a akrylowym. Im cieńsza warstwa lakiernicza na blasze tym lepiej, a przy okazji więcej kasy w kieszeni zostaje...  _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryba (Radomsko)
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 9:07 Temat postu: |
|
|
| Nie kładzie się epoksydowego na reaktywny. Protect 310 jest silnie wypełniający, protect 300 taki normalny. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 19:34 Temat postu: |
|
|
| Grociu napisał: | | warstwa pomiędzy podkładem reaktywnym a akrylowym | A to jak daje epoxyd to potrzeba jeszcze akrylowy podkład??
| Ryba napisał: | | Nie kładzie się epoksydowego na reaktywny |
Producent tego reaktywnego twierdzi co innego - ale ja się nie znam:D |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ryba (Radomsko)
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 18:04 Temat postu: |
|
|
| chemik143 napisał: | | Producent tego reaktywnego twierdzi co innego - ale ja się nie znam:D |
Który producent ? U mnie, w nowych kartach technicznych jest napisane, żeby nie kłasć epoxydowego na reaktywny, co nie znaczy, że u każdego jest tak samo  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 18:43 Temat postu: |
|
|
| Ryba napisał: | | Który producent ? |
Glasuritu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 19:01 Temat postu: |
|
|
| chemik143 napisał: | | Grociu napisał: | | warstwa pomiędzy podkładem reaktywnym a akrylowym | A to jak daje epoxyd to potrzeba jeszcze akrylowy podkład?? |
Lakier(baze) kładzie się na podkład akrylowy, na epoxydowym mogą wyjść drobne przebarwienia koloru. _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 20:18 Temat postu: |
|
|
ok, wszystko jasne!!
Żeby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze pytanie: Jaka jest jakość kupowanych reperaturek i całych elementów blacharskich? Czy jeśli prawidłowo zostaną zabezpieczone a maluch będzie jeździł od święta to długo pociągną? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
1995 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 2:55 Temat postu: |
|
|
U mnie jest ok, reperaturki raczej słabej jakości miałem, ale porządnie zabezpieczyłem. Dwa lata już z nimi jeżdżę i nic nieprzyjemnego mi nie wyskakuje. Ale jeżeli masz możliwość to kup oryginały, grubsza blacha i łatwiej spasować ze sobą. _________________ Fiat 126 BIS 1.2 MPI Mały, zapuszczony i niepozorny  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 7:52 Temat postu: |
|
|
Mam pas przedni który podobno jest oryginałem. Myślę, że jeśli zostanie mi trochę siana z remontu to kupię kilka oryginalnych części i schowam na przyszłe lata - potem morze już nie być.
Dziękuję za odpowiedzi, na razie wiem co chciałem wiedzieć - thx |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MateuszC
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 17:57 Temat postu: |
|
|
dobra to powiedzcie mi co dać na podloge po piaskowaniu??
epoxyd novola czy coś lepszego? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chemik143 (Cieszyn)

|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 22:37 Temat postu: |
|
|