Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Plamy z drzewa na lakierze

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 11:03    Temat postu: Plamy z drzewa na lakierze Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Otóż moi drodzy, problem dotyczy plam na rodzinnym aucie, czarnym oplu astrze. Sam lakier jest trudny do utrzymania w czystości, a do tego doszły plamska z drzewa. Jest to plama z kasztanowca, cholernie się klei, auto umyte najpierw ludwikiem na działce, potem na ręcznym karcherze. Cholerstwo wcale nie chce zejść. Moje pytanie jest takie - czy ktoś spotkał się już z czymś takim i jeśli tak to czym usunął kleiste plamy?

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 11:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Benzyna ekstrakcyjna

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 12:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lub denaturat.

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 12:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może tak przenieść temat do działu Stylistyka?

www.eskadra126p.ugu.pl

Powrót do góry
Bilo (ERA)

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 14:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WD 40 ... a ludwikiem auta sie nie myje zwlaszcza czarnego lub czerwonego Wink

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 17:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozpuszczalnik nitro to zmyje ale potem musisz przepolerowac ten element bo bedzie troche przymatowiony
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 20:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To na cholerę NITRO jak benzyna ekstrakcyjna czy denaturat nic złego nie zrobi ?? Neutral

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 20:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja ostatnio miałem problem z klejem pozostałym po naklejce PL.Rozcieńczalnik nic nie pomógł tylko preparat do czyszczenia silników K2. Nie niszczy lakieru i jestem pewien,że skoro z klejem sobie poradził to z syfem z drzew tym bardziej.

Pochwał: 11

PostWysłany: Wto 12 Maj, 09 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aron napisał:
czarnym oplu astrze

Aron napisał:
auto umyte najpierw ludwikiem

...no bez obrazy Shocked
Powrót do góry
lewy06 (Inowrocław)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 13 Maj, 09 6:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

CiF bardzo dobry zobacz, no i nie rysuje czyszczonych powierzchni Mr. Green

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 13 Maj, 09 23:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

idąc tropem kolegów proponuje kwas solny ... niech nie będzie niczego Rolling Eyes Crazy

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 14 Maj, 09 8:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak chcesz to mam polerke i różne pasty. Na pewno coś zdziałamy.

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 15 Maj, 09 23:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plamy usunięte za pomocą nitro i specjalnej pasty polerskiej tylko i wyłącznie do koloru czarnego, z pomocą przyszedł kolega lakiernik, przód świeci się jak Razz teraz planuje spolerować reszte auta, by efekt nie był tylko i wyłącznie w jednym miejscu Smile

PostWysłany: Sob 16 Maj, 09 12:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nawet nie mówcie..Sad maluszek z prawej strony jest uwalony jakimiś plamkami z drzewa...cała prawa strona Neutral będę musiał coś porobić Ekhm... bo ciągnie się to

PostWysłany: Sro 17 Cze, 09 16:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to oddaj do myjni ręcznej:P jak nie umyją to reklamacja od razu i tak w koło Razz
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Czw 18 Cze, 09 9:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prehistoria Very Happy dało radę karcherem i git Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński