Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
PF 126p '74 600
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Marchewa (Łódź)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:02    Temat postu: PF 126p '74 600 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieńdobry...Dawno mnie tu nie było... Smile
Chciałem wam przedstawić mój nowy nabyteczek. Miałem poczekać na lepszą sesje,ale nie mogłem się powstrzymać,żeby się wam nie pochwalić Wink
No więc do rzeczy:
-Biały Maluszek z roku 1974, pierwsza rejestracja 03.1975.
-Silniczek to "sześćseteczka" na prądnicy,klapa bambino,pierwsza seria Cool
-Wnętrze,jak to w pierwszej serii-fotele w beżu z czarną lamóweczką,reszta czarna.Wąska kiera,licznik do 130,gałeczka z bursztynkiem Cool
Zewnętrznie jest troche pracy-Trzeba zapodać zdeśki w chromie,jakieś "fajowe lustereczko" i pare detali postarzających autko,bo ktoś go próbował odmłodzić na lata '80te Smile
Pozdrawiam weteranów tego forum,którzy może będą mnie pamiętać...Ekipa Wrocław napewno Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Marchewa dnia Pią 29 Sie, 08 10:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
sr99 (Środa Wlkp)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Marchew, wkońcu po golfie i BMW jakiś właściwy zakup Cool Tylko więcej fotek kolego Razz
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
wkońcu po golfie i BMW jakiś właściwy zakup

Popieram w 100% Twisted Evil

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Roberto,Beemeczka pewnie zostanie,jako dupowóz...pozatym,no lubie mieć czym pojechać Mr. Green A Dziadek się trafił w dobrych pieniądzach,stan wart odratowania,więc znów zaczynam rzeżbe w gównie Razz Więcej fotek po weekendzie,bo dzisiaj wyjeżdżam popołudniu poza Łódź i nie zdąże nic pocykać,musicie troszke poczekać Smile

Pozdro600 Devil
Powrót do góry
Sobolini (Tuszyn/Łódź)

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krzak ładny, widziałem....

Kolejny uratowany stary bobslej przed hutą....

Marchewa, bo powiem Violce co w sklepie robisz. Do roboty się weź a nie posty bedzie zakładał, hehe Very Happy
WSK 175 1973r.
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

...Mam podzielną uwage Mr. Green
Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marchewa a tak a propos to nie twój były? http://bluebox.zary.com.pl/auta/126_march/126_march.htm

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie,to nie ja wogóle...Ja wszędzie się wpisuje "Marchewa" a nie "Marchew"
Pare maluchów miałem,w tym czerwonego,ale tego napewno nie Razz
Najsłynniejszy mój projekt to "Zielony Lanser" Smile moja pseudo-rajdówka Razz
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

też będzie kolorowy? Razz dobra baza Cool

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 10:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no Kacper,kolor wyjściowy już jest.Trzeba mu tylko nadać dawny blask...ale kumam aluzje Mr. Green
Chyba już dorosłem i autka nie zniszcze...Wiesz,młodość ma swoje prawa Blee
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek ładny Very Happy gratulacje!
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zapowiada się ciekawie... Silnik 600 to "już coś" warte pozazdroszczenia Cool Kiedy można się spodziewać jakichś lepszych zdjęć?
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę że poniedziałek - wtorek. Zanim go porządnie obcykam,trzeba docykać wstępne detale Wink
Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po odnowionych felgach i przepolerowaniu lakieru bedzie boskii
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I po wlaniu specjalnego płynu do spryskiwaczy Laughing Laughing
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marchewa, ja bym mu zrobił fotki w takim stanie w jakim jest. Będzie fajniejsza wizja "przed" i "po" Wink
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie no dokumentacja będzie pełna.Ale chce chociaż po zdejmować kloesze lamp,przeczyścić,umyć go porządnie,bo wczoraj go tylko spłukałem z syfu,po długim postoju,i troche "przeleciałem" deske i plastiki jakimś plakiem.
Na pierwszy ogień zafunduję mu żółte żarówki reflektorów,i uchylaczyk do klapy...takie mały rzeczy,które cieszą,bo totalnie zwariowałem na punkcie tego Malca Wink
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 11:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

I bardzo dobrze ze zawirowałes Twisted Evil tak trzymac i do roboty. Jakby o to mam uchylacz taki epokowy Wink
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Auto jest bardzo fajne, ale nie znaczy to, że super ładne Mr. Green - do ładnego brakuje jakiegoś 1000 - 1200zł... w dużym stopniu oryginalne, niezbyt mocno zjedzone, poza morderczym prawym przednim błotnikiem... Super baza do poważnego remontu i zachowania oryginalnego stanu. Brakuje kilku detali

- znaczek przedni
- przedni pas bez dziurki na środku
- chromy
- fletnerki
- poprzeczki pionowe w szybach
- jedna felga
- ramki na reflektory
- wycieraki chrom i pióra
- odpowiednia podsufitka

i rzeczy których nie dojrzałem jak było ciemno...

Bynajmniej ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Historia twoich aut najczęściej jest smutna... pierwszego, czy drugiego malacza, golfa... napawa to mocna obawą. Pamiętaj, że jeśli straciłbyś zapał na ten samochód, to ma on największą wartość sentymentalną spośród tych które dotąd posiadałeś.

Poza tym również najmniej się ostało rocznika 74 malca... spośród tego wszystkiego co miałeś. Więcej przeżyło ELi, FLi, Bmw E28, czy innych Golfów 1.

Liczę na Ciebie, że dorosłeś do klasycznego samochodu.

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Prosze prosze, powrót do Malucha Smile Bardzo dobrze, pozdrawiam i również mam nadzieje na jakieś fotki Smile

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie będę się tłumaczył Michał,bo znamy się już sporo czasu,dużo o mnie wiesz... Smile Oba maluchy skończyły jak skończyły...Czerwony był typowym turladłem,któremu nie wróżyłem długiej przyszłości u mnie.Golf nie był dobrą bazą do zrobienia klasyka i z każdym miesiącem blacha wyglądała coraz gorzej,odrażając mnie od chęci ruszania w nim czegokolwiek...Zielony no cóż...mogłobyć inaczej,ale i tak jestem zadowolony z obrotu sprawy spoglądając teraz przez okno na Białego Smile
Z Białym może być ciekawie,bo jestem na innej stopie finansowej i emocjonalnej...Będę walczył.
P.S - Mam nadzieję że jako Nestor półświatka 126p i Kumpel,pomożesz mi w kompletowaniu części...detali?
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety ciężko z częściami typowymi do klasyka. Sam mam wszystko zdublowane, ale nie potrojone - aby sprzedać. Pomogę w poszukiwaniach, ale niestety nie ze swej kolekcji. Można wymierzyć u mnie natomiast gdzie powinien znajdować się przedni znaczek. Udostępniam auto.

Pamiętaj co powiedziałem - na jaki szrot pojechać - teraz to mekka już - nie zwykły szrot Mr. Green Devil

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dopsz...myślę że w przyszłym tygodniu zawitam,rozejrzeć się za jakimiś pierdółeczkami.Allegro też będzie "czesane" Smile
Powrót do góry
Medyk (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No stary, teraz to jestem ciężko zaskoczony (pozytywnie), gratuluje zakupu.
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Pią 29 Sie, 08 12:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi też jest miło,Panie Medyku,że do was wróciłem...Do zobaczonka na jakimś spociku źą Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński