Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Pełna Modyfikacja wnętrza w FL-u
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
cojac_85 (Oświęcim)

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 8:40    Temat postu: Pełna Modyfikacja wnętrza w FL-u Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam poniżej przedstawiam swój nabytek z lutego br. i zdjęcia dotyczące modyfikacji wnętrza samochodu Very Happy cały środeczek mauszka jest robiony w skórze czarno - białej - pozdrawiam fanów 126-tki Smile

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c598f5a19bd77c57.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5ba9e233210ff9b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f9930cd85004d36.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2fc2bf2d9ed6d10.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/246e9af5e330cb2b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca2900b9024a489d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/626ca7b88747ba67.html
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 8:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ta biala deska srednio mi sie podoba.. fotele wykladzian ok.. ale licznik i te inne sprawy.. strasznie daje w oczy.. ile cie ta przerobka kosztowala ??
Powrót do góry
cojac_85 (Oświęcim)

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 9:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przerobienie nic mnie nie kosztowało - materiał mam za free i krawcowego w rodzinie Very Happy oto chodzi że ma rzucać się w oczy - ma to być bolid na wypady - dużo jest jeszcze do zrobienia - najbardziej narzekam tylko na brak czasu
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 11:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

JAk dla mnei to bez rewelacji zwłaszcza zwykłe fptele obszyte, a oglnie to tego białęgo to Ci sieodechce jeszcze szybciej ni Ci się go zachciało
Powrót do góry
cojac_85 (Oświęcim)

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 11:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lama napisał:
JAk dla mnei to bez rewelacji zwłaszcza zwykłe fptele obszyte, a oglnie to tego białęgo to Ci sieodechce jeszcze szybciej ni Ci się go zachciało

dla Ciebie to prostota - dla mnie przyjemność siedzenia w przytulnym FL-ku
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 12:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cojac_85 napisał:
prostota

JA tego nei powiedziałem, ze jest źle też nie, kwestia gustu.
Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 12:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to biale poporstu chyab nei pasuje na deske rozdzielcza.. ale tak jak pisal lama to gust.. nmozes zna rozowo sobie zrobic.. ty tym bedziesz jezdzic
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 13:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No jasne,. bo lepiej jeździć serią, tylko koniecznie3 na chromach i na glebie. Inne to wieś.

Bardzo mi sie podoba, miałem okazje siedzieć w malcu, którego wnętrze było w 100% ze skóry, efekt kapitalny. Jeszcze kilka elementów do przerobienia i będzie git Smile
Powrót do góry
Bonus

Pochwał: 9

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 14:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
skóry,

EKO Razz

Na każdym forum tylko pokazujesz jakie to ty masz obszycie , a pokazałbyś malucha całego , silnik i inne sprawy opisałbyś coś a nie .
Mnie się nie podoba ta kolorystyka .
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 14:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolorystyka całkowicie nie praktyczna. Auto jest na razie bez żadnych smaczków. I fotele takie sobie - mogłeś ciekawe fotele jakies obszyć jak masz takie mozliwości, jakie masz. Biała kierownica poracha - wyobraź sobie jak będzie to wyglądać za 2 lata ? Wiem, że ponownie obszyjesz... ale przez jakiś czas będzie paskudnie i brudno. Poza tym kiera mogła byc sportowa i byłoby lepiej.

A tak - ot bardzo zadbany FL z mierną loteczka nad tylna klapą i na kołpakach Mr. Green

Member
Member

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 14:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
No jasne,. bo lepiej jeździć serią, tylko koniecznie3 na chromach i na glebie. Inne to wieś.

Bardzo mi sie podoba, miałem okazje siedzieć w malcu, którego wnętrze było w 100% ze skóry, efekt kapitalny. Jeszcze kilka elementów do przerobienia i będzie git Smile

jak bys czytal uwaznie to wiekszosci kolor nei pasuje a nie ten tyop modyfikacji
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 15:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fotele rewelacja. Nie znacie sie Razz

Kierownice bym czarną dał za to.
Troche za dużo tego białego... inaczej tez widze obszycie deski...

Ale pomysł oryginalny Smile

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 17:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zmieniłbym kiere na czarną, przełączniki również na biało(wogóle rzucają sie w oczy)

Ogólnie fajny, fajne dywaniki, bardzo oryginalnie
Powrót do góry
Qbix (Zabrze)

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 18:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kwestia gustu ale mi sie to nie widzi... fotele tylko są ładne ale szkoda że standardowe Confused

Live FAST! drive FAST! think FASTER!
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi się bardzo podobają siedzenia i dywaniki , ale o gustach się nie rozmawia. Ładnie by wyglądało jak byś mu dał szeroką podsufitkę Laughing
Powrót do góry
cojac_85 (Oświęcim)

PostWysłany: Czw 12 Cze, 08 22:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:

Dla wszystkich: gleba będzie i nowe kółeczka tyż będa - jak już napisałem wcześniej jest to początek modyfikacji (nie wszystko naraz)

Dla kogoś obszyty maluch skórą to wieś, ja jestem innego zdania, wieś zaczyna się wtedy gdy coś jest przerobione w nieprofesjonalny sposób i przynosi jednocześnie kiepski i nie praktyczny efekt końcowy
Powrót do góry
micha$

Pochwał: 4

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 0:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cojac_85 napisał:

Dla kogoś obszyty maluch skórą to wieś, ja jestem innego zdania, wieś zaczyna się wtedy gdy coś jest przerobione w nieprofesjonalny sposób i przynosi jednocześnie kiepski i niepraktyczny efekt końcowy

Jedno już masz.

Osobiście uważam, że odważnie zrobione, bardzo niepraktycznie no i oczywiście kiera mogłaby nie być biała. A co do foteli to wydaje mi się, że jednak białe powinny być boczki a nie środek.

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 12:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

micha$ napisał:
cojac_85 napisał:

Dla kogoś obszyty maluch skórą to wieś, ja jestem innego zdania, wieś zaczyna się wtedy gdy coś jest przerobione w nieprofesjonalny sposób i przynosi jednocześnie kiepski i niepraktyczny efekt końcowy

Jedno już masz.

Osobiście uważam, że odważnie zrobione, bardzo niepraktycznie no i oczywiście kiera mogłaby nie być biała. A co do foteli to wydaje mi się, że jednak białe powinny być boczki a nie środek.

Ludzie ile razy mam mówić że ten maluszek nie jest przeznaczony do zwykłej jazdy na codzień - wówczas cała robota poszła by na marne - to ma być przytulny dupowóz :p Nie będę się już na ten temat wypowiadać a tym bardziej czytać beznadziejnych i krytykujących wypowiedzi - Każdy ma swój gust-jeden wolałby to drugi tamto - jeśli ktoś weźmie się do zrobienia czegoś nietypowego (w tym przypadku obszycie 100% wnętrza) zawsze znajdzie się masa ludzi-krytyków-taka jest już mentalność na forach.

NIE CYTUJ CAŁYCH POSTÓW JAK PISZESZ BEZPOŚREDNIO POD NIM Exclamation //Lama
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 12:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cojac_85, nie wyczułeś chyba ironii w moim poście.

Wpisz w profilu skąd jesteś - regulamin Wink
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 18:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajne fotele, gdybys tak jeszcze przelaczniki przy zegarach zrobil na bialo to wtedy by sie to jakos komponowalo, ale osobiscie nie chcialbym miec bialego koloru w samochodzie, bo dlugo by sie nie utrzymal Very HappyVery HappyVery Happy

Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 20:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo fora internetowe są po to aby stawiać czoła również zdaniom krytyki ! Taka ich rola między innymi.

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 21:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p napisał:
cojac_85, nie wyczułeś chyba ironii w moim poście.

Wpisz w profilu skąd jesteś - regulamin Wink

Wykluczone, wypowiedź odnosiła się tylko do nielicznych osobników Very Happy

-----------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chodzi o krytykę - puszczam ją bokiem Cool

WPISZ W PROFILU MIASTO Z KTÓREGO JESTEŚ ExclamationExclamationExclamationExclamation //Lama
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Sob 14 Cze, 08 7:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Krytyka, jeśli jest kuturalna - ma być motywująca, a nie puszczana bokiem.

Tyle ode mnie.

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 14 Cze, 08 8:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może jest niepraktyczne, ale mi się bardzo podoba - jeżeli dojdą do tego odpowiednie detale (koła, dopracowanie nadwozia) i jakieś smaczki to będzie się prezentował naprawde świetnie - a to ze jest niepraktyczne ? - to w końcu decyzja właściciela, jemu się ma podobać, a w tym przypadku uważam że może się podobać i innym Smile
Powrót do góry
Dominik2 (Tarnów)

PostWysłany: Sob 14 Cze, 08 11:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszyscy co się wypowiadają, że nie praktyczne, pewnie nie mieli nigdy jasnej tapicerki. Mam od dluższego czasu i nie ma z tym żdnego problemu, bardzo latwo się czyści znacznie lepiej niż materiałową tapicerke. Do autora tematu: Gdzie kupileś tą skórę i w jakiej cenie? Czy jest to specjalna do samochodów? I czy jak ci postoi samochód długo na słońcu to nie żółknie?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński