| Autor |
Wiadomość |
cojac_85 (Oświęcim)
![]()
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Kizar (Nysa)

Pochwał: 6
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 8:50 Temat postu: |
|
|
| ta biala deska srednio mi sie podoba.. fotele wykladzian ok.. ale licznik i te inne sprawy.. strasznie daje w oczy.. ile cie ta przerobka kosztowala ?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cojac_85 (Oświęcim)
![]()
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 9:13 Temat postu: |
|
|
przerobienie nic mnie nie kosztowało - materiał mam za free i krawcowego w rodzinie oto chodzi że ma rzucać się w oczy - ma to być bolid na wypady - dużo jest jeszcze do zrobienia - najbardziej narzekam tylko na brak czasu |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 11:13 Temat postu: |
|
|
| JAk dla mnei to bez rewelacji zwłaszcza zwykłe fptele obszyte, a oglnie to tego białęgo to Ci sieodechce jeszcze szybciej ni Ci się go zachciało |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cojac_85 (Oświęcim)
![]()
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 11:46 Temat postu: |
|
|
| Lama napisał: | | JAk dla mnei to bez rewelacji zwłaszcza zwykłe fptele obszyte, a oglnie to tego białęgo to Ci sieodechce jeszcze szybciej ni Ci się go zachciało |
dla Ciebie to prostota - dla mnie przyjemność siedzenia w przytulnym FL-ku |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 12:15 Temat postu: |
|
|
| cojac_85 napisał: | | prostota |
JA tego nei powiedziałem, ze jest źle też nie, kwestia gustu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 12:26 Temat postu: |
|
|
| to biale poporstu chyab nei pasuje na deske rozdzielcza.. ale tak jak pisal lama to gust.. nmozes zna rozowo sobie zrobic.. ty tym bedziesz jezdzic |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franiu126p (z nienacka)
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 8 Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 13:56 Temat postu: |
|
|
No jasne,. bo lepiej jeździć serią, tylko koniecznie3 na chromach i na glebie. Inne to wieś.
Bardzo mi sie podoba, miałem okazje siedzieć w malcu, którego wnętrze było w 100% ze skóry, efekt kapitalny. Jeszcze kilka elementów do przerobienia i będzie git  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bonus
 Pochwał: 9
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 14:09 Temat postu: |
|
|
EKO
Na każdym forum tylko pokazujesz jakie to ty masz obszycie , a pokazałbyś malucha całego , silnik i inne sprawy opisałbyś coś a nie .
Mnie się nie podoba ta kolorystyka . |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

Pochwał: 16
1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 14:27 Temat postu: |
|
|
Kolorystyka całkowicie nie praktyczna. Auto jest na razie bez żadnych smaczków. I fotele takie sobie - mogłeś ciekawe fotele jakies obszyć jak masz takie mozliwości, jakie masz. Biała kierownica poracha - wyobraź sobie jak będzie to wyglądać za 2 lata ? Wiem, że ponownie obszyjesz... ale przez jakiś czas będzie paskudnie i brudno. Poza tym kiera mogła byc sportowa i byłoby lepiej.
A tak - ot bardzo zadbany FL z mierną loteczka nad tylna klapą i na kołpakach  _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kizar (Nysa)

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 14:38 Temat postu: |
|
|
| Franiu126p napisał: | No jasne,. bo lepiej jeździć serią, tylko koniecznie3 na chromach i na glebie. Inne to wieś.
Bardzo mi sie podoba, miałem okazje siedzieć w malcu, którego wnętrze było w 100% ze skóry, efekt kapitalny. Jeszcze kilka elementów do przerobienia i będzie git  |
jak bys czytal uwaznie to wiekszosci kolor nei pasuje a nie ten tyop modyfikacji |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madd (Wrocław)
 Pochwał: 11 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 15:03 Temat postu: |
|
|
Fotele rewelacja. Nie znacie sie
Kierownice bym czarną dał za to.
Troche za dużo tego białego... inaczej tez widze obszycie deski...
Ale pomysł oryginalny  _________________ [img]http://img40.imageshack.us/img40/1020/osp.gif[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 17:26 Temat postu: |
|
|
Zmieniłbym kiere na czarną, przełączniki również na biało(wogóle rzucają sie w oczy)
Ogólnie fajny, fajne dywaniki, bardzo oryginalnie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbix (Zabrze)

|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 18:51 Temat postu: |
|
|
Kwestia gustu ale mi sie to nie widzi... fotele tylko są ładne ale szkoda że standardowe  _________________
Live FAST! drive FAST! think FASTER! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 21:56 Temat postu: |
|
|
Mi się bardzo podobają siedzenia i dywaniki , ale o gustach się nie rozmawia. Ładnie by wyglądało jak byś mu dał szeroką podsufitkę  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cojac_85 (Oświęcim)
![]()
|
Wysłany: Czw 12 Cze, 08 22:21 Temat postu: |
|
|
| Franiu126p napisał: | No jasne,. bo lepiej jeździć serią, tylko koniecznie3 na chromach i na glebie. Inne to wieś.
Dla wszystkich: gleba będzie i nowe kółeczka tyż będa - jak już napisałem wcześniej jest to początek modyfikacji (nie wszystko naraz)
Dla kogoś obszyty maluch skórą to wieś, ja jestem innego zdania, wieś zaczyna się wtedy gdy coś jest przerobione w nieprofesjonalny sposób i przynosi jednocześnie kiepski i nie praktyczny efekt końcowy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
micha$
 Pochwał: 4
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 08 0:17 Temat postu: |
|
|
| cojac_85 napisał: |
Dla kogoś obszyty maluch skórą to wieś, ja jestem innego zdania, wieś zaczyna się wtedy gdy coś jest przerobione w nieprofesjonalny sposób i przynosi jednocześnie kiepski i niepraktyczny efekt końcowy |
Jedno już masz.
Osobiście uważam, że odważnie zrobione, bardzo niepraktycznie no i oczywiście kiera mogłaby nie być biała. A co do foteli to wydaje mi się, że jednak białe powinny być boczki a nie środek. _________________ Nie bój się zmiany na lepsze... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cojac_85 (Oświęcim)
![]()
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 08 12:46 Temat postu: |
|
|
| micha$ napisał: | | cojac_85 napisał: |
Dla kogoś obszyty maluch skórą to wieś, ja jestem innego zdania, wieś zaczyna się wtedy gdy coś jest przerobione w nieprofesjonalny sposób i przynosi jednocześnie kiepski i niepraktyczny efekt końcowy |
Jedno już masz.
Osobiście uważam, że odważnie zrobione, bardzo niepraktycznie no i oczywiście kiera mogłaby nie być biała. A co do foteli to wydaje mi się, że jednak białe powinny być boczki a nie środek. |
Ludzie ile razy mam mówić że ten maluszek nie jest przeznaczony do zwykłej jazdy na codzień - wówczas cała robota poszła by na marne - to ma być przytulny dupowóz :p Nie będę się już na ten temat wypowiadać a tym bardziej czytać beznadziejnych i krytykujących wypowiedzi - Każdy ma swój gust-jeden wolałby to drugi tamto - jeśli ktoś weźmie się do zrobienia czegoś nietypowego (w tym przypadku obszycie 100% wnętrza) zawsze znajdzie się masa ludzi-krytyków-taka jest już mentalność na forach.
NIE CYTUJ CAŁYCH POSTÓW JAK PISZESZ BEZPOŚREDNIO POD NIM //Lama |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Franiu126p (z nienacka)
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 8 Ostrzeżeń: 4
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 08 12:48 Temat postu: |
|
|
cojac_85, nie wyczułeś chyba ironii w moim poście.
Wpisz w profilu skąd jesteś - regulamin  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 08 18:03 Temat postu: |
|
|
Fajne fotele, gdybys tak jeszcze przelaczniki przy zegarach zrobil na bialo to wtedy by sie to jakos komponowalo, ale osobiscie nie chcialbym miec bialego koloru w samochodzie, bo dlugo by sie nie utrzymal    _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 08 20:07 Temat postu: |
|
|
Bo fora internetowe są po to aby stawiać czoła również zdaniom krytyki ! Taka ich rola między innymi. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
cojac_85 (Oświęcim)
![]()
|
Wysłany: Pią 13 Cze, 08 21:23 Temat postu: |
|
|
| Franiu126p napisał: | cojac_85, nie wyczułeś chyba ironii w moim poście.
Wpisz w profilu skąd jesteś - regulamin  |
Wykluczone, wypowiedź odnosiła się tylko do nielicznych osobników
-----------------------------------------------------------------------------------
Jeśli chodzi o krytykę - puszczam ją bokiem 
WPISZ W PROFILU MIASTO Z KTÓREGO JESTEŚ    //Lama |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Moch (Łódź)

1979 Fiat 126p ST
|
Wysłany: Sob 14 Cze, 08 7:03 Temat postu: |
|
|
Krytyka, jeśli jest kuturalna - ma być motywująca, a nie puszczana bokiem.
Tyle ode mnie. _________________ Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Porthos (Głosków/ pod Wawą)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 14 Cze, 08 8:02 Temat postu: |
|
|
może jest niepraktyczne, ale mi się bardzo podoba - jeżeli dojdą do tego odpowiednie detale (koła, dopracowanie nadwozia) i jakieś smaczki to będzie się prezentował naprawde świetnie - a to ze jest niepraktyczne ? - to w końcu decyzja właściciela, jemu się ma podobać, a w tym przypadku uważam że może się podobać i innym  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dominik2 (Tarnów)
![]()
|
Wysłany: Sob 14 Cze, 08 11:44 Temat postu: |
|
|
| Wszyscy co się wypowiadają, że nie praktyczne, pewnie nie mieli nigdy jasnej tapicerki. Mam od dluższego czasu i nie ma z tym żdnego problemu, bardzo latwo się czyści znacznie lepiej niż materiałową tapicerke. Do autora tematu: Gdzie kupileś tą skórę i w jakiej cenie? Czy jest to specjalna do samochodów? I czy jak ci postoi samochód długo na słońcu to nie żółknie? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|