Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Oleje
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Sob 28 Sty, 12 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja używam w swoim mineralny orlenu platinium. Dobry olej. Silniczek ma przejechane 140tys i nie zauważyłem spadków mocy. Za spadki mocy moze być odpowiedzialne wiele silników. Nie tylko olej... Producent zaleca mineralny i taki leje. od 10tys km w silniku nie było nic grzebane, olej dolewam jak trzeba. Olej spala tak jak producent podaje. Nic tylko jeździć.

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
paulo850

PostWysłany: Sob 28 Sty, 12 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja szykuję sie do remontu i mysle na polsyntetykiem jakims.

a jak juz temat o olejach to co ze skrzynią? tylko hipol?
dzis rano jak wyjechałem malcem to masakra jak biegi wchodziły.. jakbym tam masła napchał a nie oleju;p chyba ze to norma przy ujemnych temp..
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Nie 29 Sty, 12 15:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hipole masz różne. Kup trójkę bo jest jeszcze czwórka i piątka. Zalałem skrzynie trójką i elegant'cko chodzi

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
Fabi96

PostWysłany: Pon 13 Lut, 12 23:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A Selektora jeszcze ktoś używa??
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 13 Lut, 12 23:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

selektor to jeden z najgorszych olejów do bardzo zmęczonych życiem silników

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
czerwony_wariat (Warszawa)

PostWysłany: Pon 14 Maj, 12 19:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zalewam go Lotosem mineralnym i nie narzeka Smile
Cena odpowiednia do jakości,powiem,tylko tyle. Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Pon 14 Maj, 12 22:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lotos to nie olej, lotos to woda Devil

Mi na rozgrzanym silniku na wolnych paliło się ciśnienie oleju. Zmieniłem na castrola i problem jak ręką odjął Smile

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 6:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie narzekam,i tak będzie swap więc tego silnika mi nie szoda,za 1 litr-13 zł,Castrol pewnie ok 90 za 4l?
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 6:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja daje za litr castrola luzem 12,80 Laughing

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 8:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

castrol i mobil takie same siki

Ja leję szwajcarskiego midlnda

Powrót do góry

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 14:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zatem oleje są dobre Castrola i Oczywiście Motul,ale te oleje rozlewane są także w Polsce,najlepszy olej jaki można kupić w Polsce to Liqui Moly,rozlewany jedynie w Niemczech,nie lbie Niemców ale ten Olej jest bardzo dobry.
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 14:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja ostatnio zalałem lotosem 15W40 aby tylko było bo trzeba zużyć ten silnik do końca i robić swapa, poprzedni właściciel też takiego używał i silnik ku mojemu zdziwieniu był bardzo czysty chociaż ma 108k przebiegu.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 14:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak była oliwa na czas zmieniana to był czysty

Powrót do góry

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 16:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jaki silnik chcesz wrzucić?
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 16:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z punciaka 1,2 mpi, taki jak ma Arek
Powrót do góry
Pawelszczecinek (Szczecinek)

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 16:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też polecam Castrol. Ostatnio kupiłem 5L za 50zł Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 17:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jakoś dość tanio
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 17:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czerwony_wariat bo na lewo pewno Devil

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 17:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak robiliście swapa dużo pieprzenia,ja chce wrzucić 1.1 od seja.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Wto 15 Maj, 12 17:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
czerwony_wariat bo na lewo pewno Devil

"wypadło z tira"

to nie temat na dywagacje na temat swapowania Exclamation

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński