Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Offtopic'i
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Portal i forum - sprawy techniczne
Autor Wiadomość
m.a.x.x. (Łódź)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 1:03    Temat postu: Offtopic'i Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zastanawiałem się nad tym co napisał gdzieś JacQ (nie pamiętam gdzie), że 90% życia forum to offtopic'i i to nimi forum żyje. Doszedłem do wniosku że to prawda, tzn. ostre egzekwowanie trzymania się tematu jest złe dla user'ów i moda (który ciągle interweniuje).

Z drugiej strony jak zapytałem o pomoc w zdjęciu rączki od ręcznego denerwowały mnie off-topici przez które musiałem się przebić aby uzyskać pomoc.

Zastanawiam się nad zmianą regulaminu która zabraniała by kategorycznie offtopiców tylko w 2ch działach (tam gdzie ludzie pytają o pomoc czyli Stylistyka i Mechanika) w pozostałych działach można by luźniej traktować offy, zdając się na to że userzy sami wyznaczają cel w jakim zmierza wątek.

Co wy na to?

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 1:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiedz mi tylko ile osob przed napisaniem posta czyta regulamin? Wink a ile zapamieta, że tu może pisac pierdoly a tu nie Laughing Laughing
Powrót do góry
rOgaL (Wroclaw)

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 1:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to 3/4 ludzi maxx zrezygnuje z tego forum i pojdzie gdzeis indziej...oczywiscie jak ktos robi burdel wszedzie i nawet wtracenia z oT nie sa namiejscu mozna egzekfowac ale pameitaj ze forum ejst tez takim misjce m w korym kazdy chcialby by zastac troche luzu a nie sztywne zasady ja kw klasztorze..takei moje zdanie

Member
Member
Pochwał: 1

1992 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 2:11    Temat postu: offy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zmieniaj regulaminu tylko daj modom po cichu instrtukcje zeby troche oczy przymykali na offy i tyle. tak bedzie najlepiej
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 9:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę, że zmiana regulaminu nie jest aż tak potrzebna. W obecnej chwili każdy mniej więcej wie o tym co by zbytnio tematu niepogrążąć, a jeśli OT robi się przesadne to modzi usuwają to i powiedzmy, że jest OK. Takie moje zdanie.
Powrót do góry
Qulek (Retrostyle)

Użytkownik zbanowany
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 9:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niech ŻYJE KONONOWICZ !! Niech nie będzie niczego Smile

Shocked Laughing Laughing

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 9:32    Temat postu: Re: Offtopic'i Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Zastanawiałem się nad tym co napisał gdzieś JacQ (nie pamiętam gdzie), że 90% życia forum to offtopic'i i to nimi forum żyje. Doszedłem do wniosku że to prawda, tzn. ostre egzekwowanie trzymania się tematu jest złe dla user'ów i moda (który ciągle interweniuje).

alleluja

m.a.x.x. napisał:
Z drugiej strony jak zapytałem o pomoc w zdjęciu rączki od ręcznego denerwowały mnie off-topici przez które musiałem się przebić aby uzyskać pomoc.

na tego off topa nie patrz bo to było zrobione po chamsku i z premedytacją Laughing Razz Aż się dziwilem, że nikt tego nie usunął (czyżby panowie modowie w końcu zluzowali? Twisted Evil )

Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
Powrót do góry
bartonq (Katowice)

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 21:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

uwazam to za dobry pomysl gdyz offtopic na forum to rzecz naturalna jak oddawanie moczu. A moderatorzy tegoz forum zabardzo sie przejmują swoją rolą i jest to czesto irytujące.
pozdrawiam
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 30 Sty, 07 22:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zawsze pozwalałem na OT w mniejszym lub większym zakresie. Bo jesli kurde będziemy tylko samymi konkretami się porozumiewać jak jacyś 70 letni zrabialcy, to będzie lipnie.
Powrót do góry
Spike (Warszawa -- Jelonki)

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 1:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bartonq napisał:
A moderatorzy tegoz forum zabardzo sie przejmują swoją rolą i jest to czesto irytujące.

... kto jak kto RazzRazz HEHE

TERYTORIUM126pMembers -- Oddzial 100-lica
... ::: /// Pełną Pizdą rally team \\\ ::: ...
Powrót do góry
Kjub

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 10:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zwłaszcza ci co kaza miasta wpisywac i je zmieniac jak sie cos nie podoba Laughing Laughing
Powrót do góry
scandaL (Warszawa)

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 12:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moch napisał:
Ja zawsze pozwalałem na OT w mniejszym lub większym zakresie. Bo jesli kurde będziemy tylko samymi konkretami się porozumiewać jak jacyś 70 letni zrabialcy, to będzie lipnie.

i ja sie teraz z tym zgadzam
jak bylem jeszcze poczatkujacym modem to bardziej tepilem ot ale potem pogadalem z kilkoma osobami i doszedlem do wniosku ze to jest totalnie bez sensu, bo wtedy zabawy nie ma Mr. Yellow i jest dretwo i nudnie
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 12:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no w końcu <brawo>

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 12:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Osobiscie mysle ze jest w tym jakas moja zasługa Laughing Cool

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 13:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i dobrze myslisz Razz
Powrót do góry
Kjub

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 31 Sty, 07 15:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powiem, a nie mowiłem Rolling Eyes
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 1:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heeeeeej cwaniaku prezesie Exclamation Question dałeś mi ostrzeżenie troche po fakcie Exclamation To się nie liczy Lol

Musiałem dopiero się przyznać z jakimi intencjami był tamten offtop, żeby dać mi ostrzeżenie. Tchórzu czy może niezdecydowany człowieku? Nie wiedziałeś czy dawać czy nie? Musiałem odpowiedź wyłożyć na tacy? Odwieczny problem moralny? Lol hahahahaha czas reakcji qrwa piękny: raptem 6 dni!

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 9:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na 1/4 mili Maxx nie startuj Razz nie masz szans z takim czasem reakcji.. i to trche dziwne było jak dla mnie..

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 11:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Qulek napisał:
Na 1/4 mili Maxx nie startuj

tak chyba ślimaków Lol

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 14:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dla mnie to nic nowego Laughing Laughing mysle ze tylko czekal az bedzie mial mozliwosc ci go dac Mr. Yellow Laughing
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 15:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mógł wymyślić jakiś świeższy powód, a nie odgrzewał kotleta. Przecież to k***a śmieszne jest Lol Musiałem się przyznać, bo inaczej by nie zareagował... Lol Już się nie dziwie dlaczego się tak z Ciebie śmieją na FF Maxx Confused
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Organizator XZlot'13

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 16:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie bierz tego do siebie JacQ Rotfl

Ostatnio zmieniony przez m.a.x.x. dnia Pią 02 Lut, 07 0:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Jacq

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 16:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czego mam nie brać? ostrzeżenia nie biore Laughing

A Ty się jednak zastanów co robisz... Rolling Eyes

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 19:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jacq napisał:
Już się nie dziwie dlaczego się tak z Ciebie śmieją na FF Maxx Confused

I z całego klubu zresztą też.. Laughing

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Czw 01 Lut, 07 20:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Nie bież tego do siebie JacQ Rotfl

Może nawet - BIERZ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Wszystkich polonistów pozdrawiamy serdecznie z tego miejsca. Dzisiejszy odcinek serialu "Jak pisać poprawnie?" sponsoruje Terytorium126p Cool
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Portal i forum - sprawy techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński