| Autor |
Wiadomość |
Sejek (Łódź)

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:14 Temat postu: Odwracanie resoru |
|
|
Nie znalazlem takiego tematu wiec pytam, jak wiadomo na przod sklepuje sie resor zeby kaszlak zszedl w dol, a co jak by po prostu odwrócić resor do góry nogami  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:21 Temat postu: |
|
|
można przyklepać pióro z uszami i zamontować odwrotnie _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:25 Temat postu: |
|
|
Ale bezpieczne to ? _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrekwielki (Łódź, Przysucha)

Pochwał: 8
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:45 Temat postu: |
|
|
No raczej nie...była już wzmianka Org ucho po odwróceniu może się że tak powiem otworzyć, a tuleja wyskoczyć w skrajnych przypadkach. Org włoski resor, z odwróconymi uszami miał 2gie pióro dłuższe od 1szego. Nachodziło ono na ucho zabezpieczając tym samym przed rozginaniem.
 _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:49 Temat postu: |
|
|
| piotrekwielki napisał: | | No raczej nie...była już wzmianka Org ucho po odwróceniu może się że tak powiem otworzyć, a tuleja wyskoczyć w skrajnych przypadkach. Org włoski resor, z odwróconymi uszami miał 2gie pióro dłuższe od 1szego. Nachodziło ono na ucho zabezpieczając tym samym przed rozginaniem. |
Amen _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:50 Temat postu: |
|
|
trzeba by wziąć drugie długie pióro i rozwinąć uszy żeby zrobić te nakładki _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:55 Temat postu: |
|
|
Powinien być gdzieś na forum dział , gdzie można by było pokazać swoje modyfikacje, jak coś zrobić itp. _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 19:57 Temat postu: |
|
|
| arek napisał: | | rozwinąć uszy żeby zrobić te nakładki |
to się wtedy nazywa kucie palenisko, dobry żar, dobry młotek, kowadło i pewna ręka
prościej i pewniej zlecić profesjonaliście
no i materiał ciut przykrótki _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek (Łódź)

1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 20:07 Temat postu: |
|
|
jest kilka zakładów w łodzi świadczących takie usługi _________________
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 20:08 Temat postu: |
|
|
To mniej zabawy z sklepaniem.  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
v max96 (cieszyn)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 20:41 Temat postu: |
|
|
| dobry pomysł macie z tym nowym działem może ktoś zrobi ankiete czy cuś i zobaczymy kto na tak a kto na nie |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 21:51 Temat postu: |
|
|
| tak, była już na ten temet rozmowa, ja tam mam zrobone, siedzi nisko i nic mi się nie dzieje! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sejek (Łódź)

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 11 23:57 Temat postu: |
|
|
| mateuszgan napisał: | | tak, była już na ten temet rozmowa, ja tam mam zrobone, siedzi nisko i nic mi się nie dzieje! |
A ile na tym odwróconym resorze przejechałeś km ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Pochwał: 7
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Pią 18 Lis, 11 8:07 Temat postu: |
|
|
Bez przeglądu i OC pewnie niewiele
mateuszgan a ty nie możesz zrozumieć że jest to niebezpieczne
Jak chcesz się zabić to proszę bardzo ale nie ciągnij za sobą innych  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sebis (Rybnik)

|
Wysłany: Pią 18 Lis, 11 10:09 Temat postu: |
|
|
Ja też mam tak zrobione... + dołożone 1 pióro tylko trzeba te pióro nad tym z tulejkami przyciąć co by nie wadziło ja na tym już dosyć sporo zrobiłem km miedzy innymi jechałem do Niemiec jakieś 700 km w dwie strony i nie zauważyłem aby się cokolwiek z nim zmieniło  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

Pochwał: 2
|
Wysłany: Pią 18 Lis, 11 16:47 Temat postu: |
|
|
| Tomek84 napisał: | | ak chcesz się zabić to proszę bardzo ale nie ciągnij za sobą innych |
Nikogo nie zmuszam, tylko wypowiadam sie, ja tam mam i jest ok, też mam jedno pióro normalnie. _________________ GAN |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 18 Lis, 11 17:37 Temat postu: |
|
|
| mateuszgan napisał: | | ja tam mam i jest ok |
nie jest ok....
| Sebis napisał: | | 700 km w dwie strony i nie zauważyłem aby się cokolwiek z nim zmieniło |
nie zmienia faktu że jest to nieprofesjonalne i niebezpieczne. Koło na dwóch/trzech śrubach też się trzyma...ale nie jest wskazane, aby tak jeździć  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pią 18 Lis, 11 17:58 Temat postu: |
|
|
no ok ale wracając do resoru to co trzeba cały rozłożyć i sklepać każde pióro oddzielnie... a ile klepać trzeba zeby auto siadło 3 - 5cm maxx ! ?
nie da sie zrobić tego jakoś inaczej a moze i szybciej... i nie chodzi mi tu o worki z cementem w bagażniku itp. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 18 Lis, 11 18:31 Temat postu: |
|
|
klepać musisz tyle az siadzie do pożądanej wysokosci...to jest metal...kazdy uderza inaczej w inne miejsca, rożne są twardości...tutaj niema szybciej, jeden sklepie w godzine a inny bedzie sie męczył cały dzien.
nie wiem jak sobie wyobrażasz klepanie złożonego resoru/?? młotem pneumatycznym/?? czy głową?? pomijając że taki resor nadawał by się co najwyżej na okucia do drzwi  _________________ MAŁY, ALE WARIAT |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|