Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Odwracanie resoru

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:14    Temat postu: Odwracanie resoru Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie znalazlem takiego tematu wiec pytam, jak wiadomo na przod sklepuje sie resor zeby kaszlak zszedl w dol, a co jak by po prostu odwrócić resor do góry nogami Laughing
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

można przyklepać pióro z uszami i zamontować odwrotnie

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 5

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale bezpieczne to ?

Organizator Manu'12
Pochwał: 8

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No raczej nie...była już wzmianka Wink Org ucho po odwróceniu może się że tak powiem otworzyć, a tuleja wyskoczyć w skrajnych przypadkach. Org włoski resor, z odwróconymi uszami miał 2gie pióro dłuższe od 1szego. Nachodziło ono na ucho zabezpieczając tym samym przed rozginaniem.

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piotrekwielki napisał:
No raczej nie...była już wzmianka Org ucho po odwróceniu może się że tak powiem otworzyć, a tuleja wyskoczyć w skrajnych przypadkach. Org włoski resor, z odwróconymi uszami miał 2gie pióro dłuższe od 1szego. Nachodziło ono na ucho zabezpieczając tym samym przed rozginaniem.

Amen

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trzeba by wziąć drugie długie pióro i rozwinąć uszy żeby zrobić te nakładki

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinien być gdzieś na forum dział , gdzie można by było pokazać swoje modyfikacje, jak coś zrobić itp.

Organizator Manu'12

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 19:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
rozwinąć uszy żeby zrobić te nakładki

to się wtedy nazywa kucie Very Happy palenisko, dobry żar, dobry młotek, kowadło i pewna ręka Wink
prościej i pewniej zlecić profesjonaliście Smile
no i materiał ciut przykrótki

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 20:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jest kilka zakładów w łodzi świadczących takie usługi

Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 20:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To mniej zabawy z sklepaniem. Rolling Eyes

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 20:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobry pomysł macie z tym nowym działem może ktoś zrobi ankiete czy cuś i zobaczymy kto na tak a kto na nie
Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak, była już na ten temet rozmowa, ja tam mam zrobone, siedzi nisko i nic mi się nie dzieje!
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 17 Lis, 11 23:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mateuszgan napisał:
tak, była już na ten temet rozmowa, ja tam mam zrobone, siedzi nisko i nic mi się nie dzieje!

A ile na tym odwróconym resorze przejechałeś km ?
Powrót do góry
Tomek84 (Łódź,Aleksandrów Ł.)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 8:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bez przeglądu i OC pewnie niewiele Laughing
mateuszgan a ty nie możesz zrozumieć że jest to niebezpieczne
Jak chcesz się zabić to proszę bardzo ale nie ciągnij za sobą innych Exclamation Exclamation

Future Member
Future Member

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 10:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też mam tak zrobione... + dołożone 1 pióro tylko trzeba te pióro nad tym z tulejkami przyciąć co by nie wadziło ja na tym już dosyć sporo zrobiłem km miedzy innymi jechałem do Niemiec jakieś 700 km w dwie strony i nie zauważyłem aby się cokolwiek z nim zmieniło Faja
Powrót do góry
mateuszgan (Będzin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 16:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tomek84 napisał:
ak chcesz się zabić to proszę bardzo ale nie ciągnij za sobą innych

Nikogo nie zmuszam, tylko wypowiadam sie, ja tam mam i jest ok, też mam jedno pióro normalnie.

Organizator Manu'12

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 17:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mateuszgan napisał:
ja tam mam i jest ok

nie jest ok....

Sebis napisał:
700 km w dwie strony i nie zauważyłem aby się cokolwiek z nim zmieniło

nie zmienia faktu że jest to nieprofesjonalne i niebezpieczne. Koło na dwóch/trzech śrubach też się trzyma...ale nie jest wskazane, aby tak jeździć Devil

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 17:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ok ale wracając do resoru to co trzeba cały rozłożyć i sklepać każde pióro oddzielnie... a ile klepać trzeba zeby auto siadło 3 - 5cm maxx ! ?
nie da sie zrobić tego jakoś inaczej a moze i szybciej... i nie chodzi mi tu o worki z cementem w bagażniku itp.

Organizator Manu'12

PostWysłany: Pią 18 Lis, 11 18:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

klepać musisz tyle az siadzie do pożądanej wysokosci...to jest metal...kazdy uderza inaczej w inne miejsca, rożne są twardości...tutaj niema szybciej, jeden sklepie w godzine a inny bedzie sie męczył cały dzien.
nie wiem jak sobie wyobrażasz klepanie złożonego resoru/?? młotem pneumatycznym/?? czy głową?? pomijając że taki resor nadawał by się co najwyżej na okucia do drzwi Devil
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński