| Autor |
Wiadomość |
bzyq (lodz widzew)
![]()
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 13:18 Temat postu: odklejanie bocznych listw |
|
|
sposob na pozbycie sie listew a mianowicie kleju
jakis srodek i przyzad czy cos ?
pozdrawiam  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Lama (Litzmannstadt) Site Admin
Pochwał: 33
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 14:56 Temat postu: |
|
|
| jak został ci klej to wyciągnij troche wachy z baku, na szmatę i czyść. Działa lepiej niż ekstrakcyjna a i tańcza jest. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bzyq (lodz widzew)
![]()
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:00 Temat postu: |
|
|
i zejdzie bez problemu ?  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
 Pochwał: 6
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:02 Temat postu: |
|
|
Ja tam bym tego taki pewny niebył.Jak zostaną jakieś resztki kleju na drzwiach to benzyną zejdą,ale niema pewności że listwa nie zedrze lakieru...Niewiem czy dobrze godom,bo ja sie na blacharce nieznam,ale dla pewności to by na ciepło trzeba było zdejmować
Ostatnio zmieniony przez Marchewa dnia Pon 02 Kwi, 07 15:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:02 Temat postu: |
|
|
| Powinno. Ja w zeszłym roku zmywałem zwykłom wachą acwalt ojcu z auto i zchodziło pięknie. Tylko weź sobie załóż pożądne gumowe rękawice, nie jakieś tam ala chirurg. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marchewa (Łódź)
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:03 Temat postu: |
|
|
| A nie widzisz różnicy między zaschłym asfaltem a klejem pod listwą?[/img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:08 Temat postu: |
|
|
| Widzę ale da radę, gdyby nie dała rady wacha to można też birolem zmywać ale z nim to trzeba uważać bo rozpuszcza nawet myśli, a wacha lkakieru nie rozpóści. A no i weź dwie szmaty, jedną polej wachą a drógą weź suchą, i najpierw z wachą przetrzyj/ zetrzyj i drógą do sucha. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Demon126p (Loża Szyderców)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 13 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 16:15 Temat postu: |
|
|
Dykta lub ekstrakcyjna.
Zwykła wacha jest tłusta troszke i zostawi plamy. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 16:16 Temat postu: |
|
|
| jak odrazu wycierasz do sucha to nie ma śladu. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
bzyq (lodz widzew)
![]()
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 17:41 Temat postu: |
|
|
yyy no to niezeszlo bylem sprawdzic. i jeszxze pytanie m bo jak zdjalem listwy to wokul nich jest taki czarny osad co ni *** tez niecche zejsc
help ;p albo przykleje spowrotem ;p |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 07 17:48 Temat postu: |
|
|
To zostaje użycie rozpuszczalnika zwanego BIROL, tylko uważaj żeby nie przesadzić bo czasami potrafi rozpuścić lakier a nawet myśli  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Debo75 (Łódź)

|
Wysłany: Czw 07 Cze, 07 10:07 Temat postu: |
|
|
Kurcze widzę że to ciężkawa sprawa z tym, a też chciałem je zerwać u siebie. Odklejała mi się na drziwach i jak lekko pociągnąłem dalej w ramach testu czy można ją zerwać bez problemu to poszła z kawałkiem lakieru ;/ więc przykleiłem spowrotem.... _________________ Zielony Fiat 126 el '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw 07 Cze, 07 10:09 Temat postu: |
|
|
| Ja nie wiem co wy od tych listew chcecie, nigdy nie uratowały wam drzwi? Ja mam szeroką FL'owską i przydała sie już kilka razy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Debo75 (Łódź)

|
Wysłany: Czw 07 Cze, 07 10:18 Temat postu: |
|
|
ale w El są takie wąskie a przecież nic nie chronią i tak najbardziej wysuniętą krawędzia drzwi jest pod klamką nijak otwierając drzwi nie trafisz w listwe w ELu. Ty masz szeroką na samym dole więc chroni np od krawężnika a w ELu ona jest wąska i na środku. Zrobili ją chyba tylko do estetyki... _________________ Zielony Fiat 126 el '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw 07 Cze, 07 10:23 Temat postu: |
|
|
| Mnie tam się podoba, ale nie wnikajmy w gusta. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Wto 19 Sie, 08 9:45 Temat postu: problem |
|
|
czyli mówicie że listwy są klejone? bo mam cudo z 90' FL na szerokich listwach i własnie nie wiem jak sie ich pozbyc,bo gdyby mialy zostac dziury w drzwiach,to ja dziekuje dajcie znac jak to jest zrobione i jak sie tego pozbyc, z gory dzieki...aha jeszcze jedno,znaczki przod i tyl sa normalnie wyciagane a nie klejone? pozdro |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Wto 19 Sie, 08 11:44 Temat postu: |
|
|
Szeroki są na zatrzaskach, czyli masz koło sześciu (nia pamiętam) kwadratowych otworków.
Co to zmywania takich zanieczyszczeń jak klej czy asfalt to jedyny najsilniejszy mi znany to cykloheksanol
używany do czyszczenia powierzchni lakierniczych przed nakładaniem folii. Ale nie jest raczej do zdobycia ot tak... A gdy się kończy to benzyna zwykłą. A jeśli coś takiego nie daje rady to oznacza, że osoba zmywająca jest wyjątkowo niecierpliwa  _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
lewy06 (Inowrocław)
|
Wysłany: Wto 19 Sie, 08 14:29 Temat postu: |
|
|
moj kumpel zmywal estrakcyjna a ten brudny czarny pasek to sprobuj jakas pasta np plastmal nie wiem obojetnie byle do lakieru tak jakbys polerke robil _________________ >Połączyła nas wspólna pasja< |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 9:38 Temat postu: |
|
|
czyli mówicie że to zatrzaski będą i zostaną dziury po nich? to jak się tego pozbyć? łom jakiś?
dokładnie to takie coś będzie, zobaczcie i powiedzcie jak się tych listew pozbyć i co mi po nich zostanie ;] z góry dzięki,pozdrawiam
http://img147.imageshack.us/my.php?image=dsc00438pt4.jpg |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 10:29 Temat postu: |
|
|
Zdejmujesz boczek, odkręcasz śrubkę na śrubokręt gwiazdkowy (jest na środku), po czym przesuwasz całą listwę parę centymetrów w stronę tyłu samochodu i odciągasz, schodzi bez problemu. Pozostałe listwy, mają takie plastikowe kołeczki w nadkolach, wyciągasz kołeczki i tak samo przesuwasz i odciągasz. Tak było przynajmniej u mnie
A co do tego co ci zostanie to zaznaczone są otwory w miejscach w których zostaną otwory po demontażu listwy.
Najlepiej to sobie to zaspawać bo szpachla może odlecieć
Powodzenie  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 11:49 Temat postu: |
|
|
kurde to fest spawać?! tego szkoda spawać auto poezja,wczoraj 35kkm strzeliło ;] a malczan z mojego roku,więc szkoda go kurde remontować :p ale z plastikiem to tak średnio wygląda... bo planuje jeszcze wszystkie loga ściągnąć ... przód tył i te listwy,potem obniżyć,lampy nowe itd. funduszy nie ma wiele bo sie nie pracuje,a auto po Ś.P. dziadku [*] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PimpQ (EZG)

Pochwał: 7
1991 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 12:17 Temat postu: |
|
|
Zależy jak chcesz robić swojego Malca Jeżeli masz zamiar ściągać oznaczenia i listwy, to i tak będziesz musiał coś z dziurami zrobić (czyt. zaspawać/zaszpachlować) więc tak czy inaczej, będziesz musiał malować.  _________________ Podpis został wyłączony przez Administratora |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 14:11 Temat postu: |
|
|
| kurcze no własnie nie wiem, może by go tak zostawić z tymi plastikami i nie malowac,jakaś gleba,wydech,jakieś lampki,coś takiego? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 14:50 Temat postu: |
|
|
Szpachla na miliard% odpadnie, dam sobie za to pindola uciąć! Jeśli chcesz się ich pozbyć, to tylko zaspawać otwory. Wykończyć szpachlą, w podkład, lakierek i będzie miodzio  _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wolf88 (RymanówZdrój/Krosno)
|
Wysłany: Sro 20 Sie, 08 22:44 Temat postu: |
|
|
kumpel przykleił od wewnątrz drzwi w miejscach otworów takie blaszki, później trochę szpachli na zewnątrz położył i trzyma mu się to już 3 lata, a śladu po dziurach nie widać... _________________ Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE
Green i Bordo
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|