Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
odklejanie bocznych listw

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
bzyq (lodz widzew)

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 13:18    Temat postu: odklejanie bocznych listw Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sposob na pozbycie sie listew a mianowicie kleju Ekhm...

jakis srodek i przyzad czy cos ?

pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member
Pochwał: 33

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 14:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak został ci klej to wyciągnij troche wachy z baku, na szmatę i czyść. Działa lepiej niż ekstrakcyjna a i tańcza jest.
Powrót do góry
bzyq (lodz widzew)

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i zejdzie bez problemu ? Smile
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tam bym tego taki pewny niebył.Jak zostaną jakieś resztki kleju na drzwiach to benzyną zejdą,ale niema pewności że listwa nie zedrze lakieru...Niewiem czy dobrze godom,bo ja sie na blacharce nieznam,ale dla pewności to by na ciepło trzeba było zdejmować

Ostatnio zmieniony przez Marchewa dnia Pon 02 Kwi, 07 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinno. Ja w zeszłym roku zmywałem zwykłom wachą acwalt ojcu z auto i zchodziło pięknie. Tylko weź sobie załóż pożądne gumowe rękawice, nie jakieś tam ala chirurg.
Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A nie widzisz różnicy między zaschłym asfaltem a klejem pod listwą?[/img]
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 15:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widzę ale da radę, gdyby nie dała rady wacha to można też birolem zmywać ale z nim to trzeba uważać bo rozpuszcza nawet myśli, a wacha lkakieru nie rozpóści. A no i weź dwie szmaty, jedną polej wachą a drógą weź suchą, i najpierw z wachą przetrzyj/ zetrzyj i drógą do sucha.
Powrót do góry
Demon126p (Loża Szyderców)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 13
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 16:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dykta lub ekstrakcyjna.
Zwykła wacha jest tłusta troszke i zostawi plamy.
Member
Member

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 16:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak odrazu wycierasz do sucha to nie ma śladu.
Powrót do góry
bzyq (lodz widzew)

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 17:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

yyy no to niezeszlo Ekhm... Sad bylem sprawdzic. i jeszxze pytanie m bo jak zdjalem listwy to wokul nich jest taki czarny osad co ni *** tez niecche zejsc Ekhm...

help ;p albo przykleje spowrotem Very Happy ;p
Powrót do góry
Lama (Litzmannstadt)
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 07 17:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To zostaje użycie rozpuszczalnika zwanego BIROL, tylko uważaj żeby nie przesadzić bo czasami potrafi rozpuścić lakier a nawet myśli Very Happy
Powrót do góry
Debo75 (Łódź)

PostWysłany: Czw 07 Cze, 07 10:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze widzę że to ciężkawa sprawa z tym, a też chciałem je zerwać u siebie. Odklejała mi się na drziwach i jak lekko pociągnąłem dalej w ramach testu czy można ją zerwać bez problemu to poszła z kawałkiem lakieru ;/ więc przykleiłem spowrotem....
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Czw 07 Cze, 07 10:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie wiem co wy od tych listew chcecie, nigdy nie uratowały wam drzwi? Ja mam szeroką FL'owską i przydała sie już kilka razy.
Powrót do góry
Debo75 (Łódź)

PostWysłany: Czw 07 Cze, 07 10:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale w El są takie wąskie a przecież nic nie chronią i tak najbardziej wysuniętą krawędzia drzwi jest pod klamką nijak otwierając drzwi nie trafisz w listwe w ELu. Ty masz szeroką na samym dole więc chroni np od krawężnika a w ELu ona jest wąska i na środku. Zrobili ją chyba tylko do estetyki...
Site Admin
Member
Member

PostWysłany: Czw 07 Cze, 07 10:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mnie tam się podoba, ale nie wnikajmy w gusta.
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 19 Sie, 08 9:45    Temat postu: problem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli mówicie że listwy są klejone? bo mam cudo z 90' FL na szerokich listwach i własnie nie wiem jak sie ich pozbyc,bo gdyby mialy zostac dziury w drzwiach,to ja dziekuje Sad dajcie znac jak to jest zrobione i jak sie tego pozbyc, z gory dzieki...aha jeszcze jedno,znaczki przod i tyl sa normalnie wyciagane a nie klejone? pozdro
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Wto 19 Sie, 08 11:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szeroki są na zatrzaskach, czyli masz koło sześciu (nia pamiętam) kwadratowych otworków.
Co to zmywania takich zanieczyszczeń jak klej czy asfalt to jedyny najsilniejszy mi znany to cykloheksanol
używany do czyszczenia powierzchni lakierniczych przed nakładaniem folii. Ale nie jest raczej do zdobycia ot tak... A gdy się kończy to benzyna zwykłą. A jeśli coś takiego nie daje rady to oznacza, że osoba zmywająca jest wyjątkowo niecierpliwa Razz

PostWysłany: Wto 19 Sie, 08 14:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moj kumpel zmywal estrakcyjna a ten brudny czarny pasek to sprobuj jakas pasta np plastmal nie wiem obojetnie byle do lakieru Laughing tak jakbys polerke robil

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli mówicie że to zatrzaski będą i zostaną dziury po nich? to jak się tego pozbyć? łom jakiś? Very Happy
dokładnie to takie coś będzie, zobaczcie i powiedzcie jak się tych listew pozbyć i co mi po nich zostanie ;] z góry dzięki,pozdrawiam
http://img147.imageshack.us/my.php?image=dsc00438pt4.jpg
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 10:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zdejmujesz boczek, odkręcasz śrubkę na śrubokręt gwiazdkowy (jest na środku), po czym przesuwasz całą listwę parę centymetrów w stronę tyłu samochodu i odciągasz, schodzi bez problemu. Pozostałe listwy, mają takie plastikowe kołeczki w nadkolach, wyciągasz kołeczki i tak samo przesuwasz i odciągasz. Tak było przynajmniej u mnie Wink

A co do tego co ci zostanie to zaznaczone są otwory w miejscach w których zostaną otwory po demontażu listwy.

Najlepiej to sobie to zaspawać bo szpachla może odlecieć Faja

Powodzenie Wink

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 11:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurde to fest Ekhm... spawać?! tego szkoda spawać Very Happy auto poezja,wczoraj 35kkm strzeliło ;] a malczan z mojego roku,więc szkoda go kurde remontować :p ale z plastikiem to tak średnio wygląda...Sad bo planuje jeszcze wszystkie loga ściągnąć ... przód tył i te listwy,potem obniżyć,lampy nowe itd. funduszy nie ma wiele bo sie nie pracuje,a auto po Ś.P. dziadku [*]
Powrót do góry
PimpQ (EZG)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 7

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 12:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zależy jak chcesz robić swojego Malca Question Jeżeli masz zamiar ściągać oznaczenia i listwy, to i tak będziesz musiał coś z dziurami zrobić (czyt. zaspawać/zaszpachlować) więc tak czy inaczej, będziesz musiał malować. Wink

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 14:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurcze no własnie nie wiem, może by go tak zostawić z tymi plastikami i nie malowac,jakaś gleba,wydech,jakieś lampki,coś takiego?
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 14:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szpachla na miliard% odpadnie, dam sobie za to pindola uciąć! Jeśli chcesz się ich pozbyć, to tylko zaspawać otwory. Wykończyć szpachlą, w podkład, lakierek i będzie miodzio Mr. Green

PostWysłany: Sro 20 Sie, 08 22:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kumpel przykleił od wewnątrz drzwi w miejscach otworów takie blaszki, później trochę szpachli na zewnątrz położył i trzyma mu się to już 3 lata, a śladu po dziurach nie widać...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński