Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Obrotomierz od AF156

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
krasnal126p

PostWysłany: Nie 03 Lip, 11 17:50    Temat postu: Obrotomierz od AF156 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Wpadłem na pomysł zamontowania obrotomierza od Alfy Romeo 156. Jest to bardzo fajny obrotomierz. tylko teraz zaczynają się schody. jak go podłączyć. jest ciężko bo ma 36 pinów. tylko który od czego. znalazłem jakiś schemat może ktoś pomoże mi go rozszyfrować?

By krasnal001 [/img]

By krasnal001 [/img]

By krasnal001

Ostatnio zmieniony przez krasnal126p dnia Wto 05 Lip, 11 16:19, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 03 Lip, 11 19:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znalazłeś schemat Very Happy, ale... od diesla Very Happy Jakbym miał ten obrotek to bym mógł powiedzieć co jest od czego, po jakimkolwiek schemacie ciężko jest dojść... Najlepiej go rozebrać i sprawdzić co idzie do czego...

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
krasnal126p

PostWysłany: Nie 03 Lip, 11 20:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem że od diesla. bo ja właśnie mam do wykorzystania obrotomierz od diesla. i chyba tak zrobię. rozbiorę i zobaczę co gdzie idzie.

Tak wygląda rozebrany obrotomierz. I co dalej? ciekawe który to plus i tak dalej:/

http://imageshack.us/photo/my-images/641/dsc02114b.jpg/
Powrót do góry
dyzio121193

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 0:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh ale z tego co wiem to disloskie silniki nie maja podpiętego obrotka pod zapłon tylko pod alternator bo jak wiadomo w disli nie ma iskry przy normalnej pracy silnika, wiec cieżko bedzie z podlączeniem.
Moim zdaniem widząć po schemacie pin 19 to sygnał 15 mozna pod aku+ a 5 pin do masy. Nie wiem czy dobrze rozkminiam niech sie ktoś inny wypowie to bedzie pweniejsza pomoc.
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 19:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z czujnika położenia wału może taki obrotek czytać

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
dyzio121193

PostWysłany: Nie 02 Paź, 11 21:01    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek napisał:
z czujnika położenia wału może taki obrotek czytać

Jeśli to jest pytanie... to taki niestety nie ale niektóre obrotki działaja wlaśnie za pomocą sygnały polożenia wału, nie dam sobie glowy uciać ale chyba niektóre hondowskie:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński