Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
obnizanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika
Autor Wiadomość
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 8:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

AAA muszę odkopać Mr. Green

Powiedzcie no mi, jakie springi i od czego podpasują do malucha ? i ile trzeba ciąć ?

W gRATcie miałem ucięte o 2 zwoje i było bardzo miękko, i mysle ze jak by doszedl szerszy kapeć to by mi dobijało Blee
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 9:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od mercedesa 190 ponoć bierze sie jedną sprężyne przednią i przecina na pół

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 12 7:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odkop Twisted Evil

Pierwsze wrazenia po zalozeniu gleby.
Przednie kola sie rozjechaly na zewnatrz i trzeba ustawic zbieznosc, bo auto plywa po calej drodze. Druga rzecz. Resor byl na 8cm, odboje troche przycialem. Widze, ze teraz resor jest usmiechniety i znowu opiera sie na odbojach. Nie chce ich dalej przycinac, bo beda mi kola przycieraly jak jeszcze bardziej siadze, ale przod nie pracuje przez to.

Pyt. 1: prowadzi sie tak tragicznie, przez rozjechana zbieznosc prawda ? kola \ / tak sie ulozyly Razz (patrzac od gory) ale nie wiem czy juz zbieznosc ustawiac czy pojezdzic i czekac az sie resor ulozy.
Pyt. 2: docinac odboje czy lepiej zostawic, zeby bardziej juz nie siadal ?
Pyt. 3: wymienic amory na tylne z przodu, czy zostawic tak jak jest? Pytam, bo jak i tak sparty na odbojach jest to nie wiem czy jest sens wymieniania
Pyt. 4: przeglad przejdzie jakos?
Pyt. 5: to norma, ze po wyboistej drodze tak nim trzesie ?

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 12 9:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1- zbieżność skręć drążkami na oko aby kola zeszły się do środka / \ . Pojeździj trochę aby się ułożył i wtedy jedz na ustawienie zbieżności do zakładu aby ustawili na tip top

2- jak chcesz aby bardziej usiadł to je wyciągnij. Ale mimo wszystko jak wpadniesz w dziurę to będzie tuklo bo resor będzie szybko się opierać o odbój. Czyli najlepiej go wyciągnąć.

3- wypadało by wymienić ale możesz zostawić i będzie ok

4- Mala wada gleby Wink Sztywny jest i dlatego;)

i zapewne zrobił się pokrak;)więc kąty też do ustawienia masz ale to kwesta jak co komu się podoba. Jeden chce aby kola stały prosto drugi zaś aby był negatyw Wink
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 12 9:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Magic napisał:
2- jak chcesz aby bardziej usiadł to je wyciągnij. Ale mimo wszystko jak wpadniesz w dziurę to będzie tuklo bo resor będzie szybko się opierać o odbój. Czyli najlepiej go wyciągnąć.

Jak chcesz sobie połamać resor to wyciągnij odboje. Życzę szczęścia na dziurach.
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 12 12:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro siedzi na odbojach, to je uyebac jeszcze troche. No ale jezeli dalej na nich bedzie siedzial, to zmiana amorow jest bez sensu w sumie. Pytanie o przeglad jeszcze bylo Razz Nie czepiaja sie, jak jest beton a nie zawieszenie ? Mr. Green

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 12 12:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak chcesz mieć niżej to utnij podstawki resora o kilka milimetrów.
Powrót do góry
Magic (Zelów/Bełchatów)

Pochwał: 1

PostWysłany: Pon 02 Kwi, 12 12:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja pojechałem na przegląd pokrakiem i przeszedł normalnie Wink ale to zależny na jakiego diagnostę się trafi Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Mechanika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński