| Autor |
Wiadomość |
Sejek (Łódź)

|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 8:56 Temat postu: |
|
|
AAA muszę odkopać
Powiedzcie no mi, jakie springi i od czego podpasują do malucha ? i ile trzeba ciąć ?
W gRATcie miałem ucięte o 2 zwoje i było bardzo miękko, i mysle ze jak by doszedl szerszy kapeć to by mi dobijało  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
arek (Łódź)

Pochwał: 20
1989 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 9:40 Temat postu: |
|
|
od mercedesa 190 ponoć bierze sie jedną sprężyne przednią i przecina na pół _________________
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 12 7:35 Temat postu: |
|
|
Odkop
Pierwsze wrazenia po zalozeniu gleby.
Przednie kola sie rozjechaly na zewnatrz i trzeba ustawic zbieznosc, bo auto plywa po calej drodze. Druga rzecz. Resor byl na 8cm, odboje troche przycialem. Widze, ze teraz resor jest usmiechniety i znowu opiera sie na odbojach. Nie chce ich dalej przycinac, bo beda mi kola przycieraly jak jeszcze bardziej siadze, ale przod nie pracuje przez to.
Pyt. 1: prowadzi sie tak tragicznie, przez rozjechana zbieznosc prawda ? kola \ / tak sie ulozyly (patrzac od gory) ale nie wiem czy juz zbieznosc ustawiac czy pojezdzic i czekac az sie resor ulozy.
Pyt. 2: docinac odboje czy lepiej zostawic, zeby bardziej juz nie siadal ?
Pyt. 3: wymienic amory na tylne z przodu, czy zostawic tak jak jest? Pytam, bo jak i tak sparty na odbojach jest to nie wiem czy jest sens wymieniania
Pyt. 4: przeglad przejdzie jakos?
Pyt. 5: to norma, ze po wyboistej drodze tak nim trzesie ? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magic (Zelów/Bełchatów)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 12 9:24 Temat postu: |
|
|
1- zbieżność skręć drążkami na oko aby kola zeszły się do środka / \ . Pojeździj trochę aby się ułożył i wtedy jedz na ustawienie zbieżności do zakładu aby ustawili na tip top
2- jak chcesz aby bardziej usiadł to je wyciągnij. Ale mimo wszystko jak wpadniesz w dziurę to będzie tuklo bo resor będzie szybko się opierać o odbój. Czyli najlepiej go wyciągnąć.
3- wypadało by wymienić ale możesz zostawić i będzie ok
4- Mala wada gleby Sztywny jest i dlatego;)
i zapewne zrobił się pokrak;)więc kąty też do ustawienia masz ale to kwesta jak co komu się podoba. Jeden chce aby kola stały prosto drugi zaś aby był negatyw  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 12 9:46 Temat postu: |
|
|
| Magic napisał: | | 2- jak chcesz aby bardziej usiadł to je wyciągnij. Ale mimo wszystko jak wpadniesz w dziurę to będzie tuklo bo resor będzie szybko się opierać o odbój. Czyli najlepiej go wyciągnąć. |
Jak chcesz sobie połamać resor to wyciągnij odboje. Życzę szczęścia na dziurach. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 12 12:41 Temat postu: |
|
|
Skoro siedzi na odbojach, to je uyebac jeszcze troche. No ale jezeli dalej na nich bedzie siedzial, to zmiana amorow jest bez sensu w sumie. Pytanie o przeglad jeszcze bylo Nie czepiaja sie, jak jest beton a nie zawieszenie ?  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loony (Leszno/Wroclove)

|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 12 12:45 Temat postu: |
|
|
| Jak chcesz mieć niżej to utnij podstawki resora o kilka milimetrów. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magic (Zelów/Bełchatów)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 02 Kwi, 12 12:58 Temat postu: |
|
|
Ja pojechałem na przegląd pokrakiem i przeszedł normalnie ale to zależny na jakiego diagnostę się trafi  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|