Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Nowy model Fiat 126, zamieszanie w mediach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark
Autor Wiadomość
Citroen BX (Gliwice)

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 17:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mi to przypomina audi A2

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 18:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do tego info, to fakt, najpierw w TVN w pracy oglądałem, później RMF FM a przed chwilą Radio Zet.

Na początku myślałem że się przesłyszałem, później na RMF zwątpiłem ale jak na Zet'ce usłyszałem to jestem już tylko ciekaw, mam nadzieje że jednak nawiążą do bryły 126p a co będzie pod maską to już sprawa drugorzędna, dla mnie liczy się wygląd.
Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 18:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[quote="BlackRider"]co powiedziecie na 100 KM mocy z 900ccm pojemnosci z jednostki benzynowej umieszczonej za tylną osią z napędem oczywiscie RWD?

a co powiedzie na taką stylistykę nadwozia?

[img]http://img504.imageshack.us/img504/6296/abcd00012cc5.jpg[/img][/quote]

Jak będzie Ciebie i nas tu wszystkich stać aby za takie coś załpacić to proszę bardzo
Powrót do góry
szym_cios

Pochwał: 4

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 18:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tego za darmo nie che Rolling Eyes Faja wole tego co mam to mi wystarczy Cool
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 19:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Samo "zdjęcie" to jakieś "fake". Bynajmniej... miałem dziś okazję powiedzieć co nieco do TVNu i jestem zadowolony Cool

Co do samego małego samochodziku - 2 cylindrowy silnik kusi najbardziej. Sądzę jednak, że koncepcja RWD jest raczej chybiona w dzisiejszych czasach. Koszt wytworzenia takiego niby "funcar'a" są wysokie. Jak każdego samochodu z tylnym napędem. A co z normami bezpieczeństwa? Normami emisji spalin w takim małym i 2 cylindrowym silniku, z tak krótkim układem wydechowym? Ile poduszek i kurtyn powietrznych? Czy będzie ABS?

Za dużo niewiadomych. Chyba to wszystko to czyjaś fantazja!

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 19:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To miało być auto konkurujące z chińskimi, tanimi autami m.in. Tata Nano. A z tego co widzę to to będzie kosztowało z 30 kafli conajmniej...

... pozostaje nam czekać.

Pochwał: 6

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 20:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam nadzieje , ze jesli nawet wskrzeszą to będzie on wygladem przypominał naszego malucha, aczkolwiek ciekaw jestem jakby to projektanci zrobili, zdaje mi sie ze maluch nie jest zbyt łatwy do zrobienia mu nowej budy tak jak nowej 500, bo jeśli miałby wygladac inaczej i mieć nieocynkowaną budę to chyba mija się to z celem

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 20:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Teraz już raczej nie ma możliwości, żeby auto było nieocynkowane.
Site Admin
Member
Member
Moderator
Pochwał: 2

1998 Fiat 126p EL

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na materiale widać CiNkA oraz auto Scorpiona Smile

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=HJq-aoN4TRQ[/youtube]

Pochwał: 1

PostWysłany: Wto 15 Kwi, 08 23:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobre! ciekawe co z tego wyniknie Smile

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 0:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Artykuł z wczorajszego Dziennika Łódzkiego (2x pdf):
http://www.wrzuta.pl/pliki/zCy8tiGtYR/ i druga strona: http://www.wrzuta.pl/pliki/vhs5PAwTAU/

Miłej lektury!

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 6:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tylem słyszała ze ma byc mniejszy od 500 i na płycie poddłogowej pandy.
poza tym ze mały, nie przypomina raczcej malucha.
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 8:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobrze, że Cinek nie gadał pierdół tylko powiedział, ze to się nie przyjmie. Gut, gut.

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 8:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiedział prawdę o kasie ale to czy się przyjmie czy też nie to tego nikt nie wie. No może osoby odpowiedzialne za badanie rynku. Jeżeli ruszą z produkcją to na pewno nie w ciemno.

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 8:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Guzik prawda, robie na fabryce to już bym ploty słyszał, a tym razem w samej fabryce cisza, podczas gdy widziałem jeden z pierwszych egzemplarzy Fiata 500 Abarth, Nowego Forda KA (oczywiście przed premierą), przed ogłoszeniem wyników wiedziałem, że 500ka dostanie nagrodę COTY2008.
Sprawa wygląda tak, że stawiają nową halę i uruchamiają nową linię produkcyjną ale wlasnie pod Forda i pod 500ke, ale nie pod jakiegoś fikcyjnego malucha. Po drugie sam maluch ludziom sie źle kojarzy, więc wątpię aby to miałoby zrobić wrażenie. Guzik prawda, pic na wode, fotomontarz Smile
Nie wiem czy mi wolno mówić głośno, ale mam jedną osobę w pracy od której wiem wszystko i narazie mi ta osoba nie wspominała o czymś takim. Poprostu to jest niemożliwe, skoro nawet nie mówią o tym w samym centrum Smile

Poprostu śmiać mi sie chce jak czytam te wiadomości, śmiech na sali. A najwieksze mam rycie z ludzi którzy w to wierzą.

Jeszcze jedno, czy sądzicie że w dobie dzisiejszej technoligii silników, gdzie w Abarthcie wyciąga sie 150km z czterocylindrowego 1,4, fiat pozwoliłby sobie na budowę 2 cylindrowego silnika ? No sory ale w to akurat nie uwierzę. Kolejna sprawa, dlaczego niby wycofali w ostatniej serii SC silnik 899? Tylko produkowane są jednostki TYLKO I WYŁĄCZNIE 1,1 MPi ? A teraz niby mieliby wrócić do 900 jeszcze podobno jakiejś dwucylindrowej. Śmiech na sali. Krzyż na drogę ludziom, którzy wierzą w takie bzdury, nagłośnione tylko przez media.
Pozdro!

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 8:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ignac2004 aleś ty jest.
A daj chłopie pomarzyć. Zrobią to zrobią i już. Nie zrobią to też wcale tragedii nie będzie.
Ważne jest też że najciemniej pod latarnią, więc to że ty o czymś nie słyszałeś to wcale nie jest powiedziane że tego nie będzie. Jak sam przyznałeś stawiają hale i taśmy pod 500 i KA ale dopiero teraz gdzie premiera odbyła się rok temu. W przypadku nowego 126 może być podobnie więc spokojnie z oceną.

Odnośnie 2cylindrowca też jakoś tego sobie wyobrazić nie mogę. W 3 cylindrowy też mi będzie ciężko uwierzyć. A może będzie to jednocylindrowiec Wankla Question

Myślę że raczej należy się skoncentrować na komunikatach z Włoch niż na medialnym szaleństwie, które bardzo często jest mocno przesadzone tak jak np. 300km/h Zientarskiego, lub wybuch gazu w Hucie gdzie to w/g interii wyleciały okna we wszystkim mieszkaniach w okręgu 200m a ja się nawet nie obudziłem a mieszkałem w bloku po drugiej stronie ulicy.

Więcej dystansu i pogody ducha Jupi!

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 9:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

u mnie w gazecie regionalnej zapodali ogromny artykul na temat nowej produkcji malucha...no wlasnie jakiegos malucha ale nie koniecznie fiata 126p
wiec nie ma co sie cieszyc. chcialbym zeby postal nowy 126 ale jak mialby sie calkowicie roznic to juz dupa.
co do faktow to tez pisali ze ma byc dwucylindrowka.

Użytkownik zbanowany

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 10:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym sie mógł skusic pod warunkiem ze bedzie w cenie takiej jak ostatnie modele 126 el ( chyba 13 tys w wersji podstawowej z prawym lusterkiem i zapalniczka ale niech sie wypowie o tym kolega co tam pracuje Wink )

moze znowu powrocą czasy gdzie maluch bedzie autem do lansu ... Laughing

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 12:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

m.a.x.x. napisał:
Na materiale widać CiNkA oraz auto Scorpiona Smile

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=HJq-aoN4TRQ[/youtube]

Dwa pierwsze zdjęcia w tle na ekranie pochodzą z I Trójmiejskiego zlotu - Gdynia, maj 2007. Przed Scorpionem ten czerwony to mój. Very Happy
Powrót do góry
CiNeK (Pabianice)

Member
Member

2000 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 13:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawsze wszystko musza przekrecic co mowie:
Mi chodziło o to ze sie nie przyjmie tak jak ten stary maluch bo na pewno bedzie duzo drozszy i mniej osob go kupi niz starego.bo na pewno nie bedzie to ,,auto dla ludu''
Ale sprytnie to powycinali tak zeby im pasowało!!!

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 13:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak, zostałeś sfałszowany.

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 14:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no fakt ze skrocili Twoja wypowiedz jednakze ja zalapalem odrazu o co Ci chodzilo takze mysle ze wszystko jest git
Powrót do góry
CiNeK (Pabianice)

Member
Member

2000 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 14:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh to dobrze ze mnie dobrze zrozumiałes
POzdrawiam

Pochwał: 6

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 15:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak tak samo odebrałem twoja wypowiedź Wink mam jednak nadzieje że ten nowy maluch będzie przypominał naszego a nie jakieś tam topolino no i że będzie tańszy niz nowe 500...

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
szym_cios

PostWysłany: Sro 16 Kwi, 08 15:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak sie nazywa ten koles od tego niebieskieg malca z filmu?
bo ja go w koszarawie widzialem Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński