Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
NOwy forumowicz

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
piteer (Jarosław)

Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 08 Cze, 08 22:00    Temat postu: NOwy forumowicz Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem Piotrek, wczoraj dołączyłem do grona posiadaczy fiata 126p. Na zdjęciu przedstawię mój nabytek, jest to elegant z 96 roku. Nie wiem co mogę się o nim rozpisać, dopiero co go testuję, przyzwyczajam się, wyczuwam co i jak i dokonuje poprawek. Jest parę drobnych mankamentów w elektryce (nie działa mi klakson, tylne przeciwmgielne (nie pali nawet kontrolka), lampka oświetlenia wnętrza) do wymiany uszczelka pod pokrywą rozrządu i coś muszę zrobić z termostatem, nie otwiera się dolna klapka. W elektryce podejrzewam że to wina jakiegoś bezpiecznika (żarówki dobre). Jeżeli ktoś może mi doradzić jak sie z tymi rzeczami uporać, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich

Ostatnio zmieniony przez piteer dnia Nie 08 Cze, 08 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Jagermeister

PostWysłany: Nie 08 Cze, 08 22:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witaj piteer

wpisz w profilu skąd jesteś (regulamin)

co do elektryki to posprawdzaj włącznik, bezpiecznik i wszystkie styki "po drodze" do tej lampy pmg
Powrót do góry
Małkers (Lublin)

PostWysłany: Pon 09 Cze, 08 5:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piotrek pisałes cos o uszczelce pod rozrzadem wymien cały rozrzond tak bedzie najlepiej i najbezpieczniej rozrzad nowy 35 zł ale bedziesz jezdził spokojnie

Witam cie serdecznie Piotrek na naszym forum jak bys miał jakiejs pytania pisz hetnie odpowiem
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pon 09 Cze, 08 7:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mhmmm... Po fotce niewiele widać.

Widzę ze między kierunkowskazami zapaćkane na czarno, czyżby rdza? Uderzony też w lewy przód i odprysk lakiery na nadkolu. Fajnie że masz uchylane tylne szybki Smile Poprosimy o więcej bardziej dokładnych zdjęć Smile
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pon 09 Cze, 08 10:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wkrótce się gdzieś wybiorę i zrobię jakieś ładne zdjęcia. Przód był wgnieciony dlatego jest pomalowany. Rdza mi bierze też pod przednią szybą w rogu.

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!
Powrót do góry
Bronek (FSM)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pon 09 Cze, 08 19:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to, że tam bierze to norma, radze ci z tym coś szybko zrobić bo będziesz miał basen w maluchu, polecam przerobienie odpływów na tak zwane łezki, ale jesli niechce ci się w to bawić to remontując podszybie nie zapomnij odnowić fabrycznych odpływów Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
4est (Jarosław - RJA)

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 14:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam

Widze że w końcu ktoś miejscowy Very Happy

Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 15:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

4est a skąd dokładniej jesteś? Razz

Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 16:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ile ty masz tego malucha?
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 16:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jutro będzie tydzień a co?

Powrót do góry
Skalak_fsm (Brwinów [Mazowsze])

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 16:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

AHa. BYłem zdziwiony tym że nie wiesz jak sie napina pasek klinowy
Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Pią 13 Cze, 08 16:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dopiero startuję Razz gdzieś mam książkę 126 napraw 126p ale nie mogę jej znaleźć

Powrót do góry
4est (Jarosław - RJA)

PostWysłany: Sob 14 Cze, 08 13:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piteer

Armii Krajowej Jupi![/b]

Powrót do góry
piteer (Jarosław)

PostWysłany: Sob 14 Cze, 08 16:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heehee Very Happy ja z okolic rynku

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński