Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Niebieski powód do dumy 99r

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
szprycha (Toruń)

PostWysłany: Pon 30 Sty, 12 21:53    Temat postu: Niebieski powód do dumy 99r Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siema, na wstępie chciałbym powitać wszystkich posiadaczy malanów Very Happy
Posiadam Fiata 126p 1999r elx "TOWN" 65 tyś km przebiegu, od nowego, wydaje się realne, ponieważ silnik chodzi jak pszczółka. Jestem trzecim właścicielem, pierwszym była kobieta, która woziła dzieci do przedszkola, a później młodszy gość, który zrobił nim w rok trochę ponad 1tyś km i żal mu było by autko stało nieużywane. Kupiłem go całkowicie niechcący, a może chcący, zawsze chciałem mieć malana. Jako, że posiadam Dużego Fiata z 1980r, który przechodzi teraz kapitalny remont blacharsko/mechaniczny i trwa już od pół roku, nie miałem za bardzo czym jeździć, oprócz samochodu ojca, czym mi się nie uśmiechało, bo co swój to swój. Wracając do malana, przeglądałem sobie allegro z ciekawości jak tam z maluszkami u nas w okolicy, no i fart trafił, że moją uwagę przykuł niebieski fiat 126p z miarę niskim przebiegiem. Pierwsza myśl, czemu by nie kupić, chociaż mama mnie zabije... Zaraz zwołałem kumpla i po godzinie czasu oglądałem już go na żywo. Nie mogłem oprzeć się emocją i po jeździe próbnej już spisywaliśmy umowę Very Happy Blacharsko, dziur niema, ruda wychodzi ale w ogóle mnie to nie zraża, mechanicznie, bdb silnik pali jak głupi i to teraz podczas tych mrozów, jedyny problem był z klemami, coś nie łączyły, no i tłumik do wymiany, lekko już pierdzi. Nie ściąga, jedzie prosto, może z tyłu coś krzywo stoi, ale to wszystko to pierdoły, w końcu to malan i jego niepowtarzalny klimat Very Happy Plany były takie, żeby użytkować go na co dzień, a później może puścić gdzieś dalej... od razu wybiłem sobie to z głowy jak tylko go zakupiłem, razem z bratem przeglądaliśmy już ceny części blacharskich i w porównaniu do 125p wyjdzie to dużo taniej, więc decyzja zapadła, jak tylko powróci Duży Fiat, jego mały brat idzie na warsztat Very Happy w planach mamy jakiegoś SWAPA, ale nie jestem co do tego pewny, możecie mi to wybić z głowy, a może wręcz mnie przekonacie do tego hehe Very Happy
a teraz kilka zdjęć. Zapomniałbym, jestem szczęśliwym posiadaczem od tygodnia Twisted Evil

pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
fiat126pknightrider (Kielce)

PostWysłany: Pon 30 Sty, 12 21:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miniatury! Maluszek całkiem ładny.
Powrót do góry
wojtek6996 (Bełchatów)

PostWysłany: Pon 30 Sty, 12 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ładna sztuka Very Happy
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pon 30 Sty, 12 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co tyle tych granatow na Terytorium?? Razz szczerze podobuje mi sie strasznie Smile))

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Marcinb858 (Ożarów)

PostWysłany: Pon 30 Sty, 12 22:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witamy nowego maluchofana Smile jak bym widział swojego Wink wrzucaj miniatury zdjęć i wpisz skąd jesteś Smile
Powrót do góry
maniek1994 (Ostrowiec Świętokrzyski)

PostWysłany: Pon 30 Sty, 12 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo ładny Maluszek Smile No dokładnie Marcin, jak twój Very Happy hehe
Więcej fot Exclamation
Powrót do góry
Galerianek

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 9:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wspaniale kolejny w zajebistym kolorze hmm nie wiem czemu mi sie ten kolor podoba haha

Jak bedziesz go robił na oryginał to chociaz mu alu z cc zapodaj XD

Ogólnie fajnie że są jeszcze ludzie co o eleganty dbają XD
Powrót do góry
ArKo

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 10:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piękny maluch Smile

Usunięte. Wstaw miniatury! //morrek
Powrót do góry
szprycha (Toruń)

PostWysłany: Wto 31 Sty, 12 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Marcinb858 napisał:
Witamy nowego maluchofana Smile jak bym widział swojego Wink wrzucaj miniatury zdjęć i wpisz skąd jesteś Smile

jestem z Torunia Very Happy u mnie zdjęcia wyglądają na odpowiedniego rozmiaru, ale jak chcecie miniatury to postaram się coś z tym zrobić Smile niestety narazie więcej zdjęć nie mam, ale będę robił je na bieżąco wraz z postępem prac przy malanie Very Happy dzisiaj chciałem wymienić tłumik i po długich bojach ustawienia nowego na miejsce okazało się, że ten nowy nie pasuje, ponieważ ma schode i nie idzie dokręcić tłumika. Jako, że cały dzień robiłem na dworze to zamontowałem ponownie stary przepalony tłumik, tyle do pracy, żeby jakoś jutro rano pyrkał, a jutro popołudniu wyrównam tą schode i zamontuje nowy tłumik Twisted Evil dziękuje za miłe słowa odnośnie malana pozdro Smile
Powrót do góry
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 0:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co widzię to tylko mój elegant ma przejechane ponad 100tys km Smile super stan jak widać. podobuje mi sie bardzo Smile pozdrawiam

http://www.terytorium126p.pl/forum/malczik-126-elx-98-bo-musi-byc-elegant-cko-t8343.html
Powrót do góry
kaszel666

Pochwał: 1

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 9:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój ma przejechane ponad 150 tyś Very Happy, Ładny jest zostaw go w serii, tylko rudą wyganiaj.
Powrót do góry
kaszel1510 (Toruń)

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 17:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W prawym progu na laczeniu z blotnikiem chyba jest dziurka co?? XD .Dzis widzialem go pod towimorem bo parkowalem kolo ciebie maluszek fajnie wyglada.No ja bym byl za mocnym r2 a nie swapem.I nie zajmuj mi miejsca pod towimorem Laughing
Powrót do góry
jjarzombekk (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 1

1990 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 18:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładny egzemplarz Smile
blue army Smile

Ogólnopolski
Klub
Miłośników
Mechanika
Pitera
 Wstawaj, Ryba, ojczyzna cię wzywa. haha Smile
Powrót do góry
szprycha (Toruń)

PostWysłany: Sro 01 Lut, 12 18:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszel1510 napisał:
W prawym progu na laczeniu z blotnikiem chyba jest dziurka co?? XD .Dzis widzialem go pod towimorem bo parkowalem kolo ciebie maluszek fajnie wyglada.No ja bym byl za mocnym r2 a nie swapem.I nie zajmuj mi miejsca pod towimorem Laughing

no też to zauważyłem ostatnio, jak był brudny to się kamuflowała, ktoś to zakleił jakimś sylikonem czy czymś Surprised progi zdrowe, na lewarku do góry, bez problemu. Blacharka to jest pikuś, Fiata powraca, to biorę się za malana.Z rozpędu wjechałem, gdzie miejsce było, a że szyby miałem zmrożone jak diabli to nie chciałem cudować i parkować gdzie indziej Very Happy Smile chodzi mi po głowie podrobienie seryjnego silnika, zastanawiałem się nad gaźnikiem od motoru, ale jak pisałem wszystko powoli, narazie robię go by mi służył dzielnie hehe pozdro
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński