| Autor |
Wiadomość |
szprycha (Toruń)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 21:53 Temat postu: Niebieski powód do dumy 99r |
|
|
Siema, na wstępie chciałbym powitać wszystkich posiadaczy malanów
Posiadam Fiata 126p 1999r elx "TOWN" 65 tyś km przebiegu, od nowego, wydaje się realne, ponieważ silnik chodzi jak pszczółka. Jestem trzecim właścicielem, pierwszym była kobieta, która woziła dzieci do przedszkola, a później młodszy gość, który zrobił nim w rok trochę ponad 1tyś km i żal mu było by autko stało nieużywane. Kupiłem go całkowicie niechcący, a może chcący, zawsze chciałem mieć malana. Jako, że posiadam Dużego Fiata z 1980r, który przechodzi teraz kapitalny remont blacharsko/mechaniczny i trwa już od pół roku, nie miałem za bardzo czym jeździć, oprócz samochodu ojca, czym mi się nie uśmiechało, bo co swój to swój. Wracając do malana, przeglądałem sobie allegro z ciekawości jak tam z maluszkami u nas w okolicy, no i fart trafił, że moją uwagę przykuł niebieski fiat 126p z miarę niskim przebiegiem. Pierwsza myśl, czemu by nie kupić, chociaż mama mnie zabije... Zaraz zwołałem kumpla i po godzinie czasu oglądałem już go na żywo. Nie mogłem oprzeć się emocją i po jeździe próbnej już spisywaliśmy umowę Blacharsko, dziur niema, ruda wychodzi ale w ogóle mnie to nie zraża, mechanicznie, bdb silnik pali jak głupi i to teraz podczas tych mrozów, jedyny problem był z klemami, coś nie łączyły, no i tłumik do wymiany, lekko już pierdzi. Nie ściąga, jedzie prosto, może z tyłu coś krzywo stoi, ale to wszystko to pierdoły, w końcu to malan i jego niepowtarzalny klimat Plany były takie, żeby użytkować go na co dzień, a później może puścić gdzieś dalej... od razu wybiłem sobie to z głowy jak tylko go zakupiłem, razem z bratem przeglądaliśmy już ceny części blacharskich i w porównaniu do 125p wyjdzie to dużo taniej, więc decyzja zapadła, jak tylko powróci Duży Fiat, jego mały brat idzie na warsztat w planach mamy jakiegoś SWAPA, ale nie jestem co do tego pewny, możecie mi to wybić z głowy, a może wręcz mnie przekonacie do tego hehe
a teraz kilka zdjęć. Zapomniałbym, jestem szczęśliwym posiadaczem od tygodnia
pozdrawiam  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
fiat126pknightrider (Kielce)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 21:55 Temat postu: |
|
|
| Miniatury! Maluszek całkiem ładny. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wojtek6996 (Bełchatów)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:08 Temat postu: |
|
|
ładna sztuka  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:08 Temat postu: |
|
|
co tyle tych granatow na Terytorium?? szczerze podobuje mi sie strasznie )) _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcinb858 (Ożarów)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:11 Temat postu: |
|
|
Witamy nowego maluchofana jak bym widział swojego wrzucaj miniatury zdjęć i wpisz skąd jesteś  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
maniek1994 (Ostrowiec Świętokrzyski)

|
Wysłany: Pon 30 Sty, 12 22:25 Temat postu: |
|
|
Bardzo ładny Maluszek No dokładnie Marcin, jak twój hehe
Więcej fot  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Galerianek

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 9:56 Temat postu: |
|
|
Wspaniale kolejny w zajebistym kolorze hmm nie wiem czemu mi sie ten kolor podoba haha
Jak bedziesz go robił na oryginał to chociaz mu alu z cc zapodaj
Ogólnie fajnie że są jeszcze ludzie co o eleganty dbają  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ArKo

|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 10:23 Temat postu: |
|
|
piękny maluch 
Usunięte.
Wstaw miniatury! //morrek |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szprycha (Toruń)

|
Wysłany: Wto 31 Sty, 12 21:27 Temat postu: |
|
|
| Marcinb858 napisał: | Witamy nowego maluchofana jak bym widział swojego wrzucaj miniatury zdjęć i wpisz skąd jesteś  |
jestem z Torunia u mnie zdjęcia wyglądają na odpowiedniego rozmiaru, ale jak chcecie miniatury to postaram się coś z tym zrobić niestety narazie więcej zdjęć nie mam, ale będę robił je na bieżąco wraz z postępem prac przy malanie dzisiaj chciałem wymienić tłumik i po długich bojach ustawienia nowego na miejsce okazało się, że ten nowy nie pasuje, ponieważ ma schode i nie idzie dokręcić tłumika. Jako, że cały dzień robiłem na dworze to zamontowałem ponownie stary przepalony tłumik, tyle do pracy, żeby jakoś jutro rano pyrkał, a jutro popołudniu wyrównam tą schode i zamontuje nowy tłumik dziękuje za miłe słowa odnośnie malana pozdro  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
metalzkudowy (Kudowa Zdrój)

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel666
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 12 9:48 Temat postu: |
|
|
Mój ma przejechane ponad 150 tyś , Ładny jest zostaw go w serii, tylko rudą wyganiaj. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszel1510 (Toruń)

|
Wysłany: Sro 01 Lut, 12 17:54 Temat postu: |
|
|
W prawym progu na laczeniu z blotnikiem chyba jest dziurka co?? .Dzis widzialem go pod towimorem bo parkowalem kolo ciebie maluszek fajnie wyglada.No ja bym byl za mocnym r2 a nie swapem.I nie zajmuj mi miejsca pod towimorem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jjarzombekk (Łódź)

Pochwał: 4 Ostrzeżeń: 1
1990 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 01 Lut, 12 18:29 Temat postu: |
|
|
Ładny egzemplarz
blue army  _________________ ihad
Bo szacunek i renomę zdobywa się latami...
Ogólnopolski
Klub
Miłośników
Mechanika
Pitera
Wstawaj, Ryba, ojczyzna cię wzywa. haha  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szprycha (Toruń)

|
Wysłany: Sro 01 Lut, 12 18:44 Temat postu: |
|
|
| kaszel1510 napisał: | W prawym progu na laczeniu z blotnikiem chyba jest dziurka co?? .Dzis widzialem go pod towimorem bo parkowalem kolo ciebie maluszek fajnie wyglada.No ja bym byl za mocnym r2 a nie swapem.I nie zajmuj mi miejsca pod towimorem  |
no też to zauważyłem ostatnio, jak był brudny to się kamuflowała, ktoś to zakleił jakimś sylikonem czy czymś progi zdrowe, na lewarku do góry, bez problemu. Blacharka to jest pikuś, Fiata powraca, to biorę się za malana.Z rozpędu wjechałem, gdzie miejsce było, a że szyby miałem zmrożone jak diabli to nie chciałem cudować i parkować gdzie indziej chodzi mi po głowie podrobienie seryjnego silnika, zastanawiałem się nad gaźnikiem od motoru, ale jak pisałem wszystko powoli, narazie robię go by mi służył dzielnie hehe pozdro |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Prezenty na wieczór panieński
|