Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
niebieski elx Jakrzesia 1997r
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
jakrzes (Ludwinowo/Włocławek)

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 18:40    Temat postu: niebieski elx Jakrzesia 1997r Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak jak obiecałem, przedstawiam swojego malucha. Jest to model elx z 1997r. Ogólnie silnik ładnie pracuje, zawieszenie też dobre. Blacharka w najgorszym stanie też nie jest, widać już jakieś małe pęcherzyki na nadkolach ale nie jest tak strasznie, gorzej jest na progach. Do zrobienia jest jeszcze zwrotnica, bo trochę ciasno chodzi. Plany jakie mam do bobka to naprawić wszystkie te usterki, poczyścić(już prawie skończone) i wypolerować dobrze lakier bo jest prawie mat. Co do dalszych prac będę myślał wraz ze wzrostem gotówki w portfelu Wink

Więcej zdjęć dam jak już go poczyszczę i znajdę trochę czasu ogólnie bo na razie go brak.
Powrót do góry
Quoter (LDZ)

Member
Member
Pochwał: 4

1998 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 19:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wypoleruj i kup dobry wosk >60zł i lekier wyjdzie na ludzi
i tak trzymaj, nie zwieśniacz go Smile mamy nadzieje ze bedziesz się udzielać
i fajni by było gdybys napisał ile masz lat i skąd wiesz o terytorium126p

Future Member
Future Member
Pochwał: 2

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 19:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jak żywy moj maluszek!
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 19:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
i fajni by było gdybys napisał ile masz lat i skąd wiesz o terytorium126p

Wpisywałem w profilu wiek ale nie wiem czemu nie wyświetla... Tak więc lat mam 18 a o forum dowiedziałem się szukając czegoś na googlach Wink
Powrót do góry
Damiano (Łódź)

Member
Member
Organizator Manu'12
Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 20 Lis, 11 20:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no, kolor którym jestem zachwycony... Smile bardzo ładna sztuka, dbaj o niego Wink

Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 14:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakrzes musimy się widze styknąc Smile
Ja z kowala,we włocławku jestem praktycznie codziennie Razz
Ładny maluszek nie powiem Smile
polerka plus wosk jesienno zimowy i będzie dobrze Smile

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja we włocławku też raczej codziennie bo szkoła Wink Chyba nawet kumpel kiedyś mi o Tobie gadał, że też malcem śmigasz Mr. Yellow

A tak ogólnie to bobek już wypolerowany i jakoś lakier przejrzał ale na wiosnę będę musiał popracować trochę na blachą bo jest trochę w gorszym stanie niż na zdjęciach

Powrót do góry
Lajkonik (Kraków)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ziomala. No jak w pysk strzelił taki jak mój. Nawet widzę wyposażenie identiko - szyby uchylne, ogrzewana szyba ... tylko fotele inne.
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 19:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fotele akurat zmieniałem na skaje bo bardziej mi się podobała niż zwykłe szmaciane Wink
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 20:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakrzes napisał:
Fotele akurat zmieniałem na skaje bo bardziej mi się podobała niż zwykłe szmaciane Wink

No ta Very Happy Skóra, tzn. wyższej klasy wyposażenie Twisted Evil

Future Member
Future Member
Pochwał: 1

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 20:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no nareszcie kolega z włocławka jeszcze tabilca WEA moj tez ma wea czarne tablice rządzą no i powitać kolege z włoclawka moze w nast roku jakiś spot w toruniu? Kto wie:)
Powrót do góry

PostWysłany: Nie 27 Lis, 11 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
No ta Very Happy Skóra, tzn. wyższej klasy wyposażenie Twisted Evil

No ba ! Mr. Yellow

Cytat:
no nareszcie kolega z włocławka jeszcze tabilca WEA moj tez ma wea czarne tablice rządzą no i powitać kolege z włoclawka moze w nast roku jakiś spot w toruniu? Kto wie:)

Powitać Wink Jak malec będzie się dobrze sprawował to może i będzie jakiś spocik Wink

Edit:

Dziś zakupiłem Inter Grocliny, trzeba je trochę poczyścić i zamontować w malcu. Tak z ciekawości zapytam ile mogą być warte bo nie wiem czy nie przepłaciłem Smile I jeszcze ktoś może się orientuje ile mogą być warte te moje skajowe siedzonka, są w niezłym stanie.

EDIT: 15.02.2012

Tak więc przyszły ferie i w końcu maluch zaczyna odżywać albo i umierać jak kto woli ;p Ogólnie wziąłem się za mały remont. Obecnie silnik został wyciągnięty wraz ze skrzynią będę starał się go lekko usprawnić czyli zabawa z głowicą, gaźnikiem i te inne duperele myślałem o odchudzeniu koła ale za bardzo nie mam gdzie wyważyć tego, chce wyspawać jeszcze jakiś wydech tylko nie wiem za bardzo jaki no i wiadomo, czyszczenie, malowanie. Co do budy to dzisiaj prawdopodobnie wezmę się za kucie bitexu no i łatanie podłogi ale to już pewnie jutro. Następne plany to wszystko zakonserwować dobrze Wink

Z wyposażenia doszła jeszcze kierownica MC do sporego odnowienia.

Będę starał się na bieżąco dodawać relacje z prac nad maluchem Wink
Powrót do góry
BOLEKlodz (Łódź)

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 15 Lut, 12 16:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zacny wózek milordzie.
I odświeżony!
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R.
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 15 Lut, 12 16:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To nie jest MC Smile Czekamy na efekty prac Smile

Member
Member
Organizator Manu'12
Ostrzeżeń: 1

1997 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 15 Lut, 12 19:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo mi się podoba!! czarne zdarzaki wygladaj super, i ogólnie cały jest ekstar:DVery HappyVery Happy chce takiego!!

Powrót do góry
ArKo

PostWysłany: Sro 15 Lut, 12 20:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no fajnie Smile
Powrót do góry
Fabi96

PostWysłany: Sro 15 Lut, 12 21:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

super!! oby tak dalej!!
Malucha kupiłeś albo w rodzinie jest od początku??
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 17 Lut, 12 13:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adrian. napisał:
To nie jest MC Smile Czekamy na efekty prac Smile

Zmylił mnie ten znaczek na którym pisze "Monte Carlo" ale rzeczywiście jak popatrzyłem na zdjęcia to MC to nie jest Very Happy

Fabi96 napisał:
Malucha kupiłeś albo w rodzinie jest od początku??

Kupiłem od jakiegoś dziadka o którym dowiedziałem się przypadkowo. Niestety Stan malucha nie jest "dziadkowaty", wypucowany i wyjeżdżany tylko w niedziele do kościoła co ukażą zdjęcia poniżej Smile

Tak więc odsłonięte trochę dziurek, niestety stan podłogi mnie trochę zaskoczył ale byłem też przygotowany na trochę pracy z nią. Najchętniej wymieniłbym podłogę na nową niestety mój uczniowski jeszcze fundusz na to nie pozwala ;/

Jak widać poprzedni właściciel miał pojęcie o naprawie podłogi Very Happy Blacha przyłapana na parę spawów zasłaniająca częściowo dziury ;p

druga strona

i progi też w nie najlepszej kondycji

I chyba pomyślę nad zmianą drzwi

Tymczasem lecę dalej do garażu postępować z pracami Smile
Powrót do góry
Fabi96

PostWysłany: Pią 17 Lut, 12 13:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no troche roboty będzie Shocked
dajesz do blacharza albo sam to będziesz robił??
czekamy na następne fotki z prac Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Sro 22 Lut, 12 13:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrobię małe odświeżenie ale nic szczególnego w sumie. Wziąłem się za silnik, rozebrałem trochę i zacząłem bawić się z głowicą. Do wymiany jest sprzęgło i docisk, prawdopodobnie będzie też mały remont co by to się nie rozpadło i jak najlepiej pracowało Wink

Fabi96 napisał:
dajesz do blacharza albo sam to będziesz robił??

Staram się większość prac robić sam, czerpie z tego dużo przyjemności chyba, że nie mam wystarczających narzędzi albo na prawdę nie potrafię czegoś zrobić Smile
Powrót do góry
Mateusz9510

PostWysłany: Sro 22 Lut, 12 14:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Maluszek suuuper 10/10 czekamy na nowe fotki. Razz Podłoga już zrobiona ? Smile Też mam malucha tylko że z 98r http://www.terytorium126p.pl/forum/maluszek-98-elx-t9821.html
Powrót do góry
Jasiek_prl (Zakopane)

PostWysłany: Nie 26 Lut, 12 18:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajny Maluszek i kolorek który chyba najbardziej w elegantach mi leży Cool Jak tam postępy idą?
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Nie 26 Lut, 12 19:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale zgnity Surprised Na takiego nie wyglądał :O

PostWysłany: Wto 28 Lut, 12 14:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No zgnity, zgnity ale będę starał się to ratować Wink Postępy na razie idą marnie, ferie się skończyły, trzeba trochę pomyśleć o przygotowaniach do maturki więc pewnie teraz za szybko malec nie wyjedzie z garażu. Będę starał się gromadzić potrzebne mi części a w czasie wolnym może coś popracuje przy nim. Grubiej to wszystko ruszy pewnie w maju. Mam plan dać mu nowy lakier więc raczej nie opłaca mi się go teraz składać,żeby wyjechać na parę dni i znowu go rozkładać Wink
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 29 Lut, 12 22:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakrzes resor do odbioru 9 lub 10 rano Wink
dogadujemy się z Tą kapliczką ??

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński