| Autor |
Wiadomość |
jakrzes (Ludwinowo/Włocławek)

|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 18:40 Temat postu: niebieski elx Jakrzesia 1997r |
|
|
Tak jak obiecałem, przedstawiam swojego malucha. Jest to model elx z 1997r. Ogólnie silnik ładnie pracuje, zawieszenie też dobre. Blacharka w najgorszym stanie też nie jest, widać już jakieś małe pęcherzyki na nadkolach ale nie jest tak strasznie, gorzej jest na progach. Do zrobienia jest jeszcze zwrotnica, bo trochę ciasno chodzi. Plany jakie mam do bobka to naprawić wszystkie te usterki, poczyścić(już prawie skończone) i wypolerować dobrze lakier bo jest prawie mat. Co do dalszych prac będę myślał wraz ze wzrostem gotówki w portfelu
Więcej zdjęć dam jak już go poczyszczę i znajdę trochę czasu ogólnie bo na razie go brak. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Quoter (LDZ)

Pochwał: 4
1998 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 19:03 Temat postu: |
|
|
Wypoleruj i kup dobry wosk >60zł i lekier wyjdzie na ludzi
i tak trzymaj, nie zwieśniacz go mamy nadzieje ze bedziesz się udzielać
i fajni by było gdybys napisał ile masz lat i skąd wiesz o terytorium126p _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mateuszgan (Będzin)

Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 19:08 Temat postu: |
|
|
| no jak żywy moj maluszek! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 19:33 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | i fajni by było gdybys napisał ile masz lat i skąd wiesz o terytorium126p |
Wpisywałem w profilu wiek ale nie wiem czemu nie wyświetla... Tak więc lat mam 18 a o forum dowiedziałem się szukając czegoś na googlach  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Nie 20 Lis, 11 20:25 Temat postu: |
|
|
nie no, kolor którym jestem zachwycony... bardzo ładna sztuka, dbaj o niego  _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 14:26 Temat postu: |
|
|
jakrzes musimy się widze styknąc
Ja z kowala,we włocławku jestem praktycznie codziennie
Ładny maluszek nie powiem
polerka plus wosk jesienno zimowy i będzie dobrze  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 19:50 Temat postu: |
|
|
No ja we włocławku też raczej codziennie bo szkoła Chyba nawet kumpel kiedyś mi o Tobie gadał, że też malcem śmigasz
A tak ogólnie to bobek już wypolerowany i jakoś lakier przejrzał ale na wiosnę będę musiał popracować trochę na blachą bo jest trochę w gorszym stanie niż na zdjęciach
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lajkonik (Kraków)

|
Wysłany: Sro 23 Lis, 11 20:24 Temat postu: |
|
|
Witam ziomala. No jak w pysk strzelił taki jak mój. Nawet widzę wyposażenie identiko - szyby uchylne, ogrzewana szyba ... tylko fotele inne. _________________ Polski Fiat 126p - 1979r. "Beżowy Oręż"
Polski Fiat 126p FL - 1993r. "Zielony Gnom"
Fiat 126 elx Maluch - 1997r. "Błękitny Grom"
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 19:55 Temat postu: |
|
|
Fotele akurat zmieniałem na skaje bo bardziej mi się podobała niż zwykłe szmaciane  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

Pochwał: 5
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 20:07 Temat postu: |
|
|
| jakrzes napisał: | Fotele akurat zmieniałem na skaje bo bardziej mi się podobała niż zwykłe szmaciane  |
No ta Skóra, tzn. wyższej klasy wyposażenie  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
stopek126p (Toruń)

Pochwał: 1
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 20:18 Temat postu: |
|
|
| no nareszcie kolega z włocławka jeszcze tabilca WEA moj tez ma wea czarne tablice rządzą no i powitać kolege z włoclawka moze w nast roku jakiś spot w toruniu? Kto wie:) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 27 Lis, 11 21:04 Temat postu: |
|
|
| Adrian. napisał: | | No ta Very Happy Skóra, tzn. wyższej klasy wyposażenie Twisted Evil |
No ba !
| Cytat: | | no nareszcie kolega z włocławka jeszcze tabilca WEA moj tez ma wea czarne tablice rządzą no i powitać kolege z włoclawka moze w nast roku jakiś spot w toruniu? Kto wie:) |
Powitać Jak malec będzie się dobrze sprawował to może i będzie jakiś spocik
Edit:
Dziś zakupiłem Inter Grocliny, trzeba je trochę poczyścić i zamontować w malcu. Tak z ciekawości zapytam ile mogą być warte bo nie wiem czy nie przepłaciłem I jeszcze ktoś może się orientuje ile mogą być warte te moje skajowe siedzonka, są w niezłym stanie.
EDIT: 15.02.2012
Tak więc przyszły ferie i w końcu maluch zaczyna odżywać albo i umierać jak kto woli ;p Ogólnie wziąłem się za mały remont. Obecnie silnik został wyciągnięty wraz ze skrzynią będę starał się go lekko usprawnić czyli zabawa z głowicą, gaźnikiem i te inne duperele myślałem o odchudzeniu koła ale za bardzo nie mam gdzie wyważyć tego, chce wyspawać jeszcze jakiś wydech tylko nie wiem za bardzo jaki no i wiadomo, czyszczenie, malowanie. Co do budy to dzisiaj prawdopodobnie wezmę się za kucie bitexu no i łatanie podłogi ale to już pewnie jutro. Następne plany to wszystko zakonserwować dobrze
Z wyposażenia doszła jeszcze kierownica MC do sporego odnowienia.
Będę starał się na bieżąco dodawać relacje z prac nad maluchem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BOLEKlodz (Łódź)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Sro 15 Lut, 12 16:12 Temat postu: |
|
|
Zacny wózek milordzie.
I odświeżony! _________________ Daj mi malucha, Nim zwiedzę okolicę.
Będzie wstyd jak wyprzedzę Kubicę
Przez momo kierownicę cały świat jak na dłoni
Chociaż lepiej Brat nie mówić ile ten Fiat ma koni.
- O.S.T.R. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Sro 15 Lut, 12 16:55 Temat postu: |
|
|
To nie jest MC Czekamy na efekty prac  _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damiano (Łódź)

Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 1
1997 Fiat 126p SWAP
|
Wysłany: Sro 15 Lut, 12 19:30 Temat postu: |
|
|
bardzo mi się podoba!! czarne zdarzaki wygladaj super, i ogólnie cały jest ekstar:D chce takiego!! _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ArKo

|
Wysłany: Sro 15 Lut, 12 20:09 Temat postu: |
|
|
no fajnie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fabi96

|
Wysłany: Sro 15 Lut, 12 21:00 Temat postu: |
|
|
super!! oby tak dalej!!
Malucha kupiłeś albo w rodzinie jest od początku?? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią 17 Lut, 12 13:05 Temat postu: |
|
|
| Adrian. napisał: | | To nie jest MC Smile Czekamy na efekty prac Smile |
Zmylił mnie ten znaczek na którym pisze "Monte Carlo" ale rzeczywiście jak popatrzyłem na zdjęcia to MC to nie jest
| Fabi96 napisał: | | Malucha kupiłeś albo w rodzinie jest od początku?? |
Kupiłem od jakiegoś dziadka o którym dowiedziałem się przypadkowo. Niestety Stan malucha nie jest "dziadkowaty", wypucowany i wyjeżdżany tylko w niedziele do kościoła co ukażą zdjęcia poniżej
Tak więc odsłonięte trochę dziurek, niestety stan podłogi mnie trochę zaskoczył ale byłem też przygotowany na trochę pracy z nią. Najchętniej wymieniłbym podłogę na nową niestety mój uczniowski jeszcze fundusz na to nie pozwala ;/
Jak widać poprzedni właściciel miał pojęcie o naprawie podłogi Blacha przyłapana na parę spawów zasłaniająca częściowo dziury ;p
druga strona
i progi też w nie najlepszej kondycji
I chyba pomyślę nad zmianą drzwi
Tymczasem lecę dalej do garażu postępować z pracami  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fabi96

|
Wysłany: Pią 17 Lut, 12 13:25 Temat postu: |
|
|
no troche roboty będzie
dajesz do blacharza albo sam to będziesz robił??
czekamy na następne fotki z prac  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro 22 Lut, 12 13:40 Temat postu: |
|
|
Zrobię małe odświeżenie ale nic szczególnego w sumie. Wziąłem się za silnik, rozebrałem trochę i zacząłem bawić się z głowicą. Do wymiany jest sprzęgło i docisk, prawdopodobnie będzie też mały remont co by to się nie rozpadło i jak najlepiej pracowało
| Fabi96 napisał: | | dajesz do blacharza albo sam to będziesz robił?? |
Staram się większość prac robić sam, czerpie z tego dużo przyjemności chyba, że nie mam wystarczających narzędzi albo na prawdę nie potrafię czegoś zrobić  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mateusz9510

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jasiek_prl (Zakopane)
![]()
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 12 18:40 Temat postu: |
|
|
Fajny Maluszek i kolorek który chyba najbardziej w elegantach mi leży Jak tam postępy idą? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian. (Śliwice)

|
Wysłany: Nie 26 Lut, 12 19:32 Temat postu: |
|
|
Ale zgnity Na takiego nie wyglądał :O _________________ Auto bez gleby jest jak kobieta bez cycków... pojeździć się da, ale jednak czegoś brakuje
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto 28 Lut, 12 14:30 Temat postu: |
|
|
No zgnity, zgnity ale będę starał się to ratować Postępy na razie idą marnie, ferie się skończyły, trzeba trochę pomyśleć o przygotowaniach do maturki więc pewnie teraz za szybko malec nie wyjedzie z garażu. Będę starał się gromadzić potrzebne mi części a w czasie wolnym może coś popracuje przy nim. Grubiej to wszystko ruszy pewnie w maju. Mam plan dać mu nowy lakier więc raczej nie opłaca mi się go teraz składać,żeby wyjechać na parę dni i znowu go rozkładać  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 29 Lut, 12 22:45 Temat postu: |
|