| Autor |
Wiadomość |
kulik (Rybnik)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 16:42 Temat postu: nie pali sie kontrolka ładowania przy zapalaniu |
|
|
mam nastepujacy problem
gdy przekrece kluczyk i pali sie lampka oleju i recznego (gdy jest zaciagniety )a ładowania nie
gdy zapale auto to kontrolka delikatnie mryga a gdy jade na dosc wysokich obrotach swieci co z tym fantem zrobic
z góry dziex  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Mafiu (Łódź/Andrespol)

Pochwał: 7
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 17:18 Temat postu: |
|
|
witam jest to wina elektromagnesu sprawdz kable przy rozruszniku może się urwały lub poprostu przerwał się tobie kabel od ładowania idący od alternatora do elektromagnesu w rozruszniku możesz jeszcze sprawdzic regulator napiecia ale w to wątpie:) _________________ 126el:)Fiat 126p;Fatalna Imitacja Auta Turystycznego 1-osobowego 2-drzwiowego 6-krotnie przepłaconego:) |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzysztofer00 (Łódź)

Pochwał: 13
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 19:38 Temat postu: |
|
|
A może sie żaróweczka spaliła??  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 19:49 Temat postu: |
|
|
nie wiem co sie tam działo ale juz działa samo sie naprawiło  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Pochwał: 22
1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Sro 12 Lis, 08 19:59 Temat postu: |
|
|
czyli tak jak to w maluchu bywa. Mi się na dziura zapalała i gasla, tak migała i też się naprwaiła sama  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Czw 13 Lis, 08 13:40 Temat postu: |
|
|
dzis rano problem powrócił ale do katowic i spowrotem dojechałem  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)
 Pochwał: 7
|
Wysłany: Czw 13 Lis, 08 13:54 Temat postu: |
|
|
sprawdź ładowanie miernikiem i jak będzie dobre to wysraj się na to, kontrolka świruje i tyle _________________ 1998 EL
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 19:40 Temat postu: |
|
|
| wymieniłem cały rozrusznik i dupa tak samo jak zapale to ona sie zazy troche a gdy przejechałem 500 m zgasła czy to bedzie regulator napiecia ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 19:56 Temat postu: |
|
|
a ładowanie sprawdziłeś czy nie ? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 08 21:24 Temat postu: |
|
|
| nie a ile powinien dawac pradu ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rekin (Władca Piekieł)
 Użytkownik zbanowany Pochwał: 9
|
Wysłany: Sob 15 Lis, 08 9:43 Temat postu: |
|
|
 _________________ Powiedzcie coś nie tak, a zjem Waszego kota!
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Wto 18 Lis, 08 19:42 Temat postu: |
|
|
odswiezam temat Harnasładowanie 14,1 na wolnych obrotach bez niczego załączonego
wczoraj rozładował mi sie aku załozyłem inny miesiąc ma i dzis rano tez padł załączyłem poprzedni aku do ładowania i poszłem do pracy .jakies 15 min temu złozyłem i próbowałem zapalic i nie odzywa mi sie rozrusznik bendix nie odbija a rozrusznik nie kreci dołoze to ze wczoraj tez paliła mi sie kontrolka ładowania podczas jazdy ale tylko delikatnie pomózcie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1997 Fiat 126p ELX
|
Wysłany: Czw 20 Lis, 08 12:10 Temat postu: |
|
|
cos Ci wpierdala prad caly czas. nawet jak auto zgaszone. wez odczep wsio od pradu, radio itp i zobacz czy na rano bedzie tak samo - aku padniety _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kulik (Rybnik)
|
Wysłany: Czw 20 Lis, 08 12:14 Temat postu: |
|
|
usterka usunieta altek nie ładował wcale a rozruch przy próbie zapalenia sie spalił
rozrusznik 70 zł
naprawa altka 20 zł
ucieszona twarz bezcenne  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
elektronik (Bielsko-Biała)

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 23:20 Temat postu: |
|
|
| odświeżę trochę to mój 1 post więc proszę o wyrozumiałość w moim 126p mam problem ponieważ gdy podłączam akumulator wkładam kluczyk przekręcam zaświecają się 2 kontrolki ręczny i akumulator próbuję odpalić rozrusznik robi max jakiś 1 obrót kołem zamachowym i wszystko zdycha i akumulator znów do ładowania jak odpalę na popych to idzie normalnie wszystko przynajmniej tak myślę, jak jest podłączony kablami z 2 samochodem to odpala jakby nigdy nic jak odepnę kable to chodzi lecz jak wyłączę go i spróbuje znów załączyć to mam to samo wie ktoś zo może być źle ??? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Pochwał: 6
1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 23:51 Temat postu: |
|
|
Sprawdź go na innym aku, bo ten co masz w aucie jest prawdopodobnie do wyrzucenia...
Weź jeszcze miernik i sprawdź napięcie na zaciskach. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie 21 Gru, 08 23:53 Temat postu: |
|
|
| a napięcie na zaciskach mam sprawdzić jak jest na chodzie czy jak jest wyłączony ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 2:45 Temat postu: |
|
|
No w tym wypadku interesuje nas napięcie przy wyłączonym silniku. Ale przy okazji możesz sprawdzić sobie też przy silniku na chodzie - będziesz wiedział, czy alternator ładuje.
I dopisz w profilu skąd jesteś.  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 14:35 Temat postu: |
|
|
| kontrolka oleju mi nie świeci może jest jakiś kabel do niej w silniku a jak jest to gdzie i gdzie go podłączyć lub gdzie powinien być podłączony ? ;] sprawdzałem na klemach aku napięcie i mam mniej więcej 12.5V na włączonym jeszcze dziś sprawdzę i dopisze. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 16:31 Temat postu: |
|
|
| elektronik napisał: | | mam mniej więcej 12.5V |
To jest napięcie na silniku uruchomionym czy nie? Bo trochę trudno rozszyfrować Twoją wypowiedź.
U mnie jak żywot aku dobiegł końca, to na zaciskach miałem około 10,8V.
A co do kontrolki oleju - a może to tylko żarówka do wymiany? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piter19850207 (Wrocław/Oława/WBO)
 Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 16:57 Temat postu: |
|
|
| elektronik napisał: | | kontrolka oleju mi nie świeci może jest jakiś kabel do niej w silniku a jak jest to gdzie i gdzie go podłączyć lub gdzie powinien być podłączony |
czujnik cisnienia oleju masz poniżej głowicy, w prawo i trochę wyżej od bagnetu (od sprawdzania oleju), czujnik ten jest wkręcony w blok silnika, możliwe, że tak jak kaszlak_maniak napisał kontrolka tylko się spaliła, albo kabel przy liczniku od niej jest oberwany/odlutowany itp. sprawdź to najpierw i zobaczymy _________________
www.eskadra126p.ugu.pl
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon 22 Gru, 08 20:47 Temat postu: |
|
|
| no jestem jak włączyłem silnik mam na aku ~14.2V i jeszcze jedno jak przekręcam kluczyk (wyłączony silnik) zapalają się te 2 kontrolki przekręcam dalej i elektromagnes wyrzuca mi bendyx czy jakoś tak do koła zamachowego rozrusznik coś tam próbuje ale zdycha dodam że podpiąłem sobie miernik na jakiś czas i jak włączam rozruch to napięcie mi maleje z 12.6 do 6 z czymś czy to wina mojego aku i czy dolanie do niego wody destylowanej coś da czy muszę nowy aku kupić ? |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

1988 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Wto 23 Gru, 08 11:50 Temat postu: |
|
|
Sprawdź samochód jeszcze na jakimś innym aku, ale najprawdopodobniej ten już kończy swój żywot...  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotrek87 (Hajnówka)
![]() Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 05 Lip, 09 1:17 Temat postu: |
|
|
Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj
W FLu mojego kolegi nie świeci w ogóle kontrolka od ładowania.
Da się jechać ale nie ma ładowania (zasięg ograniczony pojemnością aku ).
W czym może tkwić problem?
Proszę o szybką odpowiedź bo muszę jutro (znaczy dzisiaj ) to naprawić  _________________ 126elx '97 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|