Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
nic nie działa, miga tylko kontrolka alarmu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika
Autor Wiadomość
seba15118

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:27    Temat postu: nic nie działa, miga tylko kontrolka alarmu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam!!!
mam maluszka elx z '98 roku. dziś chciałem go odpalić, przekręcam kluczyk i nic się nie świeci, nie działa nic, światła, radio jedynie mryga tylko dioda od alarmu ale wystarczy włączyć zapłon albo otworzyć drzwi i gaśnie, co to może być? na jurto furka mi potrzebna i jak tego nie zrobię to będzie nieciekawie
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Akumulator ci pad Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry
seba15118

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno nie, sprawdzałem w innym samochodzie
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 6

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro dioda od alarmu działa, a reszta nie... Pewnie masz zamontowany alarm z odcięciem zapłonu/prądu w całym aucie. Padło coś w centralce i teraz nie chce się rozbroić.

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a da się to jakoś odpiąć narazie ?
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może być problem...

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale mi to wygląda na jakieś zwarcie bo wystarczy tylko drzwi otworzyć i ona gaśnie całkiem a powinna włączyć się ta lampka koło lusterka
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 20:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miernik uniwersalny masz?

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 21:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odepnij alarm od pradu

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 21:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miernik mam
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 21:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli podejrzewasz zwarcie, to odkręć jedną klemę od aku i podłącz amperomierz. Powinien być pobierany prąd o dość dużej wartości. Ale moim zdaniem to raczej nie to.

PostWysłany: Czw 19 Sie, 10 21:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no dobra, spróbuje. już raz tak miałem ale po pół godziny było dobrze a teraz od rana nic
Powrót do góry
kulik (Rybnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 15:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wytnij alarm on go blokuje na 100% jesli aku jest dobry
Powrót do góry
seba15118

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 16:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki wszystkim, już wiem co jest, wina akumulatora, coś w nim nie łączy chyba, dziś w niego uderzyłem i działa
Powrót do góry
Szczepan (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 2

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 20:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mówiłem Very Happy

D'N'B-Dobry bass cały czas Very Happy
Nadworny awanturnik Mr. Green
Powrót do góry

Member
Member
Moderator

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Pią 20 Sie, 10 20:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
dziś w niego uderzyłem i działa

Widzę że stary sprawdzony rosyjski sposób jest dobry na wszystko. Laughing

PostWysłany: Sob 21 Sie, 10 9:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh, pewnie że najlepszy, jak to nie pomoże to już nie ma ratunku. Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Car Audio i elektronika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński