Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
nagrzewnica z bisa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center
Autor Wiadomość
sensor

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 14:35    Temat postu: nagrzewnica z bisa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panowie jak w temacie potrzebuję info na temat jak zamontować nagrzewnicę czy trzeba gdzieś wycianać jakieś otwory czy coś, jeżeli by miał ktoś fotki to bardzo bym prosił Smile
Powrót do góry
Grociu (EL ....K)
Site Admin
Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 4

1995 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 15:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziurę na węże musisz wyciąć, jedną wywiercić do przykręcenia nagrzewnicy i musisz dwa ucha przyspawać.

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 13 Lut, 11 16:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grociu ewentualnie zrobić tak jak miałem ja nagrzewnice,przecięty ten plastik i wystarczy tylko jedno ucho wtedy Smile
Kurde gdzieś może mam fotkę tego

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 21:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ewentualnie można zamontować to bez spawania, tzn. przykręcasz na dwie śrubki do podłogi bagażnika (musisz wywiercić dwa otworki Wink )

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
sensor

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a powrót puścić w powrut z chłodnicy czy zrobic całkiem drugi obieg??a i jakiej średnicy dać węże do nagrzewnicy od silnika??
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 22:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wpinasz się równolegle do chłodnicy, dajesz trójniki i ciągniesz cienkie węże do nagrzewnicy i po drodze zaworek

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
sensor

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 22:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli dojście i powrót do dużego obiegu tak??i po co zawór jakiś po drodze?
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 20

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 22:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

żeby odcinać nagrzewnicę

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 14 Lut, 11 22:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zawór powinieneś mieć przy konsoli środkowej od bisa.

XD Very Happy
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Sro 16 Lut, 11 19:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak doo duzego obiegu to sie chyba nigdy nie nagrzeje Ekhm... jeden przewód ciagniesz ood silnika a drugi na powrót przy chłodnicy
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 16 Lut, 11 22:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurde do dużego obiegu podłączasz tylko powrót, a z kolektora ssącego masz "specjalne" wyjście, które idzie do nagrzewnicy, jako zasilanie...

XD Very Happy
Powrót do góry
bad boy gang

PostWysłany: Sro 16 Lut, 11 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

morrek własnie to samo napisałem Razz
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 16 Lut, 11 22:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale ja dopisałem skąd ciągnie zasilanie Wink

XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> SWAP Center Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński