Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
My Fiat gRAT !
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 19:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Za szybko się załamujesz. Więcej samozaparcia kolego Wink

A resor na ile masz sklepany i ile springa cięte? Razz

z tego co pamiętam to chyba reor na 5 cm, (jeszcze się nawet ubić nie zdążył) a springi ucięte o 2 zwoje lecz chciałem jeszcze z pół przyciąć Twisted Evil ale resor i springi zostawiam tak jak pisałem a RAtlook
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member
Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 20:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja go nierozumiem
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Wto 22 Lis, 11 21:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"go" tzn. kogo ?
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fajnie. powodzenia

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 15:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"go" tzn. kogo
ciebie
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 17:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aha. No to nie moja głowa czy to rozumiesz czy nie, tak postanowiłem i zdania już nie zmienię
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrobie ot powiem tak auto 1 sprzedajesz za grosze bo potrzebujesz kasy ok rosta rozbierasz bo potrzebujesz kasy i zakładasz temat ze kupisz stary samochód i tego nie rozumiem
Powrót do góry
Jakub Zakrzewsk (Ostrołęka (Mazowsze))

Future Member
Future Member

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 19:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

młody ale nie tobie to oceniać. To jest sprawa Sejek i to jego decyzja. nie wcinaj sie. Ja osobiście go rozumiem. Szkoda mi gRATa ale nie ja jestem jego właściecielem. moim zdaniem powinieneś czasem ugruść się w język.

Sejek wyrazy współczucia
[*] gRAT OSTROŁEKA pamięta [*]
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 20:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

młody2 napisał:
zrobie ot powiem tak auto 1 sprzedajesz za grosze bo potrzebujesz kasy ok rosta rozbierasz bo potrzebujesz kasy i zakładasz temat ze kupisz stary samochód i tego nie rozumiem

Zamiast cc szukam innego auta ale to swoją drogą, a mówiąć "stary samochód" to takiego szukam na projekt RATa kolejny.
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Sro 23 Lis, 11 23:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sejek napisał:
takiego szukam na projekt RATa kolejny.

Tak z ciekawości spytam (bez ironii) - też po to żeby po kilku tygodnaich go na złom wywalić? Szkoda auta. W moim regionie na przykłąd jest problem żeby wyrwać malucha w miarę ogarniętego za parę złotych, a Ty swojego na szrot wysyłasz, bo masz takie widzimisie. Hmm... może warto następnym razem lepiej przemyśleć to co będzie się chciało zrobić? Smile
Powrót do góry
młody2 (konin)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 8:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak chcesz robic nastepnego grata too spoko ale szkoda tego
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 9:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Tak z ciekawości spytam (bez ironii) - też po to żeby po kilku tygodnaich go na złom wywalić?

A Po Ch..j był mi maluch ze zgitą podłogą ? co ? miałem go zostawić w garażu żeby miejsce zajmował ?...
Był to mój pierwszy samochó, za free, więc mało co interesował mnie jego stan początkowo.
Następny samochód na szczura staram się znaleźć poszczególną markę i model ( szukam łady ) ale znaleźć łade ( chodzi mi o modele 20... , i samare ) w tanich pieniądzach w miarę dobrym stanie graniczy z cudem. Jeśli coś ciekawego znajdę to pierwsze co, sprawdzę jak wygląda podłoga.

młody2 napisał:
jak chcesz robic nastepnego grata too spoko ale szkoda tego

A niby dlaczego szkoda ?...
To jak robi ktoś samochód w style : german, cult, jdm, vip czy inne style to też szkoda ?.
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 10:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm... Szukasz Łady. Spoko, też się na to grzałem. Tylko jest kilka spraw kosztownych, jak chociażby felga, doprowadzenie mechaniki do stanu ideału. A skoro szukasz czegoś za małe pieniądze to mogę się domyślić, że po kupnie auta nie będziesz miał pewnie na opłaty Wink A czy w tym momencie jest sens kupowania czegokolwiek?
Mi przeszło koło nosa kilka ładnych okazji, ale nie brałem ich, bo jestem realistą - co z tego, że mam kasę na to auto, nawet na to żeby je opłacić, skoro będzie stało u mnie na podwórku przez pół roku, albo dłużej, bo nie znajdę kasy na grzebanie przy nim?
Trzy lata temu kupiłem WueSKę z 1970 roku, wszystkie części oryginał, idealna do remontu. No i kolejny rok stoi w garażu i tylko przeszkadza. Jeśli tak samo miałoby być z samochodem to ja dziękuję. Wolę uklepać kupkę i dopiero wtedy coś kupić i od razu zabrać się z grubej rury za pracę.
Ale widocznie mamy dwa różne podejścia do tematu.
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 10:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Hmm... Szukasz Łady. Spoko, też się na to grzałem. Tylko jest kilka spraw kosztownych, jak chociażby felga

jesli chodzi o samare to ma rozstaw 4x98 Wink

loony napisał:
A skoro szukasz czegoś za małe pieniądze to mogę się domyślić, że po kupnie auta nie będziesz miał pewnie na opłaty Wink

szukam za małą kwote zeby miec wiecej kwoty na włożenie.

loony napisał:
A czy w tym momencie jest sens kupowania czegokolwiek?

Tzn ?
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 10:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli jeśli masz rozstaw 4x98 to rozumiem, że zapakujesz do niej felgi od malucha? no spoko, każdy lubi co innego.
Chyba nie do końca się rozumiemy. Można robić coś po kosztach albo dobrze. Jeśli kupisz furę za małą kwotę to zaraz będziesz płakał, że masz do wsadzenia tysiąc złotych w silnik, elektrykę i resztę podzespołów. A jak kupisz w dobrym stanie, za wyższą kwotę to prawdopodobnych kosztów będziesz miał mniej.
Ale widocznie tylko moje rozumowanie działa w ten sposób ;]

No chyba, że wychodzisz z zalożenia, że rat nie musi być sprawny, to bierz pierwsze lepsze padło Smile
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 13:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Czyli jeśli masz rozstaw 4x98 to rozumiem, że zapakujesz do niej felgi od malucha?

źle rozumiesz.
http://allegro.pl/felgi-stalowe-13-lada-samara-4x98-et40-kielce-50-i1897392812.html
http://allegro.pl/felgi-lada-samara-2108-2109-2110-110-fiat-polonez-i1931825170.html

loony napisał:
Można robić coś po kosztach albo dobrze. Jeśli kupisz furę za małą kwotę to zaraz będziesz płakał, że masz do wsadzenia tysiąc złotych w silnik, elektrykę i resztę podzespołów. A jak kupisz w dobrym stanie, za wyższą kwotę to prawdopodobnych kosztów będziesz miał mniej.

Chyba mało badasz rynek. Można znaleźć samochód za śmieszne pieniądze a w bardzo dobrym stanie, tylko po prostu trzeba szukać. Wink

loony napisał:
No chyba, że wychodzisz z zalożenia, że rat nie musi być sprawny, to bierz pierwsze lepsze padło Smile

Szczur musi być sprawny.
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 14:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OMG.
Chcesz mieć rata na oryginalnej stalowej feldze od samary? Rolling Eyes
Z tego co wiem to rat musi mieć dobrą felgę, myślałem, że też o tym wiesz, bo przecież jesteś ratlookowym wyjadaczem Laughing Poszerzenie stali wyjdzie Cię około 300pln + wypiaskowanie + pomalowanie. Kupno ładnego alu, który będzie pasować wizualnie to minimum 600pln (a i tak ciężko) + chemia do polerki (koło 150pln) albo malowanie.
Chyba, że będziesz miał oryginalną jak w maluchu miałeś Laughing
Powrót do góry
Sebis (Rybnik)

Future Member
Future Member

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 14:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Swoją drogą chciałbym zobaczyć tą podłogę z tego Twojego malana czy aż tak była zgnita ...
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 14:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
OMG.
Chcesz mieć rata na oryginalnej stalowej feldze od samary? Rolling Eyes
Z tego co wiem to rat musi mieć dobrą felgę, myślałem, że też o tym wiesz, bo przecież jesteś ratlookowym wyjadaczem Laughing

Dałbym felge do poszerzenia. Swoją drogą, Ładna szeroka stal, ładnie pomalowana jest lepsza niz nie jedne alusy...

loony napisał:
Chyba, że będziesz miał oryginalną jak w maluchu miałeś Laughing

No niestety, nie wypowiadaj się jak nie wiesz o co chodzi.
Mam komplet 13" które mialy byc przez zime poszerzane, i mialy trafić do malucha.

Ty też kozak koło masz w swoim maluchu ... Laughing
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 16:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sejek napisał:
Ty też kozak koło masz w swoim maluchu ... Laughing

Nie wiem jak się u was robi, ale ja nie mam zamiaru alu felgi na zimę zakładać Rolling Eyes
Powrót do góry
Świercu (Uć)

Member
Member
Moderator

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 16:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Odpuśćcie sobie, bo ten temat zamienił się w kłótnie między wami... Jeżeli chcecie coś sobie powiedzieć dobitniej to na PW. Pamiętajcie że na forum siedzą też inni użytkownicy.

Dziękuje za uwagę.
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 17:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Nie wiem jak się u was robi, ale ja nie mam zamiaru alu felgi na zimę zakładać Rolling Eyes

nie mówię o zimie tylko o cieplym sezonie...
śmiejesz się z moich felg co miałem w maluchu? to na swoje popatrz najpierw...
przypomnę Ci jak bys zapomnial

cos jeszcze ?...

Koniec OT.
Powrót do góry
loony (Leszno/Wroclove)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 17:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja kupiłem alu dwa tygodnie temu, a Ty nawet stali nie poszerzyłeś Very Happy

peace love and gaz do dechy Wink
Powrót do góry
Sejek (Łódź)

PostWysłany: Czw 24 Lis, 11 17:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

loony napisał:
Ja kupiłem alu dwa tygodnie temu, a Ty nawet stali nie poszerzyłeś Very Happy

Jak kupiłem z miesiąc temu, z zamiarem poszerzenia w zimę, tak więc na przyszly sezon bym je mial na aucie tak jak Ty twoje felgi wiec nie bardzo rozumiem w czym problem.

Macie pany nierówno pod sufitem Razz temat zamykam bo jest dla mnie chore go trzymać na forum,dział śmietnik jest już Razz peace/stasiu126p
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński