Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Montaż uchylnych szyb w ELegancie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka
Autor Wiadomość
Big0s93

PostWysłany: Wto 13 Kwi, 10 21:39    Temat postu: Montaż uchylnych szyb w ELegancie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Posiadam eleganta, zainwestowałem w szybki uchylne, wszystkie klamki i trzymania.
Wszystko założyłem i się zdziwiłem.

Jako że jest to 126el z 96 roku (początek produkcji), nie ma w nim uchylnych szyb tylko zaślepki. Zdjąłem je i chciałem wkręcić trzymanie szyby. Tutaj się zdziwiłem.

Do czego te szyby trzeba przykręcić?
Tam musi być jakaś podkładka, czy coś?
Ewentualnie jak można improwizować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi Wink
Powrót do góry
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Wto 13 Kwi, 10 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak masz wkładki w tylne lampy... masz takie białe plasticzki wbite w kwadracik i do tego są przykręcone śróby i 3mają lampę... to samo jest w tym miejscu tylko że one są czerwone i większe... musisz dokupić takie kostki tej wielkości potem je wstawić i wkręcić
Powrót do góry
Big0s93

PostWysłany: Wto 13 Kwi, 10 21:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okej dzięki, będę szukał.
Wink
Powrót do góry
Grubszy (ŚWIĘTOGRÓD)

PostWysłany: Wto 08 Cze, 10 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kostki pasują takie też z poloneza tylko minimalnie trzeba podpiłować, bo do malca ciężko je dostać.
Powrót do góry
nokian (Szczecin/Przecław)

PostWysłany: Pon 30 Maj, 11 9:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grubszy napisał:
Kostki pasują takie też z poloneza tylko minimalnie trzeba podpiłować, bo do malca ciężko je dostać.

tak jak kolega mówi , pasują od poldka
w Szczecinie w sklepie Fiata płaciłem za kostke 1 zł a tam jest 6 kostek , a kostki porawidłowe do montażu szybek maja kolor czerwony. Nie wciskaj i nie kupuj białych bo kiepsko śruby trzymaja i maja kiepskie gwinty Wink
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 17

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Pon 30 Maj, 11 10:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie odświeżaj starych tematów!

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Stylistyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński