| Autor |
Wiadomość |
piotr1610
![]()
|
Wysłany: Pon 22 Paź, 07 22:14 Temat postu: montarz silnika od 127 |
|
|
mam pytanie jestem w posiadaniu silnika od fiata 127 po kapitalce i chciałem to do malca wstawić tylko nie bardzo wiem jak bardzo bym prosił o jakieś łopatologiczne wyjaśnienie na rysunkach albo zdjęciach jeśli ktoś posiada ze swojej przeróbki będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sebcyc (era)
 Pochwał: 2
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mandolina (Opole)
 Pochwał: 16
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 07 13:07 Temat postu: |
|
|
Na fotkach fajnie widać jak zabrać się za belkę mocowania silnika.
Teraz tylko flansza połączeniowa silnik-skrzynia.
Chłodnica i jej podłączenie.
Parę kabelków tu i tam.
I w mgnieniu oka masz bestię
Jeżeli słabo znasz się na mechanice nie polecam wykonywania takich modów samemu. _________________ http://www.terytorium126p.pl/forum/post34853.html#34853 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr1610
![]()
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 07 16:16 Temat postu: |
|
|
| znam się w miarę dobrze i mam znajomego mechanika tylko nie bardzo wiedziałem jak wykonać podwieszenie silnika |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sr99 (Środa Wlkp)
 Pochwał: 3
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 07 16:44 Temat postu: |
|
|
W 903 można podwiesić silnik na przerobionej belce z malucha którą najłatwiej by było kupić już gotową, to chyba tak najprościej, innym rozwiązaniem może być zgłoszenie się do tego gościa co napisał 3 posta w tym temacie  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vendorowicz (Korzybie & Gdańsk)
![]()
|
Wysłany: Pią 14 Gru, 07 17:09 Temat postu: |
|
|
| sr99 napisał: | W 903 można podwiesić silnik na przerobionej belce z malucha którą najłatwiej by było kupić już gotową, to chyba tak najprościej, innym rozwiązaniem może być zgłoszenie się do tego gościa co napisał 3 posta w tym temacie  |
Seryjnej belki nie polecam bo:
- za cienkie
- zbyt wiotkie
- za mało sztywne
- i ogólnie do 900 za słabe |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kapsel
 Pochwał: 5 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pią 14 Gru, 07 17:34 Temat postu: |
|
|
montaż  _________________ [img]http://img138.imageshack.us/img138/7055/126bb.gif[img] |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shirkan (Jasło city)
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Nie 27 Lip, 08 1:23 Temat postu: ja ma od 127 |
|
|
belka sama w sobie jest bajecznie prosta tylko lekkie umiejetnosći w zakresie spawania i juz gotowa . bo tej przerabianej maluchowskiej to jakos bym nie ufał  _________________ jade szybciej niż mój anioł stróż potrafi latac |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|