Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Monster Garage BY KROPEK!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
NiKiEL (Piotrków Trybunalski)

PostWysłany: Sro 17 Lis, 10 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropekolej go...ludzie z krakowa tacy są Very Happy

!!! Projekt Fiat 126p 1.4 JUŻ RUSZYŁ !!!
Powrót do góry
krzysztofer00

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sro 17 Lis, 10 23:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ile dałes za flanszę??
Powrót do góry
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 2:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

krzysztofer00 180zł Smile
wczoraj byłem już oblukać pewnego bolida
jest nim ST Z 85 kundel jakich mało jedyna pozostałość po st z niego to deska rozdzielcza i wlot powietrza.
cena bardzo miła dla ucha bo 200zł i do wymiany lewy błotnik + reparaturka tylnego lewego naroża błotnika... no i to cała robocizna na to auto... w planach zrobić coś nie pozornego i do tego swap. jeszcze się rozglądam nad czymś innym ale jeśli się nie w miarę w tej cenie coś innego i z budą też na tyle dobrego to go biorę ... coś jakoś tak przed świętami Smile za ok miesiąc

edit
FOTO POJAZDU
błotnik nadgryziony na dole na progu oraz na przedniej części i wgięty od drzwi więc nie opłaca się go naprawiać lepiej wymienić
Powrót do góry
arek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 18

1989 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 10:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widac że ktoś na silę próbował go na FL przerobić

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 13:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Typowe w latach 90tych.
Powrót do góry
endimajster (Neiße)

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 14:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To wcale nie musi być ulep. Takie malce też wychodziły z fabryki, podobnie jak wersje z listwami FLa i chromami
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 14:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

arek Ekjonar seryjnie miał silnik 600. ale została wymieniony na 650 miał wcześniej P4 i wiele wiele innych dodatków od ST ale facet chciał unowocześnić no i wyszło jak wyszło. szkoda swapować na ST ale no cóż jak nic lepszego nie trafię no to go biorę to wtedy zrobię go na klasyka ale takiego nie pozornego... chociaż już dziś zostawiłem kartkę za wycieraczką pewnemu elegantowi tylko że za to tamten ma uderzony błotnik i wgięty próg ... zobaczymy co wyjdzie mam miesiąc na wychaczenie czegoś Smile
Powrót do góry
Adrian. (Śliwice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 19:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek nic tylko brać ! Razz

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 19:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wwypas. Laughing Kilo szpachlu i będzie dobry swap
Laughing Laughing Laughing

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 19:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

seba650razor34 ten elegant wiele szpachli nie potrzebuje. błotnik do wymiany i tylko między drzwiami a nadkolem jest wgięcie to szpachla i po krzyku nawet dobry stan jest
Powrót do góry
staszekv (Kębłowo)

PostWysłany: Czw 18 Lis, 10 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ten elegant zrobiony czy nie, temat taki chaotyczny , że nic nie wiem Very Happy
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Pią 19 Lis, 10 11:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podobno fot eleganta nie będzie Sad
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Pią 19 Lis, 10 14:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

staszekv skończony... pokaz będzie dopiero na ogólnopolskim a jeśli tam nie trafie to dołączę fotki

jak na razie temat swapa jest wtrącony w temat mojej laluni a powstanie nowy temat dopiero gdy zakupie powóz w którego wepchnę silnik

jak narazie dodaje fotki kolejnego powozu i jak na razie polemizuje między tym a st ... z właścicielem eleganta dziś rozmawiałem strzelił mi komiczną cenę Laughing 1500 ale jak mu naświetliłem jak sprawa wygląda to zmiękł... po ogledzinach dokładnych buda w nad spodziewanie dobrym stan9ie bo bez korozji ma tam gdzieś parę purchli które zajmują godzinkę roboty wliczając w czas przygotowanie do lakieru;p no nadproże to wyklepania i szpachlowania a błotnik ewidentnie do wymiany pojazd chyba wezmę za małe pieniądze pozbywając się silnika i wnętrza ale to mi kompletnie nie potrzebne

Powrót do góry
staszekv (Kębłowo)

PostWysłany: Pią 19 Lis, 10 15:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale to co jest tak z dutem zrobiony? czy poprostu się wstydzisz??
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Pią 19 Lis, 10 16:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

staszekv ani jedno ani drugie ... za dużo się napracowałem aby po prostu od tak sobie pokazać fotki możliwe że jakiś film się o nim skręci ale nie mam na razie kasy na kogoś kto zrobi profesjonalną obróbkę bo mam inne priorytety na chwilę obecną
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 19 Lis, 10 19:37    Temat postu: wiej kupic blotnik tylny do ST Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cos takiego jak blotnik tylny do eleganta jest praktycznie nie do zdobycia....sam szukam juz kilka miesiecy i wlasciwie tylko ich brak hamuje rozpoczecie remontu mojego Fiata Crying or Very sad

PostWysłany: Sob 20 Lis, 10 11:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co ty gadasz Wink elementy blacharskie do eleganta jest pełno!
Powrót do góry
Milten (Kraków City)

PostWysłany: Czw 25 Lis, 10 21:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Remontuj!! Masz do tego talent Devil

PostWysłany: Czw 25 Lis, 10 21:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Milten, czuję nutkę ironii Laughing

PostWysłany: Pon 27 Gru, 10 22:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie lekkie odgrzanie kotleta Surprised prace nad elegantem TRWAJĄ a dlaczego "TRWAJĄ"? bo jest remontowana włoska jednostka napędowa 600ccm co po rozebraniu silnika okazało się że jej stan ma wiele do życzenia.

Silnik chyba nigdy nie miał wymienianego oleju oraz pluł nim jak by dostał ślinotoku Rolling Eyes . Lecz na dzień dzisiejszy prawie wszystko skompletowane do tego eksperymentu a jak na jednej z fotek widać czyszczenie elementów silnika jest dokładne do bólu ... tylko mam problem bo cylindrów dostać nie mogę nigdzie a tłoki nowe nominalne (73,5) już mam.

Dlaczego prace nad elegantem trwają ? Ech... było BUM jakiś czas temu dostałem przytarty z lewej strony i wsunąłem się do rowu Ass... efekt? zarysowany lewy błotnik przód i tył jak i drzwi po drugiej stronie to samo od lodu w rowie... nic szczególnego... ingerencja szpachli? tylko na drzwiach lewych ale to w 2% reszta to matowanie i lakier no ale cóż auto ucierpiało Confused tylko teraz się zastanawiam jak z lakierem bo mam ochotę przelakierować go na inny ale podobny

obecnie CZARNY METALIK

następstwo GRAFIT PERŁA/METALIK

co radzicie?
Powrót do góry
kaszlak_maniak (3miasto/Żelistrzewo)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 5

1988 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 28 Gru, 10 0:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro masz plan na inny lakier, to pokaż jak wyglądał w obecnym.

PostWysłany: Wto 28 Gru, 10 10:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kaszlak_maniak pokazując jak wygląda w obecnym zdradzę wszystko co było planowane do zlotu a z resztą... jak wygląda? wygląda jak czarny maluch... z dodatkami... jedynie mogę pokazać kolor lakieru na jaki chce go pomalować bo lakier był już od dawna przygotowany ale wtedy się mienił plan
Powrót do góry
zolo (Kraśnik)

Pochwał: 3

PostWysłany: Wto 28 Gru, 10 10:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po co polerujesz scianki tloka, no chyba ze robisz sobie wystawke na polce

YouTube
Polska Jazda
Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

PostWysłany: Wto 28 Gru, 10 10:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek napisał:
co radzicie?

Pokazać wóz.

PostWysłany: Wto 28 Gru, 10 11:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zolo napisał:
Po co polerujesz scianki tloka, no chyba ze robisz sobie wystawke na polce

To jest Tuning Very Happy Co lepsze koło zamachowe też wydaje się wypolerowane lekko Very Happy
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następny
Strona 14 z 18

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński