Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Monster Garage BY KROPEK!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 26 Maj, 10 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobra ujawnię co się mniej więcej dzieje Smile to jest taki smaczek tego co się dzieje a raczej co może się stać za niedługo ... błotnik wstawiony ... zostaje połączyć nadkola ze sobą no i ten pas przedni powoli wrobi wjazd na swoje miejsca a jak na razie wszystko pasuje jak powinno Mr. Green

Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Sro 26 Maj, 10 20:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widze ze wzioles do serca moja poprzednia wypowiedz i zasowasz z robota Very Happy i to mi sie podoba :p
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sro 26 Maj, 10 20:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jak przód zostanie skończony to potem tył i koniec Very Happy potem kosmetyka czyli szykowanie do lakieru i w między czasie lakierek na zawieszenie z lewej strony
Powrót do góry
Harnas (Zgorzelec/ Goerlitz / Raeckelwitz)

Member
Member
Pochwał: 22

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 26 Maj, 10 20:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale bedzie miodzio Cool

PostWysłany: Sro 26 Maj, 10 21:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podziwiam za determinację!! Osobiście chyba nie podjąłbym się takiego remontu, ale tutaj widać że najgorsza robota już na ukończeniu. Ciekaw jestem efektu końcowego Smile
Powrót do góry
psutek (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 07 Cze, 10 17:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dawaj,dawaj już nie długo będzie po blacharce.sam to pare razy przerabiałem.potem szykowanie pod lakier to już pikuś.będziesz miał fajne fury bo widziałem bosmala.widziałem że już masz kolor na boba-niebieski metalik z grubym ziarnem.dobry wybór,mój trochę podobny jest do tego co masz na swój

PostWysłany: Sro 30 Cze, 10 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dawaj foty co tam przy EL dzialasz bo robota sie zaczela znow posowac Smile
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sro 30 Cze, 10 19:55    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

się wiele rozpisywał nie bd ...zacząłem modzić przy silniku skrzynia biegów wyjechała z silnika EL już stoi sam na pomieszczeniu bez bosmala więc nic mi przeszkadzać nie bd bla bla bla itd

jeśli plan wypali mi w poniedziałek to w tydzień max 2... blacharka skończona potem matowanie lakier no i koniec...

fotka malucha nie zbyt odkrywająca co się z nim dzieje ... nadal wszystko trzymam w tajemnicy

PS: oprócz polerowanych zaworów głowica też poszła w dół...
Powrót do góry
pelek126p (Okolice Lubaczowa)

PostWysłany: Sro 30 Cze, 10 20:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tempo panie tempo kończ te naroża i okolice i malunek ma być zrobiony do sierpnia ;]
Powrót do góry
seba650 (Skierniewice)

PostWysłany: Sro 30 Cze, 10 20:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek, jak zrobisz te naroża? Ja w MO muszę z prawej strony zrobić...

PostWysłany: Czw 01 Lip, 10 9:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

widze ze moja ( w sumie juz twoja) glowka ladnie sie swieci;p
Niech ci sluzy jak najdluzej;p i machaj ta blacharke machaj Very Happy
Powrót do góry
NiKiEL (Piotrków Trybunalski)

PostWysłany: Czw 01 Lip, 10 11:04    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

seba650 napisał:
kropek, jak zrobisz te naroża? Ja w MO muszę z prawej strony zrobić...

nic prostrzego jak obkroić rude i kawałek blachy wstawić Wink

a co do maluszka to ja też jestem sceptycznie nastwiony na te czerwone elementy Wink z moim sie będzie działo to samo tzn rozbieranie wszystkiego do zera i odnawianie co sie da a reszta nowa... tylko ze tak bede malować to na czarno hameraitem Razz

!!! Projekt Fiat 126p 1.4 JUŻ RUSZYŁ !!!
Powrót do góry

PostWysłany: Czw 01 Lip, 10 12:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

naroza to prosta sprawa. on nie bedzie rzezbil w blaszy tylko ma gotowe elemanty i zostaje mu tylko kwestia wyciecia starych i wstawienia nowych..
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Czw 01 Lip, 10 18:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sercio_20 dobrze mówi ... ja mam gotowe całe naroże lampy oraz błotnika i oba bd wymieniał jako cały element nie bd rzeźbił ... niby wymiana prosta bo trzeba usunąć po prostu naroże tylko ze u góry bd trudniej je wyskubać... lecz przy tym malcu bd o wiele gorsza zabawa ... on był walony w tę stronę co muszę wymienić prawy tył ... takiego grzmota kiedyś dostał że aż słupek był malowany ... ja już to na siłownikach porozpychałem i jest ok tylko jestem ciekaw jak tam jest nababrane od środka spawarką ... ;|
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 02 Lip, 10 12:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dasz rade Smile jak juz tyle zrobiles to juz calkiem blisko do konca Smile
rob go tam rob zeby do sierpnia byl gotowy Smile
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 16:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pomyślałem że wstawię oto foty ze względu na to żeby nikt nie powiedział mi że nic nie robię przy maluchu bo nie pokazuje co się dzieje ... jak widać boss zamienił się w składzik i ma urlop a EL ostro ruszył... silnik jest coraz to bardziej rozbierany skrzynia również bd ogarnięta i wiele wiele innych w ciągu tego tyg co bd to wiele się wydarzy a foty prawdopodobnie ostatnie na okres najbliższy albo i dalszy a nawet chyba do czasu lakierowania lub skończenia projektu ... zapraszam do miłego oczekiwania Smile

pozdro: kropek Mr. Green

Powrót do góry
psutek (ETM)

Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 19:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fura wygląda już całkiem fajnie.czekam na dalszy obrót sprawy

PostWysłany: Sob 03 Lip, 10 23:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hura! Wreszcie wygląda jak maluch Mr. Green

PostWysłany: Sro 14 Lip, 10 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładnie, ładnie widać że lubisz przy tym siedzieć i masz do tego serce...Maluszek będzie jak z fabryki Smile
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Wto 20 Lip, 10 12:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pod namową wielu osób zrobię to ciut przed wcześnie ale odświeżę temat

KONIEC... tak to już KONIEC udręki z blacharką

Na zdjęciu widać brak narożnika w dniu dzisiejszym zostanie on wstawiony zostało do zrobienia łatkę w lewych drzwiach oraz łatkę w belce silnika no i na tym KKKKKOOOOOOOOONNNNNNNNNIIIIIIIIEEEEEEEEEEECCCCCCCCCC czyli KONIEC Mr. Green

Przez ostatni czas zostało wykonane wiele pracy, od świtu do zmierzchu, wykonywanej w te najgorsze upały cały dół został już zrobiony nadkola zespawane itd itd itd

Prace jeszcze do wykonania położyć baranek podwozie
Zrobić ostatni przegląd spawów i oszlifować co trzeba
Oraz szpachlowanie matowanie lakierowanie

Dziś jadę po komponenty do lakierowania bo wielki czas na to już oraz po szpachlę która niestety się skończyła

Oraz wypchnięcie pojazdu i ostatnie sprzątanie przed szpachlowaniem

MONSTER GARAGE "THE END"

I oczywiście podziękowania Very Happy

ORAZ:

Lecz tajemnicą nadal będzie to jaki kolor zostanie na niego położony na to już musicie czekać o końca Smile

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A TERAZ OCEŃCIE SAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Stasiu126p (kowal)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 10

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 20 Lip, 10 18:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Haha nawet ja jestem XD
nie no licze że wpadniesz nim kiedyś do mnie Very Happy

Dziadek By Stasiu na kanale x)

Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Sro 21 Lip, 10 0:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dłubał, dłubał i wydłubał. Ważne, że zapału wystarczyło. Można powiedzieć, że już z górki Razz

PostWysłany: Sro 21 Lip, 10 5:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem tyle że jeśli bd robił kolejny remont to albo bd kupował dobre rzemiosło albo oryginał bo na prawdę musiałem mieć rękę picasso aby wykminić co kolwiek z tego badziewia co kupiłem Shocked pas przedni w górnej części kompletnie nie pasował a błotniki miały nie dokładnie wybite wytłoczenia ... najbardziej byłem zadowolony z elementów resoru, nadkoli, reparaturek błotników, naroża lampy, i podszybia ... to były jedyne elementy które wstawiałem i pasowały bo reszta to kończyła się doginaniem kombinowaniem itd itd Rolling Eyes w pewnym momencie zwątpiłem w to że uda mi się ustawić szpary na masce bo podczas ustawiania z tą rzemiechą wychodziły coraz to fajniejsze kwiatki przyznam się że jestem nie usatysfakcjonowany bo szpara przy lewym przednim błotniku a maską jest mniejsza o 2mm niby tego nie widać tym bardziej jak pójdzie ten lakier co ja chcę to się zleje wszystko w tłumie i cisza lecz sam ten fakt psychiczny że no jednak tam 2 mm nie pasowało... nie wiem czy wcześniej pisałem o tym lecz w drzwiach powymieniałem wszystkie sworznie zawiasów i nawet nie tyle co na nowe tylko widziałem gdzieś jakiś pręt hartowany z jakiegoś urządzenia bodajże na oko mi pasował w otwory gdzie nie gdzie był przy duży ale włożyć się dał... teraz drzwi zamykają się jednym palcem i nie opuszczają się Smile po prostu miód malina Smile praca wykonywana przez ten rok była na prawdę uciążliwa bo wiele osób widziało moje nadkola belkę resoru itd lecz nigdy nie można się poddawać chodź muszę się przyznać że miałem chwile gdzie rzuciłem kluczem trzepnąłem drzwiami od warsztatu i wyszedłem lecz i tak wracałem lecz to są nerwy i męczarnia... wiele zdjęć nie jest pokazanych z jego samego stanu korozji bi nie zawsze one były robione lub gdzieś się zawieruszyły lecz np lewe tylne mocowanie sprężyny hmmmm jego wcale nie było a podstawka pod nie całkiem zgniła więc tam cud że kielicha do amortyzatora mi nie wyrwało ... rok pracy i miejmy nadzieję że nie na marne poszło tu dożo kasy dużo chemii pracy i wysiłku robiłem bardzo wiele by to przez najbliższe lata jeździło w tej samej świetności projekt w pełni będzie zapewne ukończony coś ok za rok albo za 2 lata bo to co zobaczycie w sierpniu to jest dopiero początek lecz co najważniejsze to zrobione w planach będzie profesjonalna zabudowa audio zamiast tylnej kanapy, szeroka felga z kontami do zewnątrz czyli aby zmieścić gdzieś ok 6 do 7" przeróżne stylowe dodatki oraz moim jednych z małych marzeń jest kupić siedzenia IG i oddać do tapicera siedzenia tapicerkę deski boczki i kilka innych elementów obszyć to w ciemną skórę Smile jak widać miałem marzenie by zrobić ten pojazd wiele osób wątpiło we mnie i do dziś dnia pamiętam teksty jak się tu pojawiłem że porzucę projekt że nie dam rady itp wiele osób typu Milten czy Moch też mnie tak zajeb*ście motywowali że jak widziałem że któreś z tych gadów coś napisało w moim temacie to nóż się w ręku otwierał i chęć zarżnięcia wszystkich a jeszcze postu nie przeczytałem lecz jest już po fakcie nie udało się tym dwóm mnie dobić hehe Smile teraz tylko z górki i dziękuję wszystkim za pomoc motywacje jeśli nawet ona była nie adekwatna do sytułacji i to piszę do dwóch kolegów wymienionych wyżej lecz zawsze mimo wszystko była to motywacja bo co się nie wkurw*łem to tym bardziej szedłem do warsztatu by udowodnić to że umiem i dam radę
i przepraszam za brak przecinków bo jak zaówazyłem ile napisałem to odechciało mi się sprawdzać Laughing ale ciiiii powoli zaczynam ich używać Smile

w mordę to się rzeczywiście tragicznie czyta obiecuję ze się poprawie Very Happy Very Happy
Powrót do góry
morrek (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 12

1991 Fiat 126p SWAP

PostWysłany: Sro 21 Lip, 10 20:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do błotnika miałem ten sam problem, bo dziś wymieniałem też musiałem to jakoś dogiąć i naciągnąć Smile

Na prośbę właściciela tematu zostały usunięte 2 ostatnie strony tematu Smile //stasiu126p

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/98711
XD Very Happy
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Czw 28 Paź, 10 19:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sam nie wiem jak by tu zacząć post który rozpoczyna bardzo DAWNIEJ kontrowersyjny temat ale zaczne to od tego że jedni uwierzyli w to iż elegant był sprzedany inni nie...

hmmmm

jak by to wam powiedzieć....

projekt został zakończony Exclamation W MOICH RĘKACH Exclamation

zmyłka zmyłką bo nie chciało mi się wtedy wyczytywać ciągle co ja źle robię przy aucie było minęło temat ucichł a dziś go rozpoczynam w nowej odsłonie

ELEGANT ZOSTAŁ ZAKOŃCZONY LEPIEJ NIŻ TO MI SIĘ WYDAWAŁO

prace nad nim pochłonęły w efekcie 8000 zł miało być więcej ale odrzuciłem jeden z lakierów który był droższy

od czasu wielkiej niewiadomej zmieniło się bardzo wiele a nawet wam to opiszę

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

- nadwozie zostało wypiaskowane od dołu do podszybia
-przedłużyłem jego żywot proszkowym ocynkiem, ale pokryłem tym tylko dół czyli progi podłogę i miejsca spawane z dostępnością wody bo nie oszukujmy się ocynk nie był tanią imprezą Rolling Eyes
cały polakierowany na czarny metalik
-leżą do niego felgi ATS CUP TYLKO muszę je obuć w kapcie o rozmiarze 175/45 oraz podnieść zawias
-chwilowo toczę się na białej serii z kapslem ... wysokość zawieszenia ? nie wiem nie mierzyłem wiem tylko tyle że wszystkie koła chowają mi się w nadkola skręca się ładnie gleby się trzyma jak przyklejony
amorki 4 x statim
-wnętrze nie jest do końca skończone zostało oddać siedzenia do tapicera i niektóre mankamenty do flokowania co do siedzeń w planach czarna skóra lub coś skóro podobne

-silnik?????? dobrze wzmocniona seria głowica w dół o 2,6 koło stoczone tłumik pustak (obecnie zbieram fundusz na bredę Smile) polepszony dolot powietrza... nowe cylindry i trochę innych mankamentów Smile

AUDIO?
2x wzmacniacz excalibur do tego 2x tuba mac audio wzmacniacz MAGNAT który obejmuje 8 głośników ALPHARD i wiele kilometrów kabli Smile radio JVC może do zlotu uda mi się zmienić na DVD

układ hamulcowy jest nowy ale zostawiłem seryjny

zrobiłem oświetlenie komory silnika czerwone służy za podświetlenie w razie awarii oraz w nocy przepięknie wygląda gdy z za kratek dobiega taki blask Smile

auto mimo tego że jest głośne to po zamknięciu szyb prawie nic wewnątrz nie słychać ponieważ użyłem wygłuszeń z mercedesa ... napchałem tego w każdy kont boczków kanapy tylnej i półki a najleprze jest to że jest na tyle miękka że po jej ułożeniu kompletnie nic nie widać

jeszcze planuję delikatnie przyciemnić szyby w drzwiach ... bo tak zbyt jasno się wydaje w lampach przednich zamontowane ringi

zabezpieczenia... hmmmm blokada skrzyni biegów alarm oraz imo

jeszcze ok 2 mieś temu wyglądał nędznie lecz dotarły fundusze i złapałem się za robotę a poskładałem go w ostatnie 2 tygodnie obecnie auto czeka na zrobienie przeglądu kapitalnego oraz wizytę okaziciela nowego ubezpieczyciela... autem nie jeżdżę na co dzień bo do tego kupiłem innego malucha KOLEJNEGO... lalunia jest pojazdem pokazowym branym bardziej w nazwę DEMO CAR ... w nie których rzeczach dopytywałem się HOT aby nie powiedział ktoś ze to wieś wiec wszystko było starannie dopracowane ... lecz jeszcze dojdzie z czasem do zmiany felg na DOTZ tylko muszę złapać na allegro ten wzór który mi pasuje bo raz go przegapiłem...

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

PODSUMOWUJĄC?
SKARBONECZKA POKAZOWA

NIE DO JAZDY W ZIMĘ ANI DESZCZ
LATO MILE WIDZIANE

ORAZ DAJĘ TYLKO MANGĘ POJAZDU BARDZO DOBRZE A ZARAZEM NIE DO KOŃCA UKAZUJĄCĄ
NIECH ZADZIAŁA WASZA WYOBRAŹNIA

SORRY ZA TO DROBNE KŁAMSTEWKO

ZDJĘĆ PUKI CO NIE ZOBACZYCIE MOGĘ TEMAT TYLKO OBJAŚNIAĆ A AUTO POKAŻE SIĘ DOPIERO NA ZVOLENIU LUB INNYM WIELKIM ZLOCIE Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

mam nadzieję że spór kłótni zostanie zakończony

jak i również dziękuję KASZLAK_MANIAK za odblokowanie tematu w odpowiednim momencie
A STASIU126P dzięki za oczyszczenie

A oto i delikatna ZAPOWIEDŹ

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 16, 17, 18  Następny
Strona 12 z 18

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński