Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Monster Garage BY KROPEK!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sro 20 Sty, 10 17:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie się uspokójcie Wink
kropek żeś wyskoczył trochę za ostro ale spoko looz Rolling Eyes
Milten tez bym tego nie porównywał,nie śmiał bym nawet Wink

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))

Pochwał: 2

PostWysłany: Czw 21 Sty, 10 14:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie no Smile wedlug mnie chlopak wie co robi i robi to na swoj sposob i nie powinnismy go zrazac do tej misji Very Happy
Powrót do góry
kropek

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Czw 21 Sty, 10 16:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zrażacie ale denerwuje mnie to gdy ktoś mówi że to parch itp... gorsze maluchy się ratowało... ja mam 17 lat jestem bez pracy a starzy mi raz sfinansowali uszczelkę pod gaźnik reszta rzeczy to moje wypociny moje starania i mój wkład finansowy... jak się podjąłem takiego wyczynu to go skończę i może w te ferie zjedzie już na koła
Powrót do góry
WitchDog (Łódź)

Member
Member

1985 Fiat 126p E

PostWysłany: Czw 21 Sty, 10 18:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przynajmniej pouczysz się jak i co robić Smile będziesz miał dobrą praktykę po takiej zabawie:)

Pochwał: 5

PostWysłany: Pią 22 Sty, 10 0:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ode mnie plus, ze go nie spisales na straty. Szkoda tylko, ze latasz takie elementy, ktore juz ewidentnie mjaja dosc (vide nadkola zewn/wewn, belka). Są to elementy stosunkowo tanie, a przy dobrym zapleczu warto wymieniac calosc.
Pozdr.

PostWysłany: Pią 22 Sty, 10 0:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aby wymienić belkę przy tym stanie nadwozia auto mogło by się całkiem złamać chodź już sie złamało na wysokości przednich słupków co oznacza że po postawieniu na koła będę musiał sprawdzić stan i wzmocnić resztę ... mianowicie stan korozyjny jest taki że komora bagażnika itp po rozcięciu pojazdu poszła kilka MM w dół więc lepiej jest to wyłatać a koryto robię na swój sposób czyli wygląd fabryczny ale będzie wzmocnione bo przy obniżeniu i utwardzeniu malucha nie ma jak w pełni amortyzować więc koryto będzie pracować w tym momęcie wzmocnie przód auta i będzie solidniejsze w ogóle ja to auto robię pod swoje wymagania czyli pojazd bardzo trwały na lata inaczej mówiąc poprawiam troszkę to co spieprzyli inżynierowie FSM po prostu nadwozie będzie troszkę solidniejsze ale nic nie robię na drut pewnie kolejne osoby skrytykują to że albo przerabiam na wzmocnienia albo ktoś powie że auto nie będzie już poprawnie jeździć bo sie opuściło przodem a ja zapewniam że będzie jeździło jak dawniej dziś doszły mi lampy SMOKED przód i tył z czasem dodam fotki bardzo ładnie wyglądają a nie długo dojedzie do mnie 27 kg części czyli wielka paczka gratów Smile
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 22 Sty, 10 14:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to brawo brawo XD wiedze ze pociskasz ciagle w przod;p rozuimem ze remont silnika tez robisz;> mi jeszcze brakuje milimetrow do celu Smile zeby nie wiem co ja mojego dzisiaj odpale( dla zainteresowaych temat Czarna Bestyja Project) Smile
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Pią 22 Sty, 10 17:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tutaj dam nowinkę ... początek silnika będzie seryjny taki jaki jest teraz... ma po prostu jeździć i się nie popsuć w drodze ale gdy skończę projekt stylizacji czyli już przegląd wszystko będzie to wyjmuje mu serduszko i... i tu ciekawie się robi...

Modyfikacje:
Głowica od 4 do 5,5mm w dół
Wałek 555
Koło zamachowe ok 4-5 kg masy całkowitej czyli odchudzamy
sportowy rozrząd na łańcuchu cc700
polerowane denka tłoków i zaworów ale tu sie zastanowię jeszcze
frezy w tłokach aby się zawory nie obijały
Miska olejowa ABARTH
Sprzęgło cc700
Obrabiany gaźnik zmiana dyszy
Dolot powietrza- albo rurka 600 i mała obróbka albo kompleksowa przeróbka układu dolotowego
Wydech albo Breda albo Pustak
Reszta zużytych części... REGENERACJA
Odchudzone panewki
OLEJ Castrol Edge

oczywiście silnik będzie rozbierany do zera czyszczony obrabiany i składany ... czyli profesjonalna i rzetelna robota
Powrót do góry

PostWysłany: Pią 22 Sty, 10 19:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i tak ma byc XD
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Sob 23 Sty, 10 2:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nooo kropek dobrze idziesz Smile
ale tylko mała uwaga z kąt wiesz ile splanować głowice ??
głowice planuje się pod dany wałek rozrządu Smile poczytaj o tym Smile

Powrót do góry
Bilo (ERA)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Sob 23 Sty, 10 13:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek napisał:

Modyfikacje:
Głowica od 4 do 5,5mm w dół
Wałek 555
Koło zamachowe ok 4-5 kg masy całkowitej czyli odchudzamy
sportowy rozrząd na łańcuchu cc700
polerowane denka tłoków i zaworów ale tu sie zastanowię jeszcze
frezy w tłokach aby się zawory nie obijały
Miska olejowa ABARTH
Sprzęgło cc700
Obrabiany gaźnik zmiana dyszy
Dolot powietrza- albo rurka 600 i mała obróbka albo kompleksowa przeróbka układu dolotowego
Wydech albo Breda albo Pustak
Reszta zużytych części... REGENERACJA
Odchudzone panewki
OLEJ Castrol Edge

oczywiście silnik będzie rozbierany do zera czyszczony obrabiany i składany ... czyli profesjonalna i rzetelna robota

Bo fantazja jest od tego aby bawic sie bawic na calego...... Masz pojecie ile to kosztuje bo w twoim wieku mozna miec klopoty z dociulaniem na taki silnik. zdecydowanie wole jesli ktos pisze na forum o tym co robi niz o tym co zrobi jak zostanie prezesem rady ministrow.

Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Sob 23 Sty, 10 13:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

owszem zdaje sobie sprawę z kosztów i będę miał na start przeznaczone 1000 zł wiem że to jest za mało ale to jak już powiedziałem będzie START czyli mozolne skupywanie odpowiednich części i regeneracja starych oczywiście auto będzie ukończone do wakacji i będzie już zarejestrowane opłacone itd a projekt zostanie skończony na dniach lipca po czym będą pierwsze jazdy na tym silniku a postaram się do końca wakacji złożyć sinik by już mieć czym do szkoły jeździć oczywiście w wakacje będę pracował na zbudowanie tego silnika ale jeśli mi się uda z kwotą pieniężną to postaram się zbudować jednostkę silnie wysiloną czyli ok 50KM ale pierw musiał bym więcej poczytać w temacie tych silników oraz odmówić sobie profesjonalnego nagłośnienia ale jak na chwilę obecną w grubych planach będzie to co wyżej napisałem i trzymam się tej wersji Smile
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Sob 23 Sty, 10 15:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

555,taką głowę,lżejszy lekko zamach i gaźnik idelanie zrobiony to bym chciał Smile ale fakt fantazję można mieć,bądź daleko wybiegające plany Wink powodzenia życzę

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 14:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

plany wybiegające bardzo daleko... ale jak ktoś widzi Smile to w moich rękach i z moją wyobraźnią wszystko jest realne Mr. Green

mały EDIT Laughing ostatnio doszła seria nowch tajli Very Happy Very Happy Very Happy także są zdjęcia elementów które czekają na wstawienie a mianowicie to co widać w moim mały składziku pokojowym prócz tapicerki i opon... a w oponach lezą jeszcze 2 nowe wahacze na przód Smile
Powrót do góry
machi (Ostrów k. Włoszczowy)

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 14:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Imponujące Razz
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 14:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przednie lampy Smoked to chyba jedynie na jakieś zloty czy coś co ? bo do codziennego jeżdżenia to dowód poleci jak ch*j Crazy
tylne lampy są fajne podobają mi się Razz
Gładka klapa hehe wędruje po Terytorium od właściciela do właściciela Mr. Green
osobiście wole od Eleganta klapę jeżeli już ma być na gładko Wink
Ale tajluf to kupujesz kupujesz i kupujesz Devil
Dobrze jest Wink

Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 15:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przednie lampy to tylko do sesji zdjeciowych i na zloty w produkcji będą nie długo ringi jeszcze i jeszcze będę miał lampy seryjne no tajli skupuje i skupuje jestem typowym maluchowcem ... do malucha części nigdy za wiele Smile a w drodze jest do mnie kolejna paczka 27 kilo części przeróżnych Very Happy
Powrót do góry
pudlosky (Bieruń)

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 16:41    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kropek napisał:
przednie lampy to tylko do sesji zdjeciowych i na zloty w produkcji będą nie długo ringi jeszcze i jeszcze będę miał lampy seryjne no tajli skupuje i skupuje jestem typowym maluchowcem ... do malucha części nigdy za wiele Smile a w drodze jest do mnie kolejna paczka 27 kilo części przeróżnych Very Happy

nie rób kolekcji, działaj z tym co już masz żeby uciekać z robotą
ot w tym cała rzecz żeby iśc naprzód Wink
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 19:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pudlosky napisał:
w tym cała rzecz żeby iśc naprzód Wink

święte słowa popieram ... Smile polać mu z najwyższej półki Smile jak sie uda to w tym tyg już zrobię sobie wolne Smile mimo to ze temperatura waha się w granicach -15 / -20 to i tak pójde coś tam uskrobać w nim... muszę w końcu ruszyć z robotą koniec tego zbierania tajli teraz trzeba dalej działać z tego co mam to ze 2 maluchy bym jeszcze złożył Very Happy
Powrót do góry
machi (Ostrów k. Włoszczowy)

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Piecyk do garażu i łogień Devil
Powrót do góry
Ekjonar (Włoszczowa)

Member
Member
Pochwał: 4

2000 Fiat 126p EL Happy end

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 21:49    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kropek to ma fajnego garaża Razz
Powrót do góry
kropek

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 22:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje koledzy serdecznie Smile nie martwcie sie kiedyś i GRILL GARAGE też się zrobi Smile spocik będzie dobry Smile a co do piecyka to nie ma to sensu bo nie da się ogrzać ;p ale mimo mrozu jutro idę do warsztatu Smile
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 24 Sty, 10 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja sobie daje rade bez piecyka Very Happy
rozgrzać się można na wiele wiele sposobów Very Happy
no to czekamy co tam znowu wykombinujesz Razz

Powrót do góry

PostWysłany: Pon 25 Sty, 10 15:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj nie gadajcie bo moj garage to zwykly drewniak i wiatr po nim gwizda jak sam chce ale tez daje rade;p No Kropek dobry Kubus jestes;p widze same dobre czesci i pozytywne podejscie do sprawy. To mi sie podoba. Nie ma who yaa ze sie to musi juz teraz udac Devil Ja ogolnie szczegolna sympatia nie darze gladkiej klapy ale jesli jest dokladnie i solidnie zrobiona to czemu nie;p Zreszta Kropek ma swoj smak i juz XD
Powrót do góry
pyrcio_90 (Racibórz)

PostWysłany: Pon 25 Sty, 10 18:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no te lampy na tyl to pokłon...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 16, 17, 18  Następny
Strona 3 z 18

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński