| Autor |
Wiadomość |
Stasiu126p (Łódź)

Pochwał: 11
1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sro 20 Sty, 10 17:49 Temat postu: |
|
|
Spokojnie się uspokójcie
kropek żeś wyskoczył trochę za ostro ale spoko looz
Milten tez bym tego nie porównywał,nie śmiał bym nawet  _________________

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
sercio_20 (Stary Dzików (Dziczma))
 Pochwał: 2
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 10 14:39 Temat postu: |
|
|
nie no wedlug mnie chlopak wie co robi i robi to na swoj sposob i nie powinnismy go zrazac do tej misji  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
 Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 10 16:09 Temat postu: |
|
|
| nie zrażacie ale denerwuje mnie to gdy ktoś mówi że to parch itp... gorsze maluchy się ratowało... ja mam 17 lat jestem bez pracy a starzy mi raz sfinansowali uszczelkę pod gaźnik reszta rzeczy to moje wypociny moje starania i mój wkład finansowy... jak się podjąłem takiego wyczynu to go skończę i może w te ferie zjedzie już na koła |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
WitchDog (Łódź)

1985 Fiat 126p E
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 10 18:09 Temat postu: |
|
|
przynajmniej pouczysz się jak i co robić będziesz miał dobrą praktykę po takiej zabawie:) _________________
  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rampula (Bytom)
 Pochwał: 5
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 10 0:31 Temat postu: |
|
|
Ode mnie plus, ze go nie spisales na straty. Szkoda tylko, ze latasz takie elementy, ktore juz ewidentnie mjaja dosc (vide nadkola zewn/wewn, belka). Są to elementy stosunkowo tanie, a przy dobrym zapleczu warto wymieniac calosc.
Pozdr. _________________ 'weź synek włóż hawajską koszule...' |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 10 0:52 Temat postu: |
|
|
aby wymienić belkę przy tym stanie nadwozia auto mogło by się całkiem złamać chodź już sie złamało na wysokości przednich słupków co oznacza że po postawieniu na koła będę musiał sprawdzić stan i wzmocnić resztę ... mianowicie stan korozyjny jest taki że komora bagażnika itp po rozcięciu pojazdu poszła kilka MM w dół więc lepiej jest to wyłatać a koryto robię na swój sposób czyli wygląd fabryczny ale będzie wzmocnione bo przy obniżeniu i utwardzeniu malucha nie ma jak w pełni amortyzować więc koryto będzie pracować w tym momęcie wzmocnie przód auta i będzie solidniejsze w ogóle ja to auto robię pod swoje wymagania czyli pojazd bardzo trwały na lata inaczej mówiąc poprawiam troszkę to co spieprzyli inżynierowie FSM po prostu nadwozie będzie troszkę solidniejsze ale nic nie robię na drut pewnie kolejne osoby skrytykują to że albo przerabiam na wzmocnienia albo ktoś powie że auto nie będzie już poprawnie jeździć bo sie opuściło przodem a ja zapewniam że będzie jeździło jak dawniej dziś doszły mi lampy SMOKED przód i tył z czasem dodam fotki bardzo ładnie wyglądają a nie długo dojedzie do mnie 27 kg części czyli wielka paczka gratów  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 10 14:38 Temat postu: |
|
|
no to brawo brawo wiedze ze pociskasz ciagle w przod;p rozuimem ze remont silnika tez robisz;> mi jeszcze brakuje milimetrow do celu zeby nie wiem co ja mojego dzisiaj odpale( dla zainteresowaych temat Czarna Bestyja Project)  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 10 17:46 Temat postu: |
|
|
tutaj dam nowinkę ... początek silnika będzie seryjny taki jaki jest teraz... ma po prostu jeździć i się nie popsuć w drodze ale gdy skończę projekt stylizacji czyli już przegląd wszystko będzie to wyjmuje mu serduszko i... i tu ciekawie się robi...
Modyfikacje:
Głowica od 4 do 5,5mm w dół
Wałek 555
Koło zamachowe ok 4-5 kg masy całkowitej czyli odchudzamy
sportowy rozrząd na łańcuchu cc700
polerowane denka tłoków i zaworów ale tu sie zastanowię jeszcze
frezy w tłokach aby się zawory nie obijały
Miska olejowa ABARTH
Sprzęgło cc700
Obrabiany gaźnik zmiana dyszy
Dolot powietrza- albo rurka 600 i mała obróbka albo kompleksowa przeróbka układu dolotowego
Wydech albo Breda albo Pustak
Reszta zużytych części... REGENERACJA
Odchudzone panewki
OLEJ Castrol Edge
oczywiście silnik będzie rozbierany do zera czyszczony obrabiany i składany ... czyli profesjonalna i rzetelna robota |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 10 19:26 Temat postu: |
|
|
no i tak ma byc  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 2:06 Temat postu: |
|
|
Nooo kropek dobrze idziesz
ale tylko mała uwaga z kąt wiesz ile splanować głowice ??
głowice planuje się pod dany wałek rozrządu poczytaj o tym  _________________

|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bilo (ERA)
 Pochwał: 6 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 13:26 Temat postu: |
|
|
| kropek napisał: |
Modyfikacje:
Głowica od 4 do 5,5mm w dół
Wałek 555
Koło zamachowe ok 4-5 kg masy całkowitej czyli odchudzamy
sportowy rozrząd na łańcuchu cc700
polerowane denka tłoków i zaworów ale tu sie zastanowię jeszcze
frezy w tłokach aby się zawory nie obijały
Miska olejowa ABARTH
Sprzęgło cc700
Obrabiany gaźnik zmiana dyszy
Dolot powietrza- albo rurka 600 i mała obróbka albo kompleksowa przeróbka układu dolotowego
Wydech albo Breda albo Pustak
Reszta zużytych części... REGENERACJA
Odchudzone panewki
OLEJ Castrol Edge
oczywiście silnik będzie rozbierany do zera czyszczony obrabiany i składany ... czyli profesjonalna i rzetelna robota |
Bo fantazja jest od tego aby bawic sie bawic na calego...... Masz pojecie ile to kosztuje bo w twoim wieku mozna miec klopoty z dociulaniem na taki silnik. zdecydowanie wole jesli ktos pisze na forum o tym co robi niz o tym co zrobi jak zostanie prezesem rady ministrow. _________________ Audi Klub Polska member
Polski Fiat 126p red power, Audi A6 C6 3.0 TDI quattro, Kia Rio 1.2 XL |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 13:38 Temat postu: |
|
|
owszem zdaje sobie sprawę z kosztów i będę miał na start przeznaczone 1000 zł wiem że to jest za mało ale to jak już powiedziałem będzie START czyli mozolne skupywanie odpowiednich części i regeneracja starych oczywiście auto będzie ukończone do wakacji i będzie już zarejestrowane opłacone itd a projekt zostanie skończony na dniach lipca po czym będą pierwsze jazdy na tym silniku a postaram się do końca wakacji złożyć sinik by już mieć czym do szkoły jeździć oczywiście w wakacje będę pracował na zbudowanie tego silnika ale jeśli mi się uda z kwotą pieniężną to postaram się zbudować jednostkę silnie wysiloną czyli ok 50KM ale pierw musiał bym więcej poczytać w temacie tych silników oraz odmówić sobie profesjonalnego nagłośnienia ale jak na chwilę obecną w grubych planach będzie to co wyżej napisałem i trzymam się tej wersji  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Sob 23 Sty, 10 15:10 Temat postu: |
|
|
555,taką głowę,lżejszy lekko zamach i gaźnik idelanie zrobiony to bym chciał ale fakt fantazję można mieć,bądź daleko wybiegające plany powodzenia życzę _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:31 Temat postu: |
|
|
plany wybiegające bardzo daleko... ale jak ktoś widzi to w moich rękach i z moją wyobraźnią wszystko jest realne
mały EDIT ostatnio doszła seria nowch tajli także są zdjęcia elementów które czekają na wstawienie a mianowicie to co widać w moim mały składziku pokojowym prócz tapicerki i opon... a w oponach lezą jeszcze 2 nowe wahacze na przód
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
machi (Ostrów k. Włoszczowy)

|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:45 Temat postu: |
|
|
Imponujące  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 14:47 Temat postu: |
|
|
przednie lampy Smoked to chyba jedynie na jakieś zloty czy coś co ? bo do codziennego jeżdżenia to dowód poleci jak ch*j
tylne lampy są fajne podobają mi się
Gładka klapa hehe wędruje po Terytorium od właściciela do właściciela
osobiście wole od Eleganta klapę jeżeli już ma być na gładko
Ale tajluf to kupujesz kupujesz i kupujesz
Dobrze jest  _________________

|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 15:02 Temat postu: |
|
|
przednie lampy to tylko do sesji zdjeciowych i na zloty w produkcji będą nie długo ringi jeszcze i jeszcze będę miał lampy seryjne no tajli skupuje i skupuje jestem typowym maluchowcem ... do malucha części nigdy za wiele a w drodze jest do mnie kolejna paczka 27 kilo części przeróżnych  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pudlosky (Bieruń)

|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 16:41 Temat postu: |
|
|
| kropek napisał: | przednie lampy to tylko do sesji zdjeciowych i na zloty w produkcji będą nie długo ringi jeszcze i jeszcze będę miał lampy seryjne no tajli skupuje i skupuje jestem typowym maluchowcem ... do malucha części nigdy za wiele a w drodze jest do mnie kolejna paczka 27 kilo części przeróżnych  |
nie rób kolekcji, działaj z tym co już masz żeby uciekać z robotą
ot w tym cała rzecz żeby iśc naprzód  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 19:45 Temat postu: |
|
|
| pudlosky napisał: | w tym cała rzecz żeby iśc naprzód  |
święte słowa popieram ... polać mu z najwyższej półki jak sie uda to w tym tyg już zrobię sobie wolne mimo to ze temperatura waha się w granicach -15 / -20 to i tak pójde coś tam uskrobać w nim... muszę w końcu ruszyć z robotą koniec tego zbierania tajli teraz trzeba dalej działać z tego co mam to ze 2 maluchy bym jeszcze złożył  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
machi (Ostrów k. Włoszczowy)

|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 21:36 Temat postu: |
|
|
Piecyk do garażu i łogień  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekjonar (Włoszczowa)

Pochwał: 4
2000 Fiat 126p EL Happy end
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 21:49 Temat postu: |
|
|
Kropek to ma fajnego garaża  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropek
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 22:38 Temat postu: |
|
|
dziękuje koledzy serdecznie nie martwcie sie kiedyś i GRILL GARAGE też się zrobi spocik będzie dobry a co do piecyka to nie ma to sensu bo nie da się ogrzać ;p ale mimo mrozu jutro idę do warsztatu  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stasiu126p (Łódź)

1989 Fiat 126p FL
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 10 22:53 Temat postu: |
|
|
ja sobie daje rade bez piecyka
rozgrzać się można na wiele wiele sposobów
no to czekamy co tam znowu wykombinujesz  _________________

|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 15:52 Temat postu: |
|
|
oj nie gadajcie bo moj garage to zwykly drewniak i wiatr po nim gwizda jak sam chce ale tez daje rade;p No Kropek dobry Kubus jestes;p widze same dobre czesci i pozytywne podejscie do sprawy. To mi sie podoba. Nie ma who yaa ze sie to musi juz teraz udac Ja ogolnie szczegolna sympatia nie darze gladkiej klapy ale jesli jest dokladnie i solidnie zrobiona to czemu nie;p Zreszta Kropek ma swoj smak i juz  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyrcio_90 (Racibórz)
 Pochwał: 1
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 10 18:24 Temat postu: |
|
|
no te lampy na tyl to pokłon... _________________ mogą się śmiać,mogą drwić, ale ja wiem jedno - 126p i tak będzie żyć! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|