Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Moje Diablo:)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Sasha (Bojszowy / k.TYCHÓW)

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:26    Temat postu: Moje Diablo:) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więc od początku. W marcu u.b. zakupiłem po długich negocjacjach z rodzicami moje diablo (126 el z 96r. 3 dni po podpisaniu umowy rozpoczołem remont kapitalny ktory zakończył się 2-go sierpnia 2008. W samodzie modyfikacje były nastepujące:
Wygładzenie pasa przedniego, zestaw zderzaków i progów (musiałem je modyfikować ze wzgledu na słabe wykonanie:( ), przednie amortyzatory pochodzą z tego modelu ale orginalnie są przeznaczone na tył, całe zawieszenie jak i bębny wymalowane, elementy wnetrza odświerzone, wygładzona tylnia klapa, tablica w zderzaku, przyciemnione tylnie lampy, przednie i boczne kierunki wymienione na białe odpowiedniki, szyba tylnia z wizerunkiem tego malucha i napisem "demon szybkości", przednia zmieniona na odpowiednik z paskiem (nie żadna nakleja), odświerzony silnik ( farba i ) założone mocowanie do zagłówków.
Czeka mnie jeszcze:
załorzenie lotki, kupno felg oczywiscie 13 na niskim profilku i zrobienie konkretniejszego sprzetu audio
Gdybym coś pominoł to i tak zobaczycie go na jakimś spocie, a zdjęcia już niedługo tylko czekam aż pogoda się zlituje i pozwoli na małą sesjęVery Happy
Powrót do góry
krzysztofer00 (Łódź)

Member
Member
Pochwał: 13

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wpisz w profilu skąd jesteś i daj chociaż jedną fotkę teraz Wink
Powrót do góry
Cybul (Wrocław)

Pochwał: 1

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shocked Shocked Shocked pokaz tylko zdjecia Confused

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Błagam Was cierpliwości mam tylko dwie foty po pomalowaniu mojego LAMBO dodam w ciągu tego tygodnia te z nowymi które zrobie:)

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli kolejna szpachlowa choinka będzie do szyderstwa Mr. Green Laughing
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BlackRider napisał:
czyli kolejna szpachlowa choinka będzie do szyderstwa Mr. Green Laughing

ZgadłeśSmile no ale kto co lubi:P A Ty powinieneś wiedzieć że pod choinka zawsze są jakieś prezenty:)

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sasha napisał:
zawsze są jakieś prezenty:)

dziura w progu Mr. Green
Powrót do góry
Cybul (Wrocław)

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 19:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BlackRider napisał:
Sasha napisał:
zawsze są jakieś prezenty:)

dziura w progu Mr. Green
Laughing zapowiada sie fajny malec Confused ale Sasha musisz wiedziec ze malo kto tu przepada za szpachlowozami ze szpojlerami Rolling Eyes ile Ty masz lat?

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 20:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cybul napisał:
Sasha musisz wiedziec ze malo kto tu przepada za szpachlowozami ze szpojlerami Rolling Eyes

eeeeee tam daj mu spokoj Mr. Green toż to ze szpojlerexem nakladkami ciemnymi szybkami i innymi sexiszybkimi gadżetami beje GT Biturbo Pałer Madafaka Devil Jupi! a szpolery potrzebne coby przy zawrotnych predkościach maszynę do ziemi dobrze dociskało Twisted Evil No ino te neony to podobno niebezpieczne... tak coś TeDe gadał... jak to bylo... wezmiesz niechcący rozbijesz, szkło Ci łapy potnie, i jeszcze Cie prąd popie%#@li Mr. Green
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 20:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobre mało z krzesła nie spadłem Smile Bez obrazy ale ta wymiana poglądów powinna trafić do KRETYN.COM niech inni też boki zrywająVery Happy A na poważnie to nie wszyscy muszą przepadać za przywracaniem oryginalnych wyglądów malucha z przed kilkunastu lat. Ja np próbuję robić coś swojego na przekór stereotypom i poglądom i naprawdę mam nadzieję że pomożecie przy dalszych modyfikacjach. Maluch to auto moich marzeń i właśnie dlatego sprubuję wyróżnić go z setki innych braci:P

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 20:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nalezy rozróznic tuning ze smakiem od prostego wieśniaczenia i obwieszania auta czym sie da

Sasha napisał:
sprubuję wyróżnić go z setki innych braci:P

pomijając błąd ortograficzny, bo staram sie byc mily, postaram Ci sie pokazac jak można wyróżnić fiacika tak zeby byl niepotarzalny, zeby ludzie pokazywali go sobie palcem, ale nie tarzając sie w ten czas ze smiechu, tylko patrząc raczej z podziwem. Zapewne nie kumasz jeszcze tematu, bo jestes młody i ściekły co wyeksponujesz badlookiem. Tu masz przyklad smacznego tuningu:

Na razie to stawiam na to ze nadal nie pojmujesz, za kilka lat (rok, czy pol nawet) malucha rzucisz na allegro z tytulem aukcji "super tuning 126p niepowtarzalny!" i kupisz calibrę z podtlenkiem LPG która skrzywdzisz tak samo jak malucha. Z reszta co ja bede gadał , zaraz moch przyjdzie i Ci wyjasni jeszcze lepiej Mr. Green
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 20:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

BlackRider spoko malucha masz pierwszą klasę ale napisz ile dałeś za lakier felgi itp. i weź pod uwagę że niektórzy nie mają takich pieniędzy bo za grosze pewnie go tak nie zrobiłeś a ja właśnie skończyłem szkołę i po prostu robiłem jak umiałem. A co do wystawiania na Allegro nie oceniaj ludzi stereotypowo bo możesz się na tym nieźle przejechać. Za dużo serca włożyłem w tego malucha żeby go oddać komuś w zapomnienie. to jest pierwszy mój fiacior i możesz mi wierzyć jak tylko zbuduję większy garaż postaram sie o następnego na razie nie mam zamiaru go kupować z oczywistych powodów(garaż typu "blaszak"Sad( ) I naprawdę nie po to tutaj zawitałem żeby tłumaczyć się z jak to nazywacie szpachlowozu ale po to żeby wymieniać się informacjami.
ps. Sorry za błędy ale nie wierzę że jesteś nieomylny:/

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 20:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Głupoty gadasz. Po pierwsze - tuning ze smakiem wcale nie musi byc drogi. O tym Ci napiszą ludzie nawet tutaj, którzy się nawrócili, zdjęli plastix i zrobili smaczne samochody. Felgi ? hmnn wydaje mi sie ze za koszt lotki, ciemnienia szybek itp mialbys juz ladne rekiny, troche oklepana felga ale pasuje maluchowi. Nie drogie sa tez alusy z poldka ktore na niskich gumach tez fajnie wygladaja.
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 21:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gdybyś czytał dokładnie zrozumiałbyś że jest to mój pierwszy maluch i zrobiłem go w takim stylu w jakim jest. Nie podoba się to nie moja broszka następny będzie w innym stylu na razie brak mi funduszy:( Ty masz jednego malucha ja chce mieć kilka. I to że jestem młody wcale nie znaczy że robię to co wszyscy mam swoje wizje i próbuję je realizować. A co do Ciebie to pewnie wychodzisz z założenia cult style jest ok a reszta je beee. Ale zrozum jesteś w błedzie każdy ma swoje zdanie i każdemu podoba się coś innego. Jeśli Ci to nie odpowiada to nikt nie rozkazuje oglądać Ci plastików. A klub jest chyba po to żeby zrzeszać wszystkich w nazwie jest 126p a nie cult style, pozostali chyba przyznają mi rację??

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 21:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sasha napisał:
Ty masz jednego malucha ja chce mieć kilka

chce miec kilka kup niz jednego dobrego Laughing

Sasha napisał:
pewnie wychodzisz z założenia cult style jest ok a reszta je beee

lol.

Dobra nie wchodze tu juz bo do Ciebie nie dociera prosty przekaz Mr. Green Szpachle kupuj w wiadrach, przy wielu autach taniej wyjdzie wiesz Mr. Green

Poczekam tylko na fotki tego piemknego pojazdu Mr. Green

aha, i zapraszam na http://www.motonews.pl/forum/?op=fvf&f=25 przedstaw maluszka to Ci wyjaśnią wszystko lepiej odemnie Laughing
Powrót do góry
Phantom (Wrocław)

Member
Member
Pochwał: 3

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 21:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety kolego trzeba isc za ciosem-siatex szpachel, plastik w nadmiarze juz budzi niesmak. Fakt mozna ale z umiarem i zdrowym rozsadkiem.

Teraz jest moda na ratstyle i cultstyle i inne durnostyle

Sam mialem oszpojlerowanego szpachlowoza. Jak byla era plastiku...

....posciągalem wszystkie szpojlery duperele zainwestowałem w glebe, dobrą fele i silnik i to jak narazie robi furrore Very Happy

P.S Cybul ty sie nie pytaj ile on ma lat... sam jestes małolat
Powrót do góry
lewy06 (Inowrocław)

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 21:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale sie dyskusja zawiazala, Smile
Sasha daj sobie przepowiedziec i zanim zrobisz cos przy twoim samochodzie zastanow sie czy zrobisz to dobrze, bo powiem ci cos czym moglbys sie kierowac a mianowicie: jak mam cos zrobic zle i cos co bedzie wygladalo poprostu strasznie to lepiej nic nie robic efekt bedzie niebo lepszy,

dawaj te fotki i wtedy bedziemy rozmawiac...bo ciezko tak to do ciebie dociera, acha jak mamy ci pomoc i doradzic jak ty poprostu masz swoj styl i nikogo nie sluchasz... Devil

PostWysłany: Sob 09 Sie, 08 22:43    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sasha napisał:
W marcu u.b. zakupiłem po długich negocjacjach z rodzicami moje diablo

Phantom zapytalem dlatego Very Happy

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 21:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Phantom napisał:
Niestety kolego trzeba isc za ciosem-siatex szpachel, plastik w nadmiarze juz budzi niesmak. Fakt mozna ale z umiarem i zdrowym rozsadkiem.

Teraz jest moda na ratstyle i cultstyle i inne durnostyle

Sam mialem oszpojlerowanego szpachlowoza. Jak byla era plastiku...

....posciągalem wszystkie szpojlery duperele zainwestowałem w glebe, dobrą fele i silnik i to jak narazie robi furrore Very Happy

Spoko rozumiem ale jak sam napisałeś moda sie zmienia i za rok dwa znowu bedziesz wszystko sciagał i zakładał cos nowego? ja mam własne zdanie (co nie znaczy że znam sie na wszystkim najlepiej i nie zwracam uwagi na to co piszecie. najważniejsza chyba jest wymiana pogladów??) i nie boje sie go wyrażać w ten czy inny sposób? nie mam zamiaru podażać za modą poprostu podobaja mi sie opracowane szpachlowozy. Ale tak jak mówicie wszystko z umiarem. A malacz sam w sobie ma nie tylko ładnie wygladać ale maja o nim mowić. A chyba dobrze wiesz że mody nie napedzają Ci co robia rzeczy które już są tylko Ci którzy mają swoją wizję czegośSad

PS. Do CYBUL: po Długich negocjacjach. Negocjacje były z tego wzgledu iż starsi woleli kupić co najmniej CC i wybijali mi małego z głowy ale ja zawsze uważałem że maluchy były, są i będą potęgą. Mam 20 lat

Ostatnio zmieniony przez Sasha dnia Nie 10 Sie, 08 21:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kapsel

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sasha napisał:
Mam 20 lat

będziesz starszy to zmądrzejesz, jak Ci szpojlery odlecą bo szpachela pęknie.

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 22:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kapsel napisał:
Sasha napisał:
Mam 20 lat

będziesz starszy to zmądrzejesz, jak Ci szpojlery odlecą bo szpachela pęknie.

Ok mi szpachela kiedyś spęka. Zgodzę się. no ale np. w chromach też są minusy. wszedzie są minusy więc nie rozumiem czego sie czepiacie?? Teraz i tak już nic się nie da zmienić bo maluch jest wizualnie prawie gotowy.

Pochwał: 5
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 22:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sasha napisał:
Teraz i tak już nic się nie da zmienić

możesz wziąć młotka i ...

metoda sparta Cool

PostWysłany: Nie 10 Sie, 08 22:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kapsel napisał:

możesz wziąć młotka i ...

metoda sparta Cool

Mniej siły z używa wzięcie kątówki.Very Happy ale nie maluchowi:)

PostWysłany: Pon 11 Sie, 08 9:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dawaj te fotki a nie takie pier... bezsensu...

PostWysłany: Pon 11 Sie, 08 10:27    Temat postu: witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przyglądając sie waszej dyskusji wydaje mi sie ze ta sprzeczka nie ma sensu, poniewaz o gustach nie powinno sie rozmawiać wiec nie jestem po niczyjej stronie. A nawiazując do sashy to tez chetnie przedstawie swojego malca. W moim stronach robi furore i wszyscy sie nim interesują. Spotkalem sie z falą krytyki ale to wkoncu mój pojazd. A co do szpachli to mialem podobny pomysl ale po dluzszym namysleniu stwierdzilem ze nie ma co kaleczyc tej tylnej klapy bo bez szpachli wyglada rownie pieknie. Nie chce nikogo obrazac kazdy ma swoja wizje pojazdu i trzymajmy sie tego:) Udalo mi sie ten pojazd za dosc male pieniadze zrobic i efekt wydaje mi sie byc naprawde fajny:) zreszta sami ocencie:)

Ostatnio zmieniony przez bercik7 dnia Sro 13 Sie, 08 22:00, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński