Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Moja seryjka
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Sob 17 Lut, 07 16:23    Temat postu: Moja seryjka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jestem juz troche czasu na forum to tez sie pochwale swoim brzdacem. Malec z 97r, 80tys przekrecone, smigam nim od roku, wczesniej nalezal do mojego dziadka.

Jak dostane zwrot podatku kupuje oponki na przod (felgi juz leza), poza tym takie drobnostki jak biale kierunki boczne, bialo czerwone klosze z tylu, chromowane lapki do wycieraczek. Halogeny albo sciagne te i zaloze na gore okragle, albo te zostawie i doloze okragle dalekosiegi.
Emblematy z tylnej klapy pojda won, tak samo wlepa "126", zostawie tylko mobila.
Lezy tez naszykowany, przerobiony obrotek z DFa, kable juz mam wszystkie pociagniete, niestety obrotek mi glupieje i szukam jakiegos innego.
No i jak skonczy sie ten resor to wrzucam sklepanego na 12-13cm.
Poki co zostanie zadbana seryjka.
Powrót do góry
nermack (żywiec)
Prezes oddziału
Member
Member

PostWysłany: Sob 17 Lut, 07 16:42    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

JA na początek polecam:

1. hmmm... GLEBA Laughing Laughing
2. wypastuj zderzaki na czarno

Tyle powinno styknac na poczatek Smile

Honda Civic 1,6 16V SOHC VTEC
Powrót do góry
Qbix (Zabrze)

PostWysłany: Sob 17 Lut, 07 17:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pasta na zderzaczki, glebunia, coś może w silniczku pokop. chyba że zostawiasz serje. Powodzenia w pracach

Live FAST! drive FAST! think FASTER!
Powrót do góry
Kjub

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 4
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: Sob 17 Lut, 07 21:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pikny dzipek Laughing
Powrót do góry
skamils (Żywiec)

PostWysłany: Nie 18 Lut, 07 0:44    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co do samochodu to spoko furka Very Happy A nad gleba to sie dobrze zastanów jezeli malo jedzisz to tak ale jezeli codziennie po kilkadziesiat kilometrów to musisz to przemylec. Zdezaki to chyba normalne w elx z takiego plastiku sa robione wiec jakies czernidło i bedzie gitarka:)

Powodzenia przy dalszych modach Very Happy
Powrót do góry
maciuhh (mistrz)

PostWysłany: Nie 18 Lut, 07 1:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gleba, bilstein, klatka, kubly, szelki, silnik, skrzynka, halce, ruski
wtenczas zwroce na niego uwage i otworze fotki Wink
Member
Member
Pochwał: 1

1991 Fiat 126p FL

PostWysłany: Nie 18 Lut, 07 13:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zderzaki na czarno i zostaw jak jest, ano fele rowne daj Wink
www.maluch-poznan.com relacje z imprez motoryzacyjnych
Powrót do góry
Moch (Łódź)

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Nie 18 Lut, 07 17:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gleba, 13stki, wypastuj na czarno zdesie, zdejmij pokrowce w środku i będzie wstępnie OK.
Powrót do góry
Franiu126p (z nienacka)

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Pochwał: 8
Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: Pon 10 Gru, 07 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Panie kolego, aktualizejszn, bo trąci padliną temacik, a jest co opisać Razz
Powrót do góry
Bronek (FSM)

Pochwał: 6

PostWysłany: Pon 10 Gru, 07 21:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Te pokrowce... bleh Rolling Eyes a poza tym spoko Wink

Klasyk i elegant- prawie jak ojciec i syn Smile
"Spadochroniarze nie umierają-idą do piekieł aby się przegrupować"
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

PostWysłany: Pon 10 Gru, 07 21:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heh ale odkop, pokrowce juz sprzedane, w ogole teraz tak patrze jaki on byl kiedys brzydki, takie to wszystko niezgrane ze soba. Teraz troche ladniej wyglada, przed swietami umyje, wypastuje to wrzuce jakies zdjecia

Pochwał: 11
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: Pon 10 Gru, 07 23:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to nie pozostaje nic innego jak czekać na foteczki.
A możecie mi powiedziec, gdzie można kupić tę naklejkę z ograniczeniem prędkości do 126km/h ? Czaje sie na nią już dłuugo Blee Blee

Pochwał: 3

PostWysłany: Pon 10 Gru, 07 23:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madd napisał:
tę naklejkę z ograniczeniem prędkości do 126km/h

Ta to nic, ja widzielem wczoraj i kumpla na cc kolesia lejącego na zmak "50". To by było świetnie mieć.

PostWysłany: Pon 10 Gru, 07 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest strasznie stare, nie oryginalne i można to kupić wszędzie Rolling Eyes

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Wto 11 Gru, 07 7:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madd, na allegro jest gość z Bytomia - Miechowic który sprzedaje takie ograniczenia. Koledze zrobił na specjalne zamówienie, więc gdyby go troche ludu pomęczyło, to moze wypuścił by taką serię Smile

PS: Rampula, co do zdjęć, to Ty wiesz Mr. Green
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 16:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak widać maluszydło trzyma się bardzo dobrze, ruda (odpukać) sie nie pokazauje. Jedynie na tylnej belce troche dziur ale na wiosne ją wymienie. No i niestety tylne nadkole musiało być zrobione, bo mi je podpalili Sad
Doszedl obrotomierz, troche chromowanych gadzetów i pare nnych gdrobiazgów.
W wakacje mam zamiar stad wyjechac i za zarobione $ troche zmienic oblicze maluszka, poki co dalej seryjka Smile

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 16:47    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cos mi sie znajomy ten malec wydaje...
Powrót do góry
sigo (Katowice)

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 16:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

calkiem mozliwe ze gdzies sie widzielismy Wink
Powrót do góry
SAS (Kraków/NTarg)

Pochwał: 3

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 17:02    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pięknie sie błyszczy i naprawde wygląda bardzo ladnie.
Mi nie psują te halogeny. Żółte to może raczej do klasyka ST lub P4 ale do EL jakiś tego nie widze.

Wielki PLUS za to że miśki znikły z foteli Very Happy

Member
Member
Moderator
Pochwał: 16

1979 Fiat 126p ST

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 22:14    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ładnie. Wycieraczki, halogeny, pióra wycieraczek, obrotomierz, korbki szyb. No ładnie, ładnie. Teraz antena z zderzaka "out" i chromowane klamki "in". I będzie gicior.

A potem poszerzone 12 cali i gleba MODE i będzie prawie dobrze Twisted Evil

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 22:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula, gdzieś wsadził dokładkę z BISa? Shocked
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 22:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Franiu126p jest w trakcie modzenia bo sie trochę zdeformowała. Ale teraz i tak dopiero ja zaloze jak wsadze Michaela.

Tu jeszcze troche stare foto z kolega z podworka Very Happy

Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 22:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula, robimy jutro mikro-szpota? Mam biznesa. Pasuje o 12.30 u Ciebie pod blokiem?
Powrót do góry
Madd (Wrocław)

PostWysłany: Pią 21 Gru, 07 23:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula napisał:
Tu jeszcze troche stare foto z kolega z podworka

Ładny ten kolega Smile Razz

No i Maluch prezentuje się naprawde Elegancko... szkoda bardzo tego nadkola, na szczęście w pore uratowany został... Rolling Eyes

Żółte halogeny wyglądają na pewno oryginalnie, nie każdemu musi się to podobać Wink

PostWysłany: Pon 30 Cze, 08 20:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to małe odswiezenie Smile dzisiaj zająłem sie najgorszym elementem na moim kaszlu czyli kalafiorami na przednim podszybiu, bo straciłem już nadzieje ze same znikną Razz
Pare fotek z prac:

Od pasazera brzydkie, od kierowcy lepsze.

Po oczyszczeniu od kierowczy okazalo sie zdrowe, motek poszedl w ruch ale zadnej dziury, popawione cortaninem. Niestety u pasazera bylo ich kilka. Od razu smignalem do blacharza naprzeciwko i za cale 10zl mi je pospawal.

Po oczyszczeniu do golej blachy i oszlifowaniu przyszedl podklad i szpachla.

W ruch poszedl rotoflex, szlifierka oscylacyjna, papier wdny i zostalo to super wyrownane i zapodkladowane. Szyba juz wstawiona i teraz tylko lakierowanie nie wiem kiedy Smile

Pewnie popelnilem jakies bledy ale pierwsyz raz bawilem sie ze szpachla i jestem zadowolny z efektu, juz nie ma kalafiorow Razz No i przy okazji prosba- blacharz matol spawal mi podszybie i nie wyciagnal tego plastikowego odplywu gdzie wchodzi wezyk. Gdyby ktos znalazl to u siebie w sklepie to bede wdzieczny za ingo bo u mnie nie do dostania.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński