Ogólnopolski Klub Fiata 126p Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Ogólnopolski Klub Fiata 126p
Mój zielony król szos (rzadziej poboczy) Elx 97'.
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My!
Autor Wiadomość
Npzwso (Tarnowskie Góry)

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 15:03    Temat postu: Mój zielony król szos (rzadziej poboczy) Elx 97'. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Jestem już jakiś czas na forum, więc nadeszła już ta chwila... Przedstawiam Wam mój bolid. Maluszek Elx, wyjechał na szosę po raz pierwszy w 1997r. Do dnia dzisiejszego przejechał już ponad 120tyś km. Sporo, ale trzyma się dzielnie. Otrzymałem go na 18ste urodziny od siostry, która raczej średnio o niego dbała. Na wstępie do wymiany poszły zwrotnice, cały układ hamulcowy i progi, a niedawno również oba wahacze bo jeden się złamał podczas jazdy Shocked!. Walczyłem też z przekładnią kierowniczą ale nie dałem rady jej wymienić (zapieczone sworznie drążków). Poza tym do tej pory zdążyłem zamontować mu CB, centralny zamek i radyjko CD/MP3 do którego podpiąłem niewielkie kolumnienki. Troszkę drobiazgów przejechałem pseudo chromem w spray'u co nie było najlepszym pomysłem bo zaczyna szarzeć. Pomalowałem zderzaki na czarno a ostatnio nawet z nudów obszyłem koło kierownicy skórą. Wykryłem niedawno kilka bardzo brzydkich miejsc korozji, ale zajmę się tym dopiero latem o ile mnie to nie przerośnie:/. To już chyba wszystko co ważniejsze. Staram się żeby był wygodny i służył jak najdłużej. A oto on:

Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member
Pochwał: 1

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 15:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elx jak Elx. Zajmij się rdzą na drzwiach i progach, a też nie zapomnij o podłodze. Masz jakieś konkretniejsze plany co do niego, czy zwykły dupowóz bez fantazji? Smile

Powrót do góry
Aron (Skierniewice)

Future Member
Future Member
Pochwał: 6

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 16:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ooooooj drzwi brzydackie oj brzydackie Confused i widzę też że podszybia zaatakowane... i ta teskowska nakładka na tłumik mi nie pasi Mr. Green bierz się za niego bo z blacharką nie ma żartów, a warto jednak ratować nawet zwykłego Małego z ulicy

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 16:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój pierwszy Elegant był dokładnie taki sam,rocznik i wyposażenie,kolor to samo. Przebieg też podobny Smile
Sam w sobie wydaje się być sympatyczny tylko go useryjnij jeszcze,i powalcz z blacharką.Wywal te zniszczone kołpaki,odśwież koła i będzie już inaczej wyglądać.
Pozdr.
Powrót do góry
Stasiu126p (Łódź)

Member
Member
Moderator
Organizator Manu'12
Pochwał: 11

1989 Fiat 126p FL

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 18:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elegant jak elegant nie jest tragedia,ale blacharka to mus! podszybia widze tez bierze,ciekawe jak z podłogą.. sympatyczny maluszek moze z niego byc ale:
te kowpaxy out
zauwazyłem niepotrzebna blache na pedałach Rolling Eyes out
i blacharka to na pierwszy ogien musi isc, a podejrzewam ze do wakacji to troche ruda go wpierdzieli i nie bedzie juz co ratowac Rolling Eyes
oraz te pomalowane ramki tylnich lamp..

A takie pytanie z innej beczki jak sie sprawuje radyjko CB dobrze odbiera i jaka antenke masz ??
O i widze rejestracja OOL Razz kiedys rodzice mieli z tamtych okolic Audi na prawie identycznych numerach,któres cyfry były inne tylko Very Happy
Pozdr

Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done Razz
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 18:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kojarze skads zielonego eleganta OOL...jestes czesto w bytomiu albo katowicach? bo nie umie skojarzyc skad go znam a w tarnowskich dziurach to rzadko bywam, tyle co na olmet pojade

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 18:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maluszek spoko... porobić to co trzeba i będzie śmigał dłuuugo Wink ja bym te "chromowe" plastiki pozamieniał na czarne Smile
piotrek87 (Hajnówka)

Pochwał: 2

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 18:39    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fajny napis pod rejestracją Mr. Green ale zniszczone kołpaxy i chromoefekt won.

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 19:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie jest xle zajmij sie rudą, troche go dopiesc i bedzie pomykac, ogółem pozytywnie Smile
Powrót do góry
Npzwso (Tarnowskie Góry)

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 21:27    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula Codziennie dojeżdzam do gliwic na uczelnie więc pewnie stąd.
Co do rudej to są dwa wstydliwe problemy których nie widać i aż sie ich boje, no ale wiem że muszę sie za to zabrać niebawem. Jutro może wrzuce foty o co chodzi. Krótko mówiąc pas przedni sie "odseparował" od reszty nadwozia z jednej strony i w tylnym nadkolu jest wygnite tak że mocowanie bałwanka sie urwało. Może jak wrzuce to ktoś mi poradzi co z tym poczaćEkhm...
Powrót do góry
Rampula (Bytom)

Pochwał: 5

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 22:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest w tarnowskich dobry blacharz, jeden z niewielu w okolicy, ktory nie wysmieje Cie za to ze chcesz robic malucha tylko mila, rzeczowa gadka i przy okazji zaden partacz...co do ceny? hmm za obspawanie mocowan wahaczy z przodu z dwoch stron + obspawanie nadkola pasazera od srodka wzial 100zl wiec nie najgorzej Very Happy

Autor postu otrzymał pochwałę.
Powrót do góry
Szybek (Kraków)

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 22:31    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a zna ktoś takiego blacharza w krk Question Question

pytaj w Hydparku o takie rzeczy a nie tu u kolegi w temacie //Kizar
Powrót do góry
Milten (Kraków City)

PostWysłany: Wto 10 Lut, 09 22:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Yeah radyjko Twisted Evil

Jak Ci to odbiera? Anteny żadnej nie widzę..Ile dałeś za sprzęcik?

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 0:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rampula Mógł byś podesłać namiary na tego blacharza na PW?
Co do CB to antena została mi cyknięta w biały dzień, pomimo że była mizernej jakości. Crazy To cobra jakaś była za dwadzieścia pare złotych. Więc straty nie ma tylko mobilizacja żeby lepszą kupić. Poprzednia miała chyba 85cm i nawet dobrze zbierała ok 3km.
Powrót do góry
Nowaczek (EL)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 3
Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 0:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak dla mnie dobra gleba białe felgi 13 mocne dwa gary miałem identycznego i super w takim układzie wyglodał według mnie tylko ja jeszcze miałem przyciemnione szybki z tyłu Smile

Milten napisał:
Yeah radyjko Twisted Evil Jak Ci to odbiera? Anteny żadnej nie widzę..
Laughing Laughing Laughing Laughing ktos sie nie bał i zaje*ał Smile a jak myszlisz pewnie schował Smile
Powrót do góry
Bobi (54°16)

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 4:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nauczka, żeby antenę chować. Jak nie całą, to przynajmniej odkręcić - jak się da Smile

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 7:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zeby ci dobrze an maluchu zbieralo to antena ponad 1,5m. wtedy jedziesz i slyszal nawet do 15 km. maluch ma malo blachy w kolo ciezko zestroic, ale jesli chcesz to nei magnes tylko na stale jakas lema, albo presidenta i na stale sruba skrecic i masz swiety spokoj bez odkrecnia i kombinowania.. swoja odkrecale i powiem ci ze dlugo nie pozyla.. a odnosnie maluszka - to jak najszybciej blacharz, poniewaz korozja bedzie postepowac.
Powrót do góry
Lewy_ (Tczew)

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 9:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z taką 1,5 m anteną bedzie wygladał jak samochodzik na sterowanie Laughing
Powrót do góry
Npzwso (Tarnowskie Góry)

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 10:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dokładnie. Ponad metr wygląda trochę śmiesznie na maluszku. A powiedzcie mi taką antene montowana na stałe to ciężej ukraść?
Powrót do góry
Ozzy (Wpisz w Profilu skąd jeste!)

Pochwał: 7

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 11:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na stałe montowana z tego co wiem jest tylko podstawka, a samą antenę normalnie można odkręcić.

Powrót do góry
Marchewa (Łódź)

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 11:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli sprowadza się do tego samego,bo jest przykręcana do podstawki tzw. "motylkiem" na srube i można ją tak samo odkręcić jak i zdjąć magnezówke.Przyznam się szczerze,że magnezówek nie lubie,ale do jazdy na krótkich odcinkach i w mieście,gdzie trzeba zdejmować i zakładać to magnez się lepiej sprawdza.Wygodniej jest zdjąć antene z dachu i rzucić za fotel niż odkręcać bata
Powrót do góry
Szybek (Kraków)

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 11:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej na pewno ale jak ktoś się uprze to i tak weźmie..... Very Happy może nie samą antenę tylko wszystko.... Laughing
Powrót do góry
Rekin (Władca Piekieł)

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 9

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 11:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi jak ukradli, to samego bata, magnes został Razz Chociaż najczęściej to ucinają kabel przy magnesie i dolutowują nowy Wink Również sądzę, że magnes jest lepszy, w poprzedniej firmie w Iveco miałem antenę Alan 9, montażówkę i mnie denerwowało odkręcanie co rusz tego motylka Razz Osobiście posiadam antenę Hustler i jestm z niej zadowolony Wink

Member
Member

1997 Fiat 126p ELX

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 15:20    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rekin napisał:
Osobiście posiadam antenę Hustler i jestm z niej zadowolony Wink

Podpisuję się pod tym zdaniem - "mam tak samo jak Tyyyy.... " Very Happy

Powrót do góry
Kizar (Nysa)

Member
Member

PostWysłany: Sro 11 Lut, 09 21:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja si enei podpisuje.. magnez jest do dupy.. jesli ktos sie zna na cb to bedzie wiedzial ze 1,5 metra moze smiesznie wyglada ale slychac jak nalezy. co do montowanej na stale to przed motylkiem mozna wkrecic mala srubke i dokrecic kluczme. nastepnie motylek wyglada estetycznie ale nei sposob tego odkrecic ktory zlodziej chodzi z kluczami. montowane na stale.. podstawka albo dziura .. polecam na stale ale ty kolego zrobisz jak uwazasz.. mailem na maluchu magnez i te odkrecanie i przykrecanie tylko przyspieszylo zejscie anteny z tego swiata.. zdecydowanie nei polecam..

kolego powiedz dalej ajk z maluszkiem kiedy planujesz remont blachy ??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terytorium 126p -> Teraz My! Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Mapa forum / Forum map

Prezenty na wieczór panieński