Wysłany: Pon 21 Lis, 11 23:20 Temat postu: Mój mały Red 600
A więc tak zacznę od dzień dobrzy
Chciałbym przedstawić wam mego 2 Malca, jest to Fiat 126p z silnikiem 600cm3 na licencji włoskiej z 1978r z jasnym kremowym wnętrzem
Autko to jest w mojej rodzinie od samego początku, kupili go jako nowego moi dziadkowie i jak to bywało w tamtych czasach wpłacili zadatek i czekali na wymarzone autko 3 lata
Maluszek od tamtej pory zjeździł się po Polsce i kawałku Niemiec. Uczył się nim jeździć mój dziadek, tata no i oczywiście ja stawiałem w nim pierwsze kroki za kółkiem
Od czasów jego świetności minęły już długie lata, dziadek szpachlował rdze i dziury gipsem i malował pędzlem i jak go dostałem 2 lata temu tak go sprowadziłem do łodzi (z pod Wielunia) i stał sobie schowany w stodole (w tej samej co budowałem swapa)
tak wyglądał 2 lata temu:
W sobotę sprowadziłem go do swojego garażu z zamiarem przywrócenia go do stanu oryginalnego jednak nie było łatwo po takim czasie go wyrwać z tej stodoły
o dziwo hamulce puściły tylko lewy przód się grzał
Tomek84 chwaliłem się i to w jaki sposób trzeba było być na spocie później wrzucę fotki
Co do remontu to tak będę chciał się za niego brać w niedalekiej przyszłości zacznę od rozebrania go i na wiosnę podeśle znajomemu blacharzowi żeby zrobił porządek z progami i pasem przednim, na razie jednak powoli biorę się za silnik
Po wejściu paliwa bez ołowiowego dziadek nie dolewał dodatku go paliwa efektem była zniszczona głowica na niektórych zaworach skończyła się regulacja do ustawienia luzu zaworowego. trafił mi się 2 silnik 600 który kupiłem głównie ze względu na głowice. Silnik ogólnie w dobrym stanie ale zastany
W niedziele byłem na giełdzie i trafiłem mega okazje tłoki i cylindry do silnika 600 za 150 zł
jjarzombekk co konkretnie ?
Stary byku fajnie że wreszcie go pokazałeś
pamiętasz te namiętną rozmowe przy piwie na ogólnopolskim ? widziałem go na wydrukach tylko
Kutwa ogarniaj i będzie oryginał najładniejszy w lodzi,mochu nawet się schowa _________________
Dziadek By Stasiu na kanale x)
Urwis Evolution III never done
Kurczę no to identyczny jak mój pierwszy malec też był 78 r i w tym samym kolorze z jasnym wnętrzem ahh mam zdjęcia w domu to kiedy podłącze do twojego tematu
jasne wnętrze jest super... swojego czasu chciałem do siebie takie wypasy, ale kubełki jednak wygrały _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...
żyje żyje, i ma się dobrze jak widać na fotkach, i myślę że jeszcze trochę i będzie klasyk taki że kopara wszystkim opadnie _________________ Nie ważne czym, ale jak jeździsz...